Φθινοπωρινές βιβλιο-αποδράσεις

Φθινοπωρινές βιβλιο-αποδράσεις

Ένα καλό βιβλίο συνδέεται με την ηρεμία και την χαλάρωση. Το φθινόπωρο είναι μία εποχή που αυτά τα δύο τα χρειάζεσαι καθώς οι υποχρεώσεις αυξάνονται και οι ώρες που αποζητάς να είσαι στο σπίτι είναι περισσότερες. Με καλά βιβλία για συντροφιά οι βροχερές μέρες θα περνούν πιο ευχάριστα.

[punica-twocol_one]

Να σε χαζεύω-Μαρία Στύλου

Αυτό το βιβλίο θα μπορούσε να είναι μια συλλογή από προσωπικές ιστορίες μέσα από απλά πράγματα της καθημερινότητας. Μία πόλη, πολλά πρόσωπα και ακόμα περισσότερα γεγονότα που ο καθένας μας θα μπορούσε να ταυτιστεί με αυτά. «..Πόσο θα ‘θελα τώρα να φεύγαμε μαζί. Εσύ να οδηγείς κι εγώ να σε χαζεύω. Να είσαι προσηλωμένος στον δρόμο κι εγώ τεμπέλικα να μισοκλείνω τα μάτια μου και να σε σκανάρω από πάνω μέχρι κάτω. Το πρόσωπό σου, το προφίλ σου, τα χείλη σου και από τα χείλη σου να γκρεμίζομαι στο στήθος σου. Να γυρνάς, να με κοιτάς για δευτερόλεπτα και να αναρωτιέσαι τι σκέφτομαι. Και μετά θα μπορώ να κλείσω τα μάτια μου χωρίς καμία έγνοια γιατί θα σ’ έχω πλάι μου και θα έχω μάθει όλες εκείνες τις απαντήσεις που θέλω να μάθω. Και δε θα πονάω ούτε θα φοβάμαι γιατί θα σ’ έχω πλάι μου».

Advertisements
Ad 14

[/punica-twocol_one] [punica-twocol_one_last]

Το στρίψιμο της βίδας-Henry James

Πρόκειται για μία ιστορία μίας νεαρής γκουβερνάντας που αναλαμβάνει την φροντίδα δύο ορφανών σε ένα σπίτι στην αγγλική εξοχή. Η νεαρή σαγηνεύεται από την προσωπικότητα των παιδιών ώσπου αντιλαμβάνεται μεταφυσικές παρουσίες που τα παρακολουθούν και τα καλούν κοντά τους με αποτέλεσμα να θέλει να τα προστατέψει από το κακό που τα παραμονεύει. Ή μήπως είναι όλα προϊόν της παράνοιας της; Η ιστορία μπορεί να σε οδηγήσει σε έναν λαβύρινθο σκέψεων. Η διατήρηση του σασπένς μέχρι τέλους είναι αριστοτεχνική, δίνοντας μας ένα γνήσιο ψυχολογικό θρίλερ που άσκησε τεράστια επίδραση στη λογοτεχνία, στο θέατρο και στον κινηματογράφο.

Διαβάστε επίσης  «Απόψε θα έχουμε ρεστία» της Δοξούλας Παλαμάρα από τις εκδόσεις Κέδρος

[/punica-twocol_one_last] [punica-twocol_one]

 

Ένα παιδί μετράει τα άστρα-Μενέλαος Λουντέμης  

Ένα φτωχό και ορφανό παιδί, ο Μέλιος, θέλει να μάθει γράμματα όμως το αφεντικό του δεν του το επιτρέπει επειδή πιστεύει ότι θα του αποσπάει την προσοχή από την δουλειά. Ο δάσκαλος του χωριού θα καταλάβει γρήγορα την αγάπη του παιδιού για τα βιβλία και θα τον βοηθήσει αμέσως. Το παιδί ενθουσιάζεται ακόμα περισσότερο όμως το αφεντικό του το μαθαίνει και του απαγορεύει να ξανασυναντήσει τον δάσκαλο. Έτσι, οι δρόμοι τους χωρίζουν και το παιδί πήγε μόνο του στην πόλη ώστε να πάει σχολείο. Εκεί θα γνωρίσει την αδικία και το δίκιο, την αγάπη και το μίσος, την κακία και την καλοσύνη, την φιλία και την έχθρα αλλά η αγάπη για τα γράμματα θα είναι πάντα δίπλα του.

[/punica-twocol_one] [punica-twocol_one_last]

Το Ημερολόγιο της Άννας Φράνκ- επιμέλεια Otto H.Frank και Miriam Pressler

Αφορά το ημερολόγιο που κρατούσε η Άννα Φράνκ όσο καιρό κρυβόταν με την οικογένεια της από τους Γερμανούς κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο καταφύγιο της οικογένειας στο Πρίσενγκρατς. Η Άννα και η οικογένεια της συνελήφθησαν από την Γκεστάπο (μυστική κρατική αστυνομία). Μετά τη σύλληψη της οικογένειας βρέθηκαν ανάμεσα σε εφημερίδες και βιβλία τα χαρτιά του ημερολογίου της μικρής Άννας, που έγραφε από τα 13 της χρόνια κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ολλανδία. Μόνο ο πατέρας της επέζησε, ο οποίος και έκδωσε το ημερολόγιο.

[/punica-twocol_one_last]

Αξίζει να τα διαβάσετε…

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

LGBTQ+

Προσωπικότητες που συνέβαλαν στην ιστορία της LGBTQ+ κοινότητας

Η LGBTQ+ κοινότητα έχει μια πλούσια ιστορία διεκδίκησης κοινωνικών αλλά

Outfits εμπνευσμένα από τις αγαπημένες μας ταινίες.

Μόδα και Κινηματόγραφος. Δύο από τις μεγαλύτερες τέχνες και πήγες