Τα οφέλη του τσαγιού!

 

Το φθινόπωρο ήρθε.. ο καιρός  αλλάζει σιγά- σιγά… και ήρθε η ώρα να εντάξουμε το τσάι στην καθημερινότητα μας! Για χιλιάδες χρόνια, το τσάι καταναλωνόταν καθημερινά προσφέροντας πολλαπλά οφέλη του τσαγιού στην υγεία των ανθρώπων σε πολλούς πολιτισμούς παγκοσμίως.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα πολύτιμα στοιχεία που υπάρχουν σε μία κούπα  τσαγιού είναι ικανά να κάνουν θαύματα στην υγεία μας , γι’ αυτό το λόγο αξίζει να μας γίνει συνήθεια καθώς μονάχα οφέλη θα έχουμε και καμία παρενέργεια (αρκεί να γίνει με μέτρο!).

 

Διαβάστε προσεκτικά μερικά  από τα οφέλη του τσαγιού:

  1. Διευκολύνει στην απώλεια βάρους

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, εντάξτε το τσάι στη ζωή σας. Τα τρόφιμα που κατά καιρούς συμβουλεύουν οι διαιτολόγοι να τρώμε, όπως φρούτα, λαχανικά, άπαχα γαλακτοκομικά και άπαχα κρέατα δεν είναι τα μόνα που μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους, την καταπολέμηση ασθενειών, την αύξηση των ενεργειακών αποθεμάτων και τη μείωση του άγχους.  Με το τσάι αποβάλλουμε ένα μέρος των  τοξινών του οργανισμού μας.

Advertisements
Ad 14

Η καλύτερη επιλογή είναι να  μαζεύεται μόνοι σας το τσάι ή να το προμηθεύεστε από μαγαζί με βιολογικά, και όχι να αγοράζετε τα τυποποιημένα του εμπορίου που περιέχουν ζάχαρη και άλλα γλυκαντικά.

  1. Το πράσινο τσάι βοηθάει την όραση

Η κατανάλωση ορισμένης ποσότητας πράσινου τσαγιού καθημερινά θα μπορούσε να προλάβει διάφορες ασθένειες, καθώς, που σχετίζονται με την όραση. Συνεπώς, εντάξτε σήμερα κιόλας το πράσινο τσάι στη ζωή σας για να έχετε καλύτερη όραση.

  1. Λευκό τσάι: Ελιξίριο νεότητας

Το λευκό τσάι έχει μεγάλη συγκέντρωση πολυφαινολών ,οι οποίες έχουν απίστευτα οφέλη. Έρευνα  απέδειξε ότι οι άνθρωποι που πίνουν τσάι έχουν πιθανότατα βρει το ελιξίριο της νεότητας στην κούπα τους! Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το λευκό τσάι μπορεί να διατηρήσει τις αρθρώσεις σας σε καλύτερη κατάσταση.

  1. Το μαύρο τσάι μπορεί να μειώσει το άγχος

Αν νιώθετε αγχωμένοι, τότε ένα φλιτζάνι μαύρου τσαγιού θα σας βοηθήσει να αποβάλλετε το στρες. Μια έρευνα απέδειξε ότι το μαύρο τσάι κατάφερε να μειώσει τα επίπεδα των ορμονών που σχετίζονται με το άγχος.

  1. Καταπολέμηση του διαβήτη

Σύμφωνα με έρευνα διαπιστώθηκε ότι η καφεΐνη στο τσάι μπορεί να συντελέσει στη μείωση του κινδύνου του διαβήτη.

Διαβάστε επίσης  Τα οφέλη της σωστής αναπνοής

Γενικότερα, το τσάι είναι από τα καλύτερα ροφήματα που μπορείτε να πιείτε. Πάρτε το βότανο ή τα σακουλάκια του εμπορίου και απολαύστε το ζεστό ή κρύο. Με οποιονδήποτε τρόπο, το τσάι είναι εκπληκτικό κι έχει απίστευτα πλεονεκτήματα. Αν ήδη έχετε εντάξει το τσάι στη ζωή σας, συνεχίστε να το πίνετε, αν όμως δεν το είχατε σε εκτίμηση, είναι καιρός να αναθεωρήσετε και να ανακαλύψετε όλα τα οφέλη που κρύβει!

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βρεφικά προιόντα Ελλάδα

Η ακρίβεια στα βρεφικά προιόντα, Γονείς και Παιδιά

Η ακρίβεια και η ασφάλεια των βρεφικών προϊόντων αποτελούν ζωτικά

Η βασίλισσα του τίποτα: Το κλείσιμο που αξίζουμε

Η Βασίλισσα του Τίποτα, το τρίτο και τελευταίο μέρος της