Meryl Streep και η πορεία της στο θέατρο

meryl streep
Πηγή: pyxis.nymag.com

Τι να πει κανείς για αυτήν την ηθοποιό:  σχεδόν σαράντα χρόνια αργότερα, η Meryl  Streep θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες ηθοποιούς του κόσμου. Κάθε ερμηνεία σε κάθε ταινία της αποτελεί ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό, γεμάτο ταλέντο «έργο». Δεν είναι τυχαίο που έχει υπό την κατοχή της τις περισσότερες υποψηφιότητες  για Όσκαρ από οποιονδήποτε άλλο ηθοποιό. Όμως αυτή η εκ γενετής μοναδική υποκριτική φύση της  Meryl  Streep δεν ξεκίνησε από το σινεμά. Η πρώιμη δουλειά της στη σκηνή της Νέας Υόρκης – κυρίως με το Δημόσιο Θέατρο – ενίσχυσε τη φήμη της ως μία ερμηνεύτρια  ασυνήθιστης ικανότητας. Μέσα από την θεατρική της πορεία καθιερώθηκε ως μια δυναμική και εκρηκτική θεατρική προσωπικότητα τόσο εντός  Broadway όσο και εκτός Broadway σε μια περίοδο που οι δημιουργικές θεατρικές  επαναστάσεις της δεκαετίας του 1960 άρχισαν να βυθίζονται σε πιο συμβατικές , συντηρητικές  παραγωγές.

Ξεκινώντας την θεατρική πορεία της, η Meryl  Streep, στην Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1970 την βρίσκουμε πάνω στην σκηνή να κάνει το θεατρικό της ντεμπούτο στο «Vivian Beaumont Theatre» την περίοδο Οκτώβριο – Νοέμβριο 1975 στο θεατρικό έργο «Trelawny of the Wells»,  ένα κωμικό έργο του 1898 του Arthur Wing Pinero  έχοντας τον ρόλο της Miss Imogen Parrott .  Το κοινό την αγάπησε το ίδιο και ο τύπος, Χαρακτηριστικά η New York Times έγραψε για την ερμηνεία της  χαϊδευτικά : «τάρτα, με επίπεδη κεφαλή, καταπληκτικά στολισμένο με φόρεμα σολομού και λευκά λοφία». Η επιτυχία συνεχίστηκε την επόμενη χρόνια Ιανουάριο – Μαρτίο 1976 παίζοντας ταυτόχρονα σε δύο θεατρικά  έργα: το «27 Wagons Full of Cotton» του Tennessee Williams  και το « A Memory of Two Mondays» του Arthur Miller στο The Phoenix Theatre εξίσου με ιδιαίτερη επιτυχία. Είναι αξιοσημείωτο να πούμε ότι τα δύο παραπάνω έργα ήταν η αρχή για τα  πολλά βραβεία και τις πολλές υποψηφιότητες   που ακολούθησαν τις ερμηνείες της σε θέατρο και σινεμά:  όταν τα έργα μεταφέρθηκαν στο Broadway, έλαβε υποψηφιότητα για το βραβείο «Tony» για την Καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη  ηθοποιό στο θέατρο.

Διαβάστε επίσης  Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση MERLIN MONROE "Συνέντευξη με το θάνατο" στις 13/5

Η πορεία της Meryl  Streep στο θεατρικό σανίδι κατά την διάρκεια της δεκαετίας 1970 ήταν ιδιαίτερα ανοδική  με έργα όπως:  Secret Service (Απρίλιο – Μάιο  1976) στο The Playhouse Theater στο ρόλο της  Edith Varnay, στα πλαίσια του φεστιβάλ  Shakespeare In The Park  στην Νέα Υόρκη έλαβε μέρος  Henry V (Ιούνιος – Ιούλιος 1976) με τον ρόλο της Πριγκίπισσας της Γαλλίας  Catharine, Measure for Measure (Αυγουστος  1977) στο ρόλο της  Isabella , The Taming of the Shrew (Αύγουστος – Σεπτέμβριος  1978) στο ρόλο της  Katarina και  σε αρκετές άλλες.

Κλείνοντας με το θέατρο και παραχωρώντας την σκυτάλη στο Σινεμά η Meryl Streep, η ηθοποιός “χαμαιλέοντας”,  συνεχίζει να μας εκπλήσσει και να μας συναρπάζει με τις ερμηνείες της  μέχρι και σήμερα  κατέχοντας και το ρόλο της απόλυτης σταρ της παγκόσμιας σκηνής.

πηγές:

www.boweryboyshistory.com

www.playbill.com

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.