Κάνοντας πράγματα για τον εαυτό μας

26 Φεβρουαρίου 2020
εαυτό μας
https://www.newsitamea.gr

 

Γιατί δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό μας;

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι από εμάς, έχουμε αισθανθεί κάποια στιγμή στη ζωή μας ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που είμαστε. Τη στιγμή που μένουμε μόνοι με τον εαυτό μας, παύει η γαλήνη, καθώς αρχίζουμε να νιώθουμε ότι ξυπνούν οι “δαίμονές” μας και μας φέρνουν αντιμέτωπους με όσα δε θέλουμε να δούμε, να σκεφτούμε και να νιώσουμε. Στην ουσία, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

Κάτι τέτοιο, όμως, δε θα συνέβαινε ποτέ σε όσους αγαπούν τον εαυτό τους και έχουν μάθει να απολαμβάνουν την επικοινωνία μαζί του. Είναι εκείνοι που νιώθουν όμορφα, τόσο όταν μένουν μόνοι τους, όσο και όταν είναι με παρέα. Θέλουν και απολαμβάνουν και τα δύο στη ζωή τους. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι τα πάνε καλύτερα με τον κοινωνικό περίγυρό τους και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Θα λέγαμε πως βρίσκονται σε μια ισορροπία

εαυτό μας
https://cdn.sofokleousin.gr

Μαθαίνοντας να αγαπάμε τον εαυτό μας, θα κατορθώσουμε να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, αλλά και να χαρούμε τη ζωή. Προκειμένου να επιτευχθεί ο δεδομένος στόχος, καλό θα ήταν να αρχίσουμε να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας, το σύμμαχό μας, ακόμα κι αν αρχίσουμε με πολύ μικρά βήματα. Άλλωστε, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, τα ουσιαστικά αποτελέσματα φαίνονται πάντα σε βάθος χρόνου.

 

Μερικά -από τα πολλά- πράγματα που μπορούμε να ξεκινήσουμε να κάνουμε για τον εαυτό μας:

1. Να ξοδεύουμε χρόνο με τους κατάλληλους ανθρώπους

Με ανθρώπους που απολαμβάνουμε την παρέα τους και που μας ενθαρρύνουν να βελτιωνόμαστε με συναρπαστικούς τρόπους. Είναι αυτοί που μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο ζωντανοί και μας αγαπούν για αυτό που θέλουμε να είμαστε, άνευ όρων. Μας εκτιμούν και μας βοηθούν να αγαπήσουμε κι εμείς τον εαυτό μας.

Διαβάστε επίσης  Γρηγόριος Ξενόπουλος , Μυστικοί Αρραβώνες

2. Να είμαστε πιο ευγενικοί με τον εαυτό μας

Ο τρόπος  με τον οποίο συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας ορίζει τα όρια που θέτουμε στους άλλους. Ας προσπαθήσουμε να μας συμπεριφερθούμε όπως θα συμπεριφερόμασταν και σε έναν φίλο μας. Άλλωστε, δε χρειάζεται να είμαστε πια τόσο απαιτητικοί και αυστηροί με τον εαυτό μας. Πρέπει να αγαπάμε αυτό που είμαστε, ειδάλλως κανένας άλλος δεν θα το κάνει.

3. Να σταματήσουμε να είμαστε σε αδράνεια

Καλό θα ήταν να μην σκεφτόμαστε τόσο πολύ, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσουμε ένα πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει. Ας αξιολογήσουμε τις καταστάσεις και ας αναλάβουμε αποφασιστική δράση. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι που αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Εξάλλου, η εξέλιξη περιλαμβάνει και το ρίσκο.

4. Να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ότι δεν είμαστε έτοιμοι

Σίγουρα, ποτέ δεν νιώθει κάποιος 100% έτοιμος όταν εμφανίζεται μια ευκαιρία. Είναι αποδεδειγμένο, άλλωστε, πως οι πιο μεγάλες ευκαιρίες είναι αυτές που μας αναγκάζουν να βγούμε από το λεγόμενο comfort zone μας. Αυτό σημαίνει ότι η άνεση έρχεται σταδιακά και απλά πρέπει να αρπάξουμε όποια ευκαιρία εμφανίζεται με πίστη στον εαυτό μας.

5. Να οργανώσουμε μία απόδραση

Μία ιδέα πρακτικότερη από τις προηγούμενες! Τι πιο ευχάριστο από ένα μακρινό ή κοντινό ταξίδι σε κάποιο μέρος που μας δημιουργεί θετικά συναισθήματα; Πόσο μάλλον αν το πραγματοποιήσουμε μόνοι. Παίρνοντας το χρόνο μας, θα έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με τον εαυτό μας αποτελεσματικότερα. Ακόμη, μπορούμε να γνωρίσουμε έτσι κι άλλους ανθρώπους που ταξιδεύουν μόνοι, κάτι το οποίο θα έχει σίγουρα θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία μας και θα μας ανανεώσει.

Διαβάστε επίσης  Hitchcocktales: Για κοκτέιλ σε ένα μπαρ-αφιέρωμα στον Hitchcock

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.