Βιβλία που σε ταξιδεύουν στα νησιά της Ελλάδας

Βιβλία που σε ταξιδεύουν στα νησιά της Ελλάδας
Πηγή Εικόνας: gerofotistravel.gr

Στην Ελλάδα έχουμε πάρα πολλά όμορφα νησιά που αν μπορούσαμε θα ταξιδεύαμε σε όλα. Πολλοί είναι οι συγγραφείς που τα έχουν συμπεριλάβει στις ιστορίες τους για να μας ταξιδέψουν μαζί με τους ήρωες τους. Μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου μπορείτε να γνωρίσετε και να αγαπήσετε αμέτρητα ελληνικά νησιά που ίσως δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα. Σίγουρα μετά την ανάγνωση ενός τέτοιου βιβλίου θα θέλετε να ταξιδέψετε στο νησί για το οποίο αφηγείται ο συγγραφέας. Θα θέλετε να επισκεφτείτε τα αξιοθέατα, τις περιοχές και τις παραλίες όπου περπάτησαν και είδαν οι ήρωες του βιβλίου. Υπάρχουν πάρα πολλά βιβλία που μιλάνε για ήρωες που έζησαν ή ταξίδεψαν στα ελληνικά νησιά. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε βιβλία που σε ταξιδεύουν στα νησιά της Ελλάδας.

Δήλος, Ρήνεια και Μύκονος με το βιβλίο “Η Αγαπημένη των Θεών” της Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη

Η “Αγαπημένη των Θεών” μας ταξιδεύει στα υπέροχα νησιά της Ελλάδας όπως την Δήλο, στο μικρό νησάκι Ρήνεια και στην Μύκονο. Η ιστορία της Άρτεμης μας ταξιδεύει στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, στις παραλίες της Ρήνειας και στα σοκάκια της Μυκόνου. Η συγγραφέας μέσα από την ιστορία της Άρτεμης μας γεμίζει με τις πιο όμορφες εικόνες των παραπάνω νησιών.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Μια νύχτα με καταιγίδα, μια βάρκα με ένα νεογέννητο μωρό βρίσκει καταφύγιο στη Δήλο. Η Άρτεμη, η αγαπημένη των θεών, μεγαλώνει μέσα στην αγάπη και την ασφάλεια, και τολμάει να κυνηγήσει τα όνειρά της.

Ώσπου ένας μυστηριώδης άντρας με ζαφειρένια μάτια, αλλά κι ένας φόνος στο ιερό νησί θα την αναγκάσουν να παλέψει για την ίδια της τη ζωή. Κι ύστερα όλα μπλέκονται. Φωτεινοί και σκοτεινοί ήρωες, όνειρα κι ελπίδες, κατάσκοποι και δολοφόνοι. Κι ύστερα το αδύνατο γίνεται δυνατό.

Ηλιόλουστη Δήλος, κοσμοπολίτικη Μύκονος, πανέμορφη Ρήνεια, γραφικά ψαροχώρια της Κορνουάλης, όλα σε ένα μυθιστόρημα παθιασμένο. Σαν την Ελλάδα. Γεμάτο φως κι ανθρώπους «ηλιόλουστους». Γιατί την τύχη μας την κεντάμε με τραγούδια ψυχής…

Η Αγαπημένη των Θεών Βιβλία που σε ταξιδεύουν στα νησιά της Ελλάδας
Πηγή Εικόνας: oikonomou-shop.gr

Κρήτη με το βιβλίο “Το Νησί” της Victoria Hislop

Υπάρχουν πάρα πολλά βιβλία από πολλούς συγγραφείς με πηγή έμπνευσης το νησί της Κρήτης. Η Κρήτη έιναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας. Ο κάθε συγγραφέας έχει τοποθετήσει την ιστορία του και σε ένα διαφορετικό μέρος του μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδας. Η συγγραφέας Victoria Hislop μας διηγείται την ιστορία της Σπιναλόγκας και των ιδιαίτερων κατοίκων της, των έγκλειστων ασθενών από την νόσο του Χάνσεν. Μέσα από την ιστορία των ηρώων του βιβλίου η συγγραφέας μας ταξιδεύει στον Άγιο Νικόλα της Κρήτης και στο νησάκι της Σπιναλόγκας στο παρελθόν αλλά και στο παρόν.

Διαβάστε επίσης  Βιβλίο και άνθρωπος: Πώς η εξέλιξη της επιστήμης διαμορφώνει τη σχέση τους

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Η Αλέξις λαχταρά να μάθει για το παρελθόν της μητέρας της, Σοφίας, που εκείνη τόσα χρόνια έκρυβε. Ξέρει μόνο ότι η μητέρα της μεγάλωσε σ’ ένα μικρό χωριό της Κρήτης προτού φύγει οριστικά για το Λονδίνο. Όταν η Αλέξις αποφασίζει να επισκεφθεί την Κρήτη, η Σοφία της δίνει ένα γράμμα για μια παλιά της φίλη και της υπόσχεται πως απ’ αυτήν θα μάθει την αλήθεια.

Έκπληκτη η Αλέξις, ανακαλύπτει πως η ζωή της οικογένειάς της συνδέεται άμεσα με το μικρό και εγκαταλελειμμένο νησί της Σπιναλόγκας – την πρώην αποικία των λεπρών. Μαθαίνει την ιστορία της γιαγιάς της και της μητέρας της, όπως και τη διάλυση της οικογένειάς της από την τραγωδία, τον πόλεμο και τα πάθη..

Το νησί Βιβλία που σε ταξιδεύουν στα νησιά της Ελλάδας
Πηγή Εικόνας: webradio.ert.gr

Κέρκυρα με το βιβλίο “Έρωτας σαν βροχή” της Λένα Μαντά

Στο βιβλίο “Έρωτας σαν βροχή” η Λένα Μαντά μας ταξιδεύει στην πανέμορφη Κέρκυρα. Η Κέρκυρα είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας. Μέσα από την ιστορία της Κλαίλιας και του Παύλου μας αφηγείται για κόντηδες και κόμισες που βολτάρουν στα καντούνια της πόλης, για την λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα, για τις βόλτες στο Αχίλλειο και στα σοκάκια της παλιάς πόλης. Η συγγραφέας με φόντο την όμορφη Κέρκυρα μας γνωρίζει όχι μόνο το νησί αλλά και τους κατοίκους του, τη φιλοσοφία του, την ανατροφή αλλά και τον τρόπο ζωής, συμπεριφοράς και σκέψης των ανθρώπων και όχι μόνο στο σήμερα αλλά και σε ένα μακρινό παρελθόν. Μια ρομαντική ιστορία που ξετυλίγεται στο βενετσιάνικό νησί του Ιονίου την Κέρκυρα.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Κλαίλια… Ένα όνομα σταθμός στη ζωή της. Η μητέρα της αγάπησε την ηρωίδα του Ξενόπουλου και της έδωσε πριν πεθάνει το όνομά της. Μαζί όμως, της κληροδότησε χωρίς να το θέλει και τη μοίρα της λαμπερής κοντεσίνας. Υπήρχε και για κείνη ένας Παύλος. Βαθιά, απόλυτα ερωτευμένος. Για μια ζωή. Αλλά η Κλαίλια ήθελε να γνωρίσει τον έρωτα όπως τον μάθαινε από τα βιβλία. Και βρήκε τον Ντένη της στο πρόσωπο του Νικηφόρου.

Χρόνια μετά, μόνη και κλεισμένη στον εαυτό της, ανάμεσα σε βράχια και σπασμένα όστρακα, εξακολουθεί να ζει παρέα με θύμησες που πληγώνουν και επιθυμίες που κοιμούνται. Μα ξαφνικά ένα μικρό κορίτσι μπαίνει στη ζωή της. Και… τι παράξενο… έχουν το ίδιο όνομα!

Μια ιστορία ρομαντική, όπως τα τρυφερά κοριτσίστικα όνειρα. Μια γυναίκα που αναδύεται από το σκοτεινό πέλαγος του έρωτα, για να αντικρίσει, ώριμη πια, τον εκτυφλωτικό ήλιο της αγάπης!

Έρωτας σαν βροχή Βιβλία που σε ταξιδεύουν στα νησιά της Ελλάδας
Πηγή Εικόνας: public.gr

Αμοργός με το βιβλίο “Το Σταυροδρόμι των Ψυχών” της Χρυσηίδας Δημουλίδου

Η Αμοργός είναι ένα από τα κυκλαδίτικα νησιά της Ελλάδας. Το βιβλίο “Το Σταυροδρόμι των Ψυχών” μας ταξιδεύει στο όμορφο αυτό νησί. Η συγγραφέας μέσα από ένα μεταφυσικό μυθιστόρημα και μέσα από την ιστορία της Ελληνοαμερικανίδας  Κάσυ Πάλμερ μας ταξιδεύει στις όμορφες παραλίες της Αμοργού, στην Χώρα και στο Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισας. Το βιβλίο μέσα από έναν ανεκπλήρωτο έρωτα μας γεμίζει με τις μαγευτικές εικόνες της Αμοργού.

Διαβάστε επίσης  Βηρυτός: Η πολύπαθη πρωτεύουσα του Λιβάνου

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Η Ελληνοαμερικανίδα Κάσυ Πάλμερ ζει στην Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες, παντρεμένη κι ευτυχισμένη για είκοσι δύο χρόνια, δίπλα στον πετυχημένο πλαστικό χειρουργό των σταρς του Χόλιγουντ, Σταν Πάλμερ, όταν κάποια πολύ περίεργα όνειρα έρχονται να ταράξουν τον ύπνο της και την καθημερινότητα της. Η Κάσυ αρχίζει να αναζητά τις λησμονημένες παιδικές της αναμνήσεις, στη γη του πατέρα της, στο νησί της Αμοργού στην Ελλάδα. Εκεί την περιμένει το πεπρωμένο της και η Κάσυ αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι πια ο ίδιος άνθρωπος.

Δύο άλλες γυναίκες που έζησαν πάρα πολλά χρόνια πριν από εκείνη, την αναζητούν ρίχνοντας τις σκιές τους στα όνειρά της και διεκδικώντας μερίδιο από τη ζωή της. Η Κάσυ αφήνεται στα χέρια τους, αψηφώντας κάθε νόμο λογικής, όταν διαπιστώνει ότι ένας μεγάλος ανεκπλήρωτος έρωτας ζητά να αναστηθεί μέσα από τη δική της ύπαρξη. Μια σαρωτική θύελλα γεγονότων μαστιγώνει το παρόν της, ενώ ένα τραγικό παρελθόν ζητάει να δικαιωθεί.

Ποιες είναι αυτές οι γυναίκες που σέρνουν ακόμη τις φιγούρες τους μέσα στους αιώνες; Ποιος είναι αυτός ο άνδρας που τις αγάπησε τόσο πολύ; Ένα μεταφυσικό αισθηματικό θρίλερ της γνωστής συγγραφέως Χρυσηίδας-Χρύσας Δημουλίδου που θα σας καθηλώσει, θα σας προβληματίσει και ίσως σας λυτρώσει από τους επίγειους φόβους σας.

 

Το Σταυροδρόμι των Ψυχών
Πηγή Εικόνας: public.gr

Μύκονος με το βιβλίο “Συλλαβίζοντας το Καλοκαίρι” του Δημήτρη Στεφανάκη

Ο συγγραφέας με το βιβλίο “Συλλαβίζοντας το Καλοκαίρι” μας διηγείται ένα φανταστικό ταξίδι του συγγραφέα Αλμπέρ Καμύ στο αγαπημένο νησί των διακοπών του την Μύκονο. Η Μύκονος είναι από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας. Ο Καμύ ο οποίος το 1960 σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα μετά από την άρνησή του να μεταβεί με τρένο στον προορισμό του σαν η μοίρα του αυτό να είχε γράψει στο ημερολόγιο που ο ίδιος κρατούσε, έρχεται με την ευφάνταστη παρέμβαση του Στεφανάκη στην Μύκονο κάπου στις αρχές του 2000 για να επαναλάβει το ταξίδι που έκανε το 1955. Μέσα από το ταξίδι του γνωρίζουμε τις παραλίες της, τα σοκάκια της, το όμορφο δειλινό της και την βραδινή διασκέδαση της Μυκόνου.

Διαβάστε επίσης  3+1 βιβλία για κάθε φοιτητή Αρχιτεκτονικής

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Το ταξίδι στις Κυκλάδες και στο φως ξεκινά ένα καλοκαίρι, στα τέλη του εικοστού αιώνα. Ένας διάσημος νομπελίστας, ο Αλμπέρ Καμύ, επιστρέφει στην πρωτεύουσα του χρόνου, την εποχή μας, και στη Μεσόγειο που αγάπησε. Τον συνοδεύει η νεαρή δημοσιογράφος Αριάδνη Δάριβα, που βλέπει αυτό το ταξίδι σαν μια δεύτερη ευκαιρία προκειμένου ο Γαλλοαλγερινός συγγραφέας να ολοκληρώσει το μυθιστόρημά του Ο πρώτος άνθρωπος.

Κάτω από τον ανίκητο ήλιο, στο διονυσιακό περιβάλλον της καλοκαιρινής Μυκόνου, ο Καμύ θα προσπαθήσει να συμφιλιώσει τις αναμνήσεις της προηγούμενης ζωής του με ένα σήμερα που δεν τον αφορά. Παλινωδώντας ανάμεσα στον έρωτα και στον θάνατο, θέλει να πιαστεί από τη χαρά της ζωής μέσα σ’ έναν κόσμο όπου άνθρωποι, βιβλία και πάθη ζητούν ολοκλήρωση.
Ένα μυθιστόρημα για το ελληνικό καλοκαίρι, για την αιώνια εφηβεία και τη νιότη που δεν κατάφερε να αγγίξει ο χρόνος.

Συλλαβίζοντας το καλοκαίρι
Πηγή Εικόνας: lesxianagnosisbiblioudegas.blogspot.com

 

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο:

  • Συλλαβίζοντας το καλοκαίρι. Ανακτήθηκε από: https://www.goodreads.com (Τελευταία Πρόσβαση 12.04.2021).
  • Έρωτας σαν βροχή. Ανακτήθηκε από: https://www.public.gr (Τελευταία Πρόσβαση 12.04.2021).
  • Η Αγαπημένη των Θεών. Ανακτήθηκε από: https://www.psichogios.gr (Τελευταία Πρόσβαση 12.04.2021).
  • Το Σταυροδρόμι των Ψυχών. Ανακτήθηκε από: https://www.protoporia.gr (Τελευταία Πρόσβαση 12.04.2021).
  • Το νησί. Ανακτήθηκε από: https://www.clickatlife.gr (Τελευταία Πρόσβαση 12.04.2021).

 

Είμαι η Σοφία που μου αρέσει να ταξιδεύω, να διαβάζω λογοτεχνία, να μαγειρεύω και να φροντίζω την οικογένεια μου. Μαζί θα ταξιδέψουμε με τα άρθρα μου και θα γυρίσουμε όλον τον κόσμο!!! Θα σας πάω εκεί που δεν μπορείτε να πάτε αλλά μπορεί ο νους και η καρδιά σας!!!!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μπόλλα - Παϊτίμ Στάτοβτσι

Στάτοβτσι και Αντιήρωες: μία σχέση μίσους με τον πρωταγωνιστή

Αντιήρωες στη σύγχρονη λογοτεχνία Όταν διαβάζεις ένα βιβλίο απ’ τις
πυρετός

Δάγκειος πυρετός και Κλιματική αλλάγη

, Ο δάγκειος πυρετός είναι ένας ιός που μεταδίδεται από