Ποια τρόφιμα επιτρέπονται σε μια δίαιτα αποτοξίνωσης 

Πηγή εικόνας: divinum.gr

Μία δίαιτα αποτοξίνωσης είναι χρήσιμη όταν αισθανόμαστε το σώμα μας υποτονικό και χωρίς ενέργεια, όταν το δέρμα είναι χλωμό και γενικά έχουμε μία έλλειψη ευεξίας και ζωντάνιας. Η δίαιτα αποτοξίνωσης βοηθά ώστε να απομακρυνθούν όλα τα νεκρά κύτταρα και αφήνει την αίσθηση φρεσκάδας και ανανέωσης.

Ποια τρόφιμα όμως επιτρέπονται σε μια δίαιτα αποτοξίνωσης;

Μια θεραπεία αποτοξίνωσης βασίζεται κυρίως σε δύο μηχανισμούς: Κατ ‘αρχάς, προσθέτοντας 2,5-3 λίτρα υγρού όπως το νερό και το τσάι καθημερινά, όλες οι τοξίνες θα απομακρυνθούν από το σώμα.

Δεύτερον, πολλά λαχανικά και φρούτα, με τη μορφή φρέσκων χυμών ή ωμών τροφών, θα βοηθήσουν στην εξισορρόπηση μεταξύ οξέων και βάσεων του σώματός μας.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Η κατανάλωση γλυκών, fast food και λιπαρά κρέατα, καθώς και διεγερτικά όπως αλκοόλ και τσιγάρα επιβαρύνουν το σώμα με τοξίνες, με αποτέλεσμα να γίνεται “όξινο”. Εκεί ακριβώς είναι που μπορούν να βοηθήσουν τα “βασικά” τρόφιμα όπως τα λαχανικά και τα φρούτα.

Τα παρακάτω τρόφιμα αποτελούν επομένως μέρος της διατροφής για μια δίαιτα αποτοξίνωσης:

  • Υγρά τρόφιμα: Νερό, τσάι βοτάνων, ζωμοί λαχανικών, χυμοί από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, smoothies, εναλλακτικές παραλλαγές γάλακτος όπως γάλα βρώμης, γάλα καρύδας ή αμυγδάλου. Ωστόσο, αυτό πρέπει να είναι χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
  • Ξηροί καρποί και σπόροι
  • Υγιή έλαια όπως παρθένο ελαιόλαδο (όχι ηλιέλαιο ή κραμβέλαιο)
  • Ολόκληροι κόκκοι όπως: ρύζι ολικής αλέσεως, δημητριακά ολικής αλέσεως (κεχρί, πλιγούρι βρώμης)
  • Κινόα
  • Φακές και φασόλια (χωρίς αλάτι)
  • χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά κρέας πουλερικών (ψητά ή στον ατμό)
Διαβάστε επίσης  Μεσογειακή διατροφή μέσα από έρευνες

Καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τα ισχυρά σε φρουκτόζη φρούτα όπως οι μπανάνες, τα σύκα, τα σταφύλια και οι σταφίδες. Επιπλέον, δεν πρέπει να γίνεται κατανάλωση αποκλειστικά σε μία ομάδα τροφίμων. Για παράδειγμα μόνο ορισμένα φρούτα, όπως τα εσπεριδοειδή, δεδομένου ότι αυτό μπορεί να είναι μια υπερφόρτωση για το στομάχι.

Τα φρούτα και τα λαχανικά θα πρέπει να καταναλώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο ακατέργαστα. Όπως μια σαλάτα ή με τη μορφή φρέσκων χυμών, καθώς έτσι λαμβάνουμε τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, τα λαχανικά μπορούν επίσης να ατμοποιηθούν. Αυτό παρέχει μια ωραία αλλαγή, σε ορισμένες περιπτώσεις απελευθερώνει σημαντικά θρεπτικά συστατικά και είναι καλύτερα ανεκτό από τους περισσότερους.

Advertising

 

Παπαδάκη Χαρά : Σύμβουλος διατροφής , γεννημένη το 1991 στη Καβάλα και κάτοικος Μονάχου . Λάτρης των βιβλίων , της μουσικής και των ταξιδιών. Ανεξήγητη αγάπη για τη φιλοσοφία. Δυσανασχετεί στη ρουτίνα και λατρεύει τις προκλήσεις.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Κλείνοντας τη βαλίτσα...

Κλείνοντας τη βαλίτσα…

Κλείνοντας τη βαλίτσα… Τι σκέφτεσαι; Ακόμη ένα ταξίδι

Πατρική έκθεση στο βαλπροϊκό: Υπάρχει κίνδυνος νευροαναπτυξιακών διαταραχών στους απογόνους;

Το παρόν άρθρο, με τίτλο Πατρική έκθεση στο βαλπροϊκό: Υπάρχει