Μια βόλτα στην ανοιξιάτικη Πελοπόννησο

Πηγή: Unsplash.com

Χρονολογικά, η άνοιξη έκανε την εμφάνισή της. Αν και επίσημα ξεκινά στις 21 Μαρτίου με την εαρινή ισημερία, οι πρώτες μέρες που μας χάρισε ήταν γεμάτες ήλιο και ζεστασιά. Μαζί με τα λουλούδια που θα αρχίσουν να ανθίζουν, θα ευδοκιμήσει πάλι και η όρεξη μας για εξορμήσεις. Παρόλο που μπορεί ακόμη να μη θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις άδειες σας, ο Μάρτιος χαρίζει απλόχερα δύο φανταστικά τριήμερα για να ξεφύγετε από την καθημερινότητα. Ακόμη κι αν δουλεύετε, μια ηλιόλουστη Κυριακή δεν πάει ποτέ χαμένη. Μυκήνες – Ναύπλιο – Επίδαυρος στην κοντινή Πελοπόννησο είναι το tour που προτείνεται σε αυτό το άρθρο και είναι απόλυτα δελεαστικό.

Πελοπόννησο
Πηγή: Unsplash.com

Ισθμός της Κορίνθου

Ας θεωρήσουμε ως αφετηρία το κέντρο της Αθήνας (Πλατεία Συντάγματος). Με προορισμό την πανέμορφη Πελοπόννησο, στα 54 πρώτα λεπτά οδήγησης είναι η ιδανική στιγμή για μίνι στάση στον Ισθμό της Κορίνθου. Εκεί θα θαυμάσετε το σπουδαίο αυτό επίτευγμα, που βοήθησε να ενωθεί η Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο. Το έργο ξεκίνησε το 67 μ.Χ. και ολοκληρώθηκε αισίως το το 1893 έπειτα από αλλεπάλληλες αντιξοότητες και εγκατάλειψη του ονείρου διάνοιξης. Η γέφυρα της διώρυγας προσφέρει μια breathtaking θέα με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας να ενώνεται με το μπλε του ουρανού. Στον Ισθμό λειτουργούν κατά τους θερινούς μήνες και ομάδες bungee jumping για τους πιο θαρραλέους.

Μυκήνες

Αφού τεντωθείτε και ανανεώσετε το ποτήρι του καφέ σας, ήρθε η ώρα για επιστροφή στο αυτοκίνητο. 33 λεπτά αργότερα (για να είμαστε απολύτως ακριβείς), θα βρεθείτε μπροστά από τον εντυπωσιακό Τάφο του Αγαμέμνονα ή αλλιώς γνωστό ως Θησαυρό του Ατρέα στις Μυκήνες. Πιθανολογείται πως ο τάφος δεν έχει καμία σχέση με τους δύο ηγεμόνες, αλλά έμεινε έτσι στην ιστορία το όνομα του λόγω του Ερρίκου Σλήμαν που πίστεψε ότι βρισκόταν μπροστά στον τάφο ενός εκ των δύο βασιλιάδων. Ο θολωτός τάφος έχει χτιστεί μέσα στον λόφο καθώς ήταν μια τακτική απόκρυψης του από τους εχθρούς. Το τρίγωνο στην κορυφή του είναι ένα κατασκευαστικό κόλπο ώστε όλο το κατασκεύασμα να είναι πιο σταθερό και γερό. Παρά το εντυπωσιακό εξωτερικό του, ο τάφος μέσα δυστυχώς είναι άδειος λόγω των αρχαιοκάπηλων και των λεηλασιών στις οποίες υποβλήθηκε ανά τα χρόνια.

Διαβάστε επίσης  48 ώρες στη μαγευτική Βενετία

Λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω βρίσκεται και η Ακρόπολη των Μυκηνών, η οποία κατοικούνταν από την πρώιμη νεολιθική εως και την πρώιμη και μέση ελλαδική περίοδο. Εκεί, θα θαυμάσετε τα ερείπια του παλιού σημαντικού ανακτόρου, σε συνδυασμό με την απαράμιλλη θέα στην περιοχή.

Advertisements
Ad 14
Πηγή: Unsplash.com

Ναύπλιο

Αφού τελειώσετε με τις ξεναγήσεις σας στον θησαυρό των Μυκηνών στη Πελοπόννησο και της σπουδαίας αρχιτεκτονικής των προγόνων μας, είναι ώρα για διάλειμμα. Μια σύντομη εικοσάλεπτη διαδρομή σας φέρνει στο πανέμορφο και κοσμοπολίτικο Ναύπλιο. Η ιδιαίτερη αυτή πόλη αποτελεί μια όαση ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς. Με θέα το Μπούρτζι και την απέραντη θάλασσα, μπορείτε να κάνετε βόλτα στο λιμάνι και να απολαύσετε τον ανοιξιάτικο ήλιο. Παραθαλάσσιες ταβέρνες και cozy καφετέριες σας προσκαλούν να γευματίσετε και να γεμίσετε μπαταρίες για τον επόμενο προορισμό σας. Τα στενά και η γραφική, κεντρική πλατεία του Ναυπλίου, η πλατεία Συντάγματος, σε κάνουν να νιώθεις σα να ζεις σε μια άλλη εποχή. Πάρτε ένα παγωτό στο χέρι και περιπλανηθείτε στις ομορφιές της πόλης και στα τοπικά μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα. Αν δεν σας έφτασε το μέχρι τώρα μάθημα ιστορίας, μπορείτε να ανεβείτε μέχρι το Παλαμήδι, είτε με το αυτοκίνητο είτε σκαρφαλώνοντας τα “1000” σκαλιά του (είναι πράγματι κάτι λιγότερο από 1000). Εκεί θα είστε μάρτυρες μιας μαγευτικής πανοραμικής θέας. Στο Παλαμήδι βρίσκεται και το στενό κελί του Κολοκοτρώνη που φυλακίστηκε εκεί το 1833.

 

Πελοπόννησο
Πηγή: Unsplash.com

Επίδαυρος

Επόμενη και τελευταία στάση: Επίδαυρος στην Πελοπόννησο.  25 λεπτά αργότερα παρκάρετε το αυτοκίνητο σας στο πάρκινγκ της Επιδαύρου. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας στα εκδοτήρια του θεάτρου ή διαδικτυακά. Με την είσοδο σας στον χώρο κατευθυνθείτε πρώτα στο μεγαλοπρεπές θέατρο της Επιδαύρου. Η αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός του έργου προκαλεί δέος στον θεατή. Τα καθίσματα ακολουθούν ανηφορικά την πλαγιά του λόφου με μια ιδιαίτερη πλίνθινη κατασκευή με καμπύλες στην πλάτη. Η κυκλική σκηνή και η τοποθεσία του θεάτρου δεν ήταν τυχαία. Αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν ώστε οι φωνές των ηθοποιών να αντηχούν μέχρι τα ανώτερα καθίσματα χωρίς την χρήση μικροφώνων ή άλλων βοηθημάτων. Αξίζει αμέτρητα να παρακολουθήσετε μια θεατρική παράσταση στην Επίδαυρο ώστε με την φαντασία σας να προσπαθήσετε να αναδημιουργήσετε τις εκπληκτικές εμπειρίες που βίωναν οι άνθρωποι τότε.

Διαβάστε επίσης  Μοναχικός Ταξιδιώτης : Πράγματα που χρειάζεται να ξέρεις

Σειρά έχει το Αρχαιολογικό μουσείο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, πριν το θέατρο. Στην αρχαία εποχή ο Ναός του Ασκληπιού τελούσε ως ιερό αφιερωμένο (well well) στον Ασκληπιό και αποτελούσε την έδρα του θεού ιατρού της αρχαιότητας και το σημαντικότερο θεραπευτικό κέντρο όλου του ελληνικού και ρωμαϊκού κόσμου. Σήμερα, τα μνημεία του αποτελούν παγκοσμίου φήμης αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης, αλλά και εξαιρετική μαρτυρία για την άσκηση της ιατρικής στην αρχαιότητα. Σε αυτά αποτυπώθηκε η εξέλιξη της ιατρικής από τη φάση κατά την οποία η ίαση εξαρτιόταν αποκλειστικά από το θεό έως τη μετατροπή της σε επιστήμη.

Καλά να περάσετε!

 

 

 

 

Γεια σας! Είμαι η Αλεξάνδρα. Σπουδάζω Δημοσιογραφία στην αγαπημένη μου πια Αθήνα. Τα βιβλία, η αρθρογραφία, τα ταξίδια και οι ξένες γλώσσες ήταν από πάντα το πάθος μου. Όνειρο μου να ταξιδέψω όσο περισσότερο μπορώ, να μείνω λίγα χρόνια στο εξωτερικό και να μάθω Ρώσικα. Επίσης, εκτιμώ πολύ το καλό φαγητό.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

«Το μικρό κόκκινο τσαντάκι» ενώνει δύο κόσμους, από τις εκδόσεις Αγγελάκη

Το βιβλίο «Το μικρό κόκκινο τσαντάκι» της συγγραφέως Γκέλυ Γρηγοροπούλου κυκλοφόρησε
Αίγυπτος

Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αίγυπτο

Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αίγυπτο ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα. Για