Midnight Mass: το γράμμα του Flanagan για τη νέα σειρά

 

“Από τον δημιουργό του The Haunting of Hill House Mike Flanagan, η σειρά Midnight Mass αφηγείται την ιστορία ενός μικρού και απομονωμένου νησιού, στο οποίο οι ήδη υπάρχουσες διαφορές και αντιθέσεις και διαφορές οξύνονται με την επιστροφή ενός ατιμασμένου νεαρού άντρα (Zach Gilford)  και την άφιξη ενός χαρισματικού ιερέα (Hamish Linklater). Καθώς ο ερχομός του πατέρα Paul συμπίπτει με μία σειρά ανεξήγητων και φαινομενικά θαυματουργών γεγονότων, ένας θρησκευτικός πυρετός καταλαμβάνει τους κατοίκους του νησιού – αλλά μήπως αυτά τα θαύματα έχουν και το τίμημά τους;”

Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη της νέας σειράς του τηλεοπτικού (The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor) και κινηματογραφικού (Doctor Sleep) δημιουργού Mike Flanagan στο Netflix, ο οποίος επιστρέφει το φθινόπωρο του 2021  με ακόμη μία νέα σειρά τρόμου με τίτλο Midnight Mass. H μίνι σειρά επτά επεισοδίων περιλαμβάνει παλιούς και νέους πρωταγωνιστές των show του γνωστού δημιουργού, όπως η σύζυγος και σταθερή συνεργάτριά του Kate Siegel, o Rahul Abburi, η Crystal Balint, ο Henry Thomas και πολλοί ακόμη. Παράλληλα ο Flanagan ανεβάζει τις προσδοκίες του κοινού, εγκαταλείποντας- προς το παρόν τουλάχιστον- το γνώριμο σκηνικό των στοιχειωμένων σπιτιών για ένα ακόμη πιο φιλόδοξο περιβάλλον. Το σετ της σειράς Midnight Mass είναι ένα ήρεμο και μονίμως συννεφιασμένο νησί, το νησί Crockett, όπου κάτι περίεργο συμβαίνει.

thedigitalfix-com, Midnight Mass
Πηγή Εικόνας: thedigitalfix.com

Τα γυρίσματα της σειράς ολοκληρώθηκαν το Δεκέμβριο του 2020 μετά από 83 ημέρες συνεχόμενων γυρισμάτων στο πλαίσιο ενός αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου. Ο Flanagan δε σκέφτεται να συνεχίσει στο προσεχές μέλλον την ανθολογία με τις στοιχειωμένες επαύλεις, η οποία τον έκανε διάσημο στο τηλεοπτικό κοινό. Η νέα σειρά- την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε- φαίνεται να τον έχει συνεπάρει. Απόδειξη αυτού η δημοσίευση ενός δακτυλογραφημένου γράμματος στο twitter που συνόδευσε την προβολή του πρώτου trailer του Midnight Mass, στο οποίο γράφει τα ακόλουθα:

Διαβάστε επίσης  Αγαπητό Walking Dead... Θέλω να χωρίσουμε!
Advertisements
Ad 14

Απλά το παραδέχομαι… Το Midnight Mass είναι το αγαπημένο μου project ως τώρα. Ως πρώην παπαδάκι που πρόκειται να γιορτάσω τρία χρόνια αποχής από το αλκοόλ, είναι δύσκολο να μην καταλάβει κανείς τι είναι αυτό που κάνει τη σειρά ένα ζήτημα τόσο προσωπικό. Οι βασικές ιδέες της σειράς με τρομάζουν ως το κόκαλο.

Το σκοτάδι καταλαμβάνει σταδιακά το νησί Crockett. Μέρος αυτού είναι υπερφυσικό, αλλά το πιο τρομακτικό κομμάτι του είναι αυτό που πηγάζει από την ανθρώπινη φύση. Το σκοτάδι που ζωντανεύει την ιστορία εντοπίζεται εύκολα στον κόσμο μας, δυστυχώς.

Αλλά η σειρά αφορά επίσης κάτι ακόμη… την ίδια την πίστη. Ένα από τα μεγάλα μυστήρια της ανθρώπινης φύσης- πώς ακόμη και μέσα στο σκοτάδι, στο πιο βαθύ σκοτάδι, στην απόλυτη απουσία φωτός κι ελπίδας, εμείς ψάλλουμε.

Ελπίζω να σας αρέσει το τραγούδι μας“.

Η σειρά Midnight Mass θα προβληθεί στην πλατφόρμα του Netflix στις 24 Σεπτεμβρίου του 2021.

Ανυπομονούμε!

Δείτε το πρώτο επίσημο trailer της σειράς παρακάτω:

 

Πηγές


twitter.com

indiewire.com

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Άρκο: Η ιταλική πόλη ανάμεσα στους βράχους

Το Άρκο (Arco) είναι γνωστό ως προορισμός αναρρίχησης, καθώς περιβάλλεται

Fenty Hair: Η Rihanna κάνει πάλι τα μαγικά της

Η διάσημη τραγουδίστρια συνεχίζει να καινοτομεί στον κόσμο της ομορφιάς,