Πώς να αποφύγεις τις ουρές στα τουριστικά αξιοθέατα

Πάω στοίχημα πως σίγουρα έχεις βρεθεί έστω και μια φορά να περιμένεις με τις ώρες για να μπεις σ’ ένα μουσείο ή σ’ ένα αρχαίο μνημείο. Ο συνδυασμός πολυκοσμίας, ασφυκτικής συμφόρησης στις ουρές αναμονής, αρκετής ζέστης και ιδρώτα είναι ο κυριότερος λόγος να μην ευχαριστηθείς την επίσκεψη σου σ’ ένα μέρος τουριστικού ενδιαφέροντος.

Έτσι όπως το σκέφτομαι, υπάρχουν δυο είδη τουριστών. Αυτοί που στήνουν ουρές, κι αυτοί που δεν το φαντάζονται καν. Πάντα με εντυπωσιάζει πως ο περισσότερος όγκος των τουριστών τείνουν να σπαταλούν κυριολεκτικά ώρες αναμονής σε ένα μέρος, αντί να προγραμματίσουν την επίσκεψη τους σε δραματικά λιγότερο χρόνο. Με τις κατάλληλες πληροφορίες μπορείς να ξεπηδήσεις σχεδόν από κάθε γραμμή αναμονής και να απολαύσεις την μαγεία του μέρους χωρίς βαβούρα. Τα παρακάτω κολπάκια ίσως σου φανούν χρήσιμα την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να επισκεφτείς κάποιο μνημείο .

Όλα είναι θέμα timing

Σε πολλές πόλεις τα μουσεία και αρκετά μνημεία είναι κλειστά τις ίδιες μέρες της εβδομάδας. Συνεπώς, σε σεζόν υψηλής επισκεψιμότητας κάθε αξιοθέατο που είναι ανοικτό, ενώ τα υπόλοιπα είναι κλειστά θα έχει ορδές κόσμου να περιμένουν να το δουν.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Επίσης ορισμένες μέρες του μήνα τα μουσεία έχουν δωρεάν είσοδο για το κοινό με αποτέλεσμα ντόπιοι και μη να σπεύδουν για να εκμεταλλευτούν την έλλειψη τιμής εισόδου, κάτι που για ένα τουρίστα έχει αξία καθώς αποφεύγει το συνωστισμό και τη φασαρία σε ένα τουριστικό μέρος.

Διαβάστε επίσης  Λειψοί: Γιατί δεν πρέπει να λείπουν από τις διακοπές σου

Επισκέψου ένα μέρος νωρίς στο άνοιγμα ή αργά στο κλείσιμο

Σε σημεία μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος συμφέρει αν πας είτε αρκετά νωρίς είτε αρκετά αργά. Αυτό είναι αρκετά δελεαστικό καθώς θα αποφύγεις μεγάλο κύμα τουριστικών ομάδων κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής, ενώ εσύ θα έχεις επισκεφθεί το μέρος με την ησυχία σου και θα απολαμβάνεις το καφέ ή το φαγητό σου όσο όλοι οι άλλοι θα λιώνουν στις ουρές αναμονής. Συνεπώς ξύπνα πρωί ή πήγαινε προς το τέλος που ο κόσμος μειώνεται.

Επίσης αρκετά τουριστικά μέρη είναι ανοικτά 1-2 ώρες αργά το βράδυ – άλλη μια φοβερή στιγμή να τα επισκεφτείς. Για παράδειγμα τον Αύγουστο η ακρόπολη παραμένει ανοικτή μέχρι τις 10 το βράδυ στους επισκέπτες. Και πίστεψε με το να δεις ένα μνημείο τόσο αργά είναι πολύ πιο μαγευτικό απ’ ότι βαρετό.

Advertising

Κλείσε prive tour.

Με το prive tour σου δίνεται η δυνατότητα να αποφύγεις τις ουρές και να εισέλθεις στο αξιοθέατο-μουσείο της επιλογής σου μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Στα συν το γεγονός ότι θα συγκεντρώσεις περισσότερες πληροφορίες και θα φύγεις από εκεί με περισσότερες γνώσεις.

Αγόρασε από πριν τα εισιτήρια σου και κλείσε συγκεκριμένη ώρα εισόδου.

Αν προαγοράσεις το εισιτήριό σου, σου δίνεται η δυνατότητα να κλείσεις συγκεκριμένη ώρα εισόδου. Μην χάσεις αυτή την ευκαιρία, καθώς με αυτό τον τρόπο η είσοδος των επισκεπτών είναι πιο ελεγχόμενη.

Σε αρκετά μέρη υπάρχουν self-service περίπτερα μέσω τον οποίων μπορείς να πάρεις το εισιτήριο σου πιο γρήγορα απ’ όλους και να κλέψεις αρκετό χρόνο αναμονής. Τέτοια μπορείς να συναντήσεις στο Λούβρο στις Βερσαλίες και σε αρκετά άλλα τουριστικά μέρη.

Διαβάστε επίσης  Μεθοδικοί τρόποι για να ταξιδέψετε τον κόσμο δωρεάν

Πάσο πολλαπλών χρήσεων.

Οι περισσότερες τουριστικές πόλεις διαθέτουν πάσο πολλαπλών χρήσεων στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά σου με τα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς και η είσοδος ή κάποια ικανοποιητική έκπτωση σε αξιοθέατα και μουσεία. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να περιμένεις στην ουρά για να προμηθευτείς το εισιτήριο εισόδου.

Advertising

Και να θυμάσαι, αν έχεις κάνει κράτηση ήδη και έχεις το εισιτήριό σου προαγορασμένο, μη ντραπείς και  περιμένεις στην ουρά μαζί με τους άλλους, προχώρησε μπροστά, προσπέρασε τα πλήθη και μπες πρώτος και καλύτερος στο μέρος που θέλεις να δεις.

Είμαι 24 ετών και σπούδασα Βιομηχανική Διοίκηση & Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Παρ' όλα αυτά το μυαλό μου ήταν χαμένο στο πως θα ανακαλύψω τον κόσμο, να τον απαθανατίσω και θα μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου με άλλους. Γι αυτό και ταξιδεύω συχνά, φωτογραφίζω συχνότερα και κάνω πλάκες συνέχεια. Όταν δεν ασχολούμαι με τα παραπάνω μου αρέσει να λιώνω σε βιβλία και game (κυρίως games), και να δοκιμάζω νέα πράγματα με αρκετή δόση αδρεναλίνης.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο κορινθιακός ρυθμός

Ο κορινθιακός ρυθμός

Ο κορινθιακός ρυθμός  στην αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική ορίζεται από τους

Υποκατάσταση νικοτίνης: Ελαττώνει το κάπνισμα;

Το παρόν άρθρο Το παρόν άρθρο, με τίτλο Υποκατάσταση νικοτίνης: