Made in Heaven: Μια σειρά «όνειρο»

Μπορεί το Bollywood να κλέβει την παράσταση με τις λαμπρές κινηματογραφικές ταινίες του, τα τελευταία χρόνια όμως η ινδική τηλεόραση έχει εξελιχθεί ραγδαία. Ένα πρόσφατο δείγμα της λαμπρής δουλειάς που λαμβάνει χώρα στην Ινδία όσον αφορά τις τηλεοπτικές σειρές αποτελεί η σειρά Made in Heaven, την οποία ανέλαβε να διαμοιράσει παγκοσμίως η Amazon Prime Video. Η σειρά, έχοντας ολοκληρώσει τον 1ο της κύκλο, έχει ήδη ανανεωθεί και ξεκινήσει γυρίσματα για τον 2ο, με την αγωνία για χιλιάδες φαν να κορυφώνεται.

Γάμος στην Ινδία: Μια μεγάλη επιχείρηση

Κεντρικό θέμα του Made in Heaven αποτελούν οι γάμοι και η διοργάνωσή τους. Από τα πολύ παλιά χρόνια το μυστήριο του γάμου κατείχε εξαιρετικά υψηλή θέση στην ινδική παράδοση. Η σημασία του όμως κατέληξε να λάβει τόσο υπερβολικές διαστάσεις στην ινδική κοινωνία, με αποτέλεσμα να δαπανώνται τεράστια ποσά ετησίως μόνο για τους γάμους. Πολλές φορές ακόμη και σε περιπτώσεις που ο προϋπολογισμός ορισμένων οικογενειών δεν το αντέχει.

Φανταχτερά χρώματα, ακριβά υφάσματα, πολύτιμα κοσμήματα και πολυτελείς διάκοσμοι κρίνονται απαραίτητοι για να θεωρηθεί ο γάμος επιτυχής και αξέχαστος. Η χρυσή βιτρίνα όμως αποτελεί πολλές φορές το λαμπερό προπέτασμα για ιστορίες προδοσίας, πλεονεξίας και απάτης θυμίζοντάς μας πως ό,τι λάμπει δεν είναι πάντοτε χρυσός…

Made in Heaven: Πλοκή

Δύο φίλοι, η Tara και ο Karan, παίρνουν την απόφαση να συστήσουν την εταιρεία διοργάνωσης γάμων Made in Heaven. Δουλεύουν ασταμάτητα και με τους γάμους που διοργανώνουν, κερδίζουν ολοένα περισσότερη πελατεία. Όταν όμως ξεκινούν να αναλαμβάνουν γάμους για την υψηλή κοινωνία της Ινδίας πέφτουν απότομα στα βαθιά. Οι περιπέτειες στις οποίες μπλέκουν μαζί με τα μπερδέματα της προσωπικής τους ζωής τους αποσυντονίζουν και οι αποκαλύψεις δεν αργούν να έρθουν.

Διαβάστε επίσης  Baywatch: Οι πρωταγωνιστές έως σήμερα - B' Μέρος
Made in Heaven Tara Karan
Πηγή Εικόνας: otakukart.com

Η Ινδία του σήμερα και η Ινδία του χθες: Κριτική

Το Made in Heaven καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον όσο λίγες τηλεοπτικές σειρές με παρόμοια θεματολογία. Η διοργάνωση γάμων γίνεται το «όχημα» με τη βοήθεια του οποίου ρίχνουμε μια ματιά στην πολυπλοκότητα και την αντιφατικότητα της σύγχρονης Ινδίας, με την ινδική κοινωνία να ακροβατεί ανάμεσα στο παραδοσιακό και το μοντέρνο.

Οι προσωπικές ιστορίες των ηρώων ξετυλίγονται με σταθερότητα και ρυθμό, χτίζουν την αγωνία μας για την τύχη τους και αποφεύγουν την ωραιοποίησή τους, παρουσιάζοντάς τους σφαιρικά και ρεαλιστικά. Την ίδια στιγμή οι ίδιες αυτές προσωπικές ιστορίες αναδεικνύουν καίρια κοινωνικά ζητήματα της Ινδίας. Από τη θέση της σύγχρονης γυναίκας, την ομοφυλοφιλία και την πολιτική διαφθορά μέχρι και τις πανταχού παρούσες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες το Made in Heaven καταφέρνει να εντάξει τα παραπάνω ζητήματα κι ακόμη περισσότερα. Όλα αυτά μάλιστα χωρίς η ιστορία να χάνει τη συνοχή της και αποφεύγοντας τον διδακτισμό.

Συνολική εντύπωση

Το Made in Heaven σε κερδίζει εύκολα, μιας και καταφέρνει να είναι τόσο απλό όσο και βαθύ. Η σαγηνευτική ομορφιά και ο πλούτος της Ινδίας συνδυάζονται εύστοχα με το σκληρό της πρόσωπο, το οποίο μπορεί να είναι πιο συγκαλυμμένο, δεν παύει όμως να είναι υπαρκτό. Αναμφίβολα, είναι μια σειρά που σε καθηλώνει και τη σκέφτεσαι για καιρό αφότου την παρακολουθήσεις, κάτι σπάνιο μέσα στην πληθώρα των επιλογών του σήμερα.

Trailer

"Αιώνια" μαθήτρια και φοιτήτρια, αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Βιβλιόφιλη, με αδυναμία στις ξένες γλώσσες, τον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές σειρές (ειδικά εποχής). Αγχολυτικό μου οι όμορφες στιγμές με φίλους.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Khara-Khoto, η «μαύρη πόλη»

Κατά κοινή ομολογία η ιστορία της πόλης του Khara-Khoto γνωστή
η χώρα του τσαγιού

Το βιβλίο του τσαγιού του Οκάκουρα Κακούζο και η διάδοση της ασιατικής και ιαπωνικής κουλτούρας

Το 1906, στη Βοστώνη των αρχών του αιώνα, γράφτηκε ένα