Κόσμος για να ζεις, ΟΧΙ για ναζί

20 Σεπτεμβρίου 2016

Κόσμος για να ζεις, ΟΧΙ για ναζί

Κόσμος για να ζεις, ΟΧΙ για ναζί. Ο φασισμός υπάρχει και δρα. Δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του. Ήταν 18 Σεπτεμβρίου 2013 όταν η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι. Μα ο Παύλος ακόμα «ζει». Κυρίως μέσα από τα τραγούδια. Ο Παύλος τραγούδησε για τον έρωτα, τους πρόσφυγες, τη βία του κατεστημένου, τη λεβεντιά. Τα τάγματα εφόδου δρουν ανενόχλητα από την αστυνομία και την πολιτική ηγεσία. Οι επιθέσεις στους μετανάστες και στους ‘’αντιφρονούντες’’ διαδέχονται η μία την άλλη.

Λίγες μέρες πριν, είχε προηγηθεί η δολοφονική επίθεση σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που κατά τύχη δεν είχε νεκρούς. Το κακό όμως έγινε. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν οργανωμένη.

Τρία χρόνια μετά η πλειοψηφία των κατηγορουμένων εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερη. Τρία χρόνια μετά και η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτη δύναμη στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Advertisements
Ad 14

Οι χιλιάδες ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής ξέρουν πια. Υπάρχουν άλλωστε αποδείξεις. Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική, ναζιστική οργάνωση. Εγκληματική γιατί κάνει εγκλήματα και τα υποκινεί. Είναι εγκληματική επειδή, ακριβώς, είναι ο φορέας του ναζιστικού εγκλήματος.  Ναζιστική από την ίδια της την ιδεολογία που διακρίνει τους ανθρώπους με βάση την καταγωγή, το χρώμα, το φύλο. Υμνητές του Χίτλερ και συνεχιστές του. Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής άκουσαν σίγουρα την δήλωση του «φύρερ» τους, ο οποίος, πριν ένα χρόνο ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία Φύσσα. Με λίγα λόγια ο Νίκος Μιχαλολιάκος παραδέχτηκε με θράσος πως είναι κήρυκες του μισανθρωπισμού και του εγκλήματος, αλλά προς Θεού, «Μη μας χώσετε μέσα!»

Διαβάστε επίσης  Ο Καποδίστριας και η πρώτη καραντίνα της Ελλάδος

Ο φασισμός λοιπόν, επιβιώνει σε δύσκολους καιρούς. Σπέρνει το μίσος, τη διχόνοια, τη βία. Ελοχεύει στο σκοτάδι και φοβάται το φως.

«Αν είναι να σωθεί η πατρίδα, ας πάει στο διάολο η δημοκρατία… Τι καταλάβατε από τους δημοκράτες; Τι χειρότερο θα σας κάνουν οι φασίστες;», δήλωνε στη Σπάρτη το 2011 ο Μιχαλολιάκος.Κόσμος για να ζεις, ΟΧΙ για ναζί

 

Γι’αυτό οι ναζί πρέπει να αντιμετωπιστούν ως αυτό που είναι. Ως το μακρύ, δολοφονικό χέρι του συστήματος της εκμετάλλευσης και της σαπίλας.

 

«Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον

καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.

Τι κρύβει μέσ’ στα δόντια του το ξέρω,

καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.»

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μη με λησμόνει

Μη με λησμόνει: Μία όαση στο κέντρο της πόλης

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στο ισόγειο του ιστορικού

Παρένθετη μητρότητα:η σύγχρονη «δούλη» του ιατρικού τουρισμού

Η παρένθετη μητρότητα αποτελεί ένα ζήτημα που επανέρχεται τα τελευταία