Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Η ψηφοφορία για το πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό «Time»

Το περιοδικό «Time», όπως κάθε χρόνο έχει ξεκινήσει  την ψηφοφορία για το πρόσωπο της χρονιάς, του 2017. Να σημειωθεί πως η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 3 Δεκεμβρίου, ενώ η ανακοίνωση για το πρόσωπο της χρονιάς θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου. Το κοινό λοιπόν, ξεκίνησε να ψηφίζει και οι -μέχρι στιγμής- ψήφοι του μπορούν να μας δείξουν πολλά για το τι συμβαίνει γύρω μας.

πρόσωπο της χρονιάς

Μέχρι τώρα τα αποτελέσματα, δείχνουν να προηγείται ο Mohammed bin Salman, ο οποίος είναι Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Πρώτος Ανιπρόεδρος της Σαουδικής Αραβίας και ο νεότερος Υπουργός Άμυνας στον κόσμο. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η καμπάνια #Metooενώ μετά ακολουθούν ο Αμερικανός ποδοσφαιριστής Colin Kaepernick, οι «The Dreamers», η Carmen Yulín Cruz,  Αμερικανίδα πολιτικός και δήμαρχος του Σαν Χουάν και του Πουέρτο Ρίκο και ο Αμερικανός δικηγόρος, Robert Mueller.

πρόσωπο της χρονιάς
Ο Mohammed bin Salman

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αμέσως επόμενη θέση βρίσκεται η πολιτικός Hilary Clinton, γεγονός που σημαίνει πως οι πολίτες εξακολουθούν να πιστεύουν πως ίσως έπαιξε σημαντικό ρόλο στο πολιτικό και κοινωνικό αμερικανικό «γίγνεσθαι». Αν ο  ρόλος είναι, ή θα γίνει καλός ή κακός, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε ακόμα.

Λίγο πιο κάτω, ανάμεσα σε πολλούς, ίδιο ποσοστό συγκεντρώνουν οι Angela Merkel, Kim Jonh Un, Jimmy Kimmel, και Taylor Swift, ενώ αμέσως πιο κάτω συναντάμε τον Donald Trump.

Βλέπουμε, πως ο κόσμος αποφεύγει να ψηφίσει ως πρόσωπο της χρονιάς μεγάλα και διφορούμενα πολιτικά ονόματα, ή διάσημους καλλιτέχνες και παρουσιαστές της τηλεόρασης. Το ενδιαφέρον βρίσκεται κυρίως σε πρόσωπα, που ίσως ο υπόλοιπος πλανήτης να μη γνωρίζει, γεγονός που ίσως να αποτελεί ένα είδος «πρόσκλησης» από τους Αμερικανούς πολίτες να στρέψουν τα  «φώτα» της διασημότητας και σε άλλες προσωπικότητες.

Ας μη ξεχνάμε, πως για το 2016, πρόσωπο της χρονιάς ψηφίστηκε ο Donald Trump, πράγμα που δεν αποτελούσε κιόλας πολύ μεγάλη έκπληξη. Μάλιστα, έγινε και ένα ακόμα περιστατικό μεταξύ του ίδιου και του περιοδικού, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε πως το περιοδικό τον ενημέρωσε πως επιθυμεί να βγει -ξανά- ως πρόσωπο της χρονιάς για το 2017.

Βλέπουμε μια διαφορά στην επιλογή του κοινού, που έχει αρκετό ενδιαφέρον. Σίγουρα, η κάθε ψηφοφορία από όπου και αν προέρχεται, δεν αφορά την καθολική κοινωνική γνώμη, μα μπορεί να μας δώσει κάποια δείγματα για ένα κομμάτι της εν μέρει αμερικανικής κοινωνίας.

Πληροφορίες από «TIME»

Φοιτήτρια της Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που κράτησε μόνο τη φιλοσοφία. Βολιώτισα, αλλά με μεγάλη αγάπη στη συμπρωτεύουσα. Εδώ και λίγα χρόνια δηλώνω ερωτευμένη με τη συγγραφή και την αρθρογραφία.

Περισσότερα από τη στήλη: Πολιτισμός

Πολιτισμός

Παγκόσμια μείωση στην ελευθερία του διαδικτύου

Και φέτος η παγκόσμια ελευθερία του διαδικτύου συνεχίζει να ακολουθεί μια καθοδική πορεία. Ένα εργαλείο…

Πολιτισμός

Οι μεγαλύτερες αυτοκρατορίες του κόσμου

Ιστορικά υπήρξαν πολλές αυτοκρατορίες. Ποιες από αυτές όμως ήταν οι μεγαλύτερες; Και πως μπορούμε να…

Πολιτισμός

Μύθοι της ελληνικής γλώσσας

Η ελληνική γλώσσα, ζωντανή και πολυδιάστατη, συνοδεύει τον πολιτισμό μας για χιλιάδες χρόνια. Όπως τονίζει…

Πολιτισμός

Στο μεταίχμιο δύο εποχών : Η έκθεση Monet – Warhol

Η έκθεση Monet – Warhol είναι γεγονός! Το ίδρυμα Βασίλης και Ελίζα Γουλανδρή, γνωστό για…

Πολιτισμός

Τα αναμορφωτήρια της μεταπολεμικής Ελλάδας

Η μεταπολεμική Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με μια βαθιά κοινωνική κρίση που έθεσε στο επίκεντρο την…

Πολιτισμός

Έμφυλη βία στην ελληνική μυθολογία

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου που μόλις πέρασε, μια ημερομηνία που σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα…

Πολιτισμός

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την δουλειά των φιλολόγων;

Βελτίωση της διδασκαλίας και προσωποποιημένη μάθηση Είναι αδιαμφισβήτητο ότι στις μέρες μας η τεχνητή νοημοσύνη…