Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

220 χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ετοιμάζει ο δήμος Αθηναίων

χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Από την ερχόμενη Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 θα ξεκινήσουν οι φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα, 220 στον αριθμό. Η αρχή θα γίνει κλασικά από την πλατεία Συντάγματος με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου από το δήμαρχο, Γεώργιο Καμίνη.

Το φετινό πρόγραμμα παρουσίασε αυτοπροσώπως ο δήμαρχος Αθηναίων. Αυτό θα περιλαμβάνει μια σειρά από events όχι μόνο στο κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και σε αρκετές από τις συνοικίες της.

Η Πλατεία Συντάγματος, το Μοναστηράκι, η Ομόνοια, τα Προπύλαια και κάθε κεντρικό σημείο αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον. Ωστόσο, όλες οι γύρω γειτονιές πρόκειται να μετατραπούν για όλο αυτό το διάστημα σε κοιτίδες πολιτισμού. Πολυάριθμες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με άξονα τη μουσική, το θέατρο αλλά και το παιχνίδι θα διεξαχθούν σε πλατείες και κλειστούς χώρους.

Με φόντο τον ερχομό του 2018 ο δήμος και ο ΟΠΑΝΔΑ αποφάσισαν, να παρουσιάσουν την Αθήνα σαν μια θεατρική σκηνή. Κάτω από το υπέρλαμπρο δέντρο στο Σύνταγμα θα βρίσκονται από τις 12 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου ορχήστρες και ένας γυάλινος ραδιοθάλαμος. Από εκεί αρκετοί διάσημοι DJ’s θα βάζουν τον κόσμο στο κλίμα των Χριστουγέννων μέσα από τις μουσικές τους επιλογές.

Στην έτερη μεγάλη πλατεία των Αθηνών, στην Ομόνοια, θα βρίσκεται το αυθεντικό σύμβολο των Χριστουγέννων της χώρας, ένα φωτεινό καράβι. Για το χειμερινό ηλιοστάσιο, στις 21 του μηνός, προβλέπεται συναυλία της Λένας Πλάτωνος στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και πληθώρα δράσεων στα Προπύλαια σχετικά με το βιβλίο, τις λέξεις και την επιστήμη.

Πυρήνας των παιδικών εκδηλώσεων θα αποτελέσει από τις 19 έως τις 31 Δεκεμβρίου η πλατεία Κλαυθμώνος. Νωρίτερα, στις 14 του μήνα και για δέκα ημέρες, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης καλεί άπαντες σε μια εκτεταμένη γιορτή με μουσική, δώρα, παιχνίδια κυρίως για μικρούς, αλλά και για μεγάλους.

Τέλος, το έναυσμα για την υποδοχή της νέας χρονιάς θα δώσει, όπως πάντα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γεώργιος Καμίνης. Στο φόντο πίσω ο επιβλητικός Παρθενώνας, ενώ οι διακεκριμένοι τραγουδιστές Μαρίζα Ρίζου και Πάνος Μουζουράκης θα μας μεταφέρουν γλυκά στο 2018.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στον Πειραιά, από μικρή ηλικία με κέρδισε η δημοσιογραφία. Σπούδασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, από όπου και αποφοίτησα το 2014.
Λάτρης των σπορ, παρακολουθώ αρκετά ποδόσφαιρο, φόρμουλα 1 και στίβο. Μου αρέσει, επίσης, το τρέξιμο και η γυμναστική σε χαλαρούς ρυθμούς, όπως και η προσωπική ενασχόληση με τις ξένες γλώσσες.

Περισσότερα από τη στήλη: Πολιτισμός

Πολιτισμός

Το σχολείο των ξωτικών στην Ισλανδία

Το σχολείο των ξωτικών; Και όμως υπάρχει! Στο Ρείκιαβικ της Ισλανδίας μπορεί να επισκεφθεί κάποιος…

Πολιτισμός

Η νύχτα ως εμπειρία και θεϊκή παρουσία

Πώς θα ήταν σήμερα ο κόσμος μας αν κάθε βράδυ επικρατούσε μόνο το σκοτάδι και…

Πολιτισμός

Το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα

Το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα- Ο ηλεκτρισμός και το ηλεκτρικό ρεύμα Στον σημερινό κόσμο της…

Πολιτισμός

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Το χρονικό της σύγκρουσης

Η σχέση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βενεζουέλα είναι μία από τις πιο περίπλοκες και…

Πολιτισμός

Ο φιλοτελισμός ως τέχνη και τεκμήριο πολιτισμού

Σε μια εποχή όπου τα e-mail και τα μηνύματα φτάνουν μέσα σε δευτερόλεπτα, τα γραμματόσημα…

Πολιτισμός

Μουσείο μέλισσας στη Ρόδο: ανακαλύπτοντας τα μυστικά της κυψέλης

Εκεί που η φυσική ιστορία συναντά τη λαϊκή παράδοση Στο σταυροδρόμι της φυσικής ιστορίας και…

Πολιτισμός

Οι δημοκρατίες της μπανάνας

Οι δημοκρατίες της μπανάνας αποτελούν έναν όρο που εισήχθη στην ορολογία των πολιτικών επιστημών, αφορμώμενος…