Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, τις συγκεντρώσαμε και σας τις παρασουσιάζουμε. Μπορείτε και εσείς να αναζητήσετε τα βιβλία αυτού του εκδοτικού οίκου και να τα παραγγείλετε online στην ηλεκτρονική τους σελίδα εδώ.

 

Το παιδί της Στάζι του David Young

ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΝ ΜΙΛΕΡ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 1975
Όταν η υπολοχαγός Κάριν Μίλερ καλείται να διαλευκάνει τον φόνο μιας έφηβης που το πτώμα της ανακαλύφθηκε στη νεκρή ζώνη περιμετρικά του Τείχους του Βερολίνου, σκέφτεται ότι έχει δει πολλές φορές το ίδιο έργο. Μόλις φτάνει στον τόπο του εγκλήματος, συνειδητοποιεί ότι η υπόθεση αυτή δεν θυμίζει καμία άλλη αντίστοιχη. Απ’ ό,τι φαίνεται, το κορίτσι προσπαθούσε να δραπετεύσει – όχι όμως από την Ανατολική προς τη Δυτική Γερμανία, αλλά το αντίστροφο – και, όπως θα αποδειχθεί, το σκηνικό του φόνου ήταν σκηνοθετημένο.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Η Μίλερ είναι μέλος της Αστυνομίας του Λαού, ωστόσο σε ένα καθεστώς όπως αυτό της Ανατολικής Γερμανίας η δύναμή της είναι περιορισμένη. Οι αξιωματικοί της Στάζι της ζητούν να ανακαλύψει την ταυτότητα του δολοφονημένου κοριτσιού, αλλά στην πορεία τη βγάζουν από την υπόθεση με την αιτιολογία ότι έχει υπερβεί τα όρια της δικαιοδοσίας της. Εκείνη όμως δεν πτοείται. Συνεχίζει την έρευνα και οδηγείται σε επικίνδυνα μονοπάτια και επώδυνες αλήθειες.

«Ανατριχιαστικό». Daily Telegraph

«Συναρπαστικό». Sunday Express

«Εξαιρετικό. Ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα για την εποχή του Ψυχρού Πολέμου που μου θύμισε τις καλύτερες δουλειές του Ρόμπερτ Χάρις».
Mason Cross, συγγραφέας του μυθιστορήματος The Samaritan

Advertising

«Η ιστορία του Young είναι συναρπαστική και ο βασικός γυναικείος χαρακτήρας προωθεί την πλοκή με σταθερό ρυθμό… Μου θυμίζει τη διάσημη σειρά του σπουδαίου Henning Mankell με ήρωα τον Κουρτ Βαλάντερ. Η δράση είναι αξιοσημείωτη και οι ιδιαίτερα ενδιαφέροντες χαρακτήρες ήρθαν για να μείνουν».
LΙΤΕRATURE WORKS

«Ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Χάρη στην αριστοτεχνική πλοκή και στον εκπληκτικό τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η ζωή πίσω από το Τείχος του Βερολίνου, το εν λόγω μυθιστόρημα είναι ένα εξαιρετικό ντεμπούτο».
David Jackson, συγγραφέας του μπεστ σέλερ Cry Baby

«Ο Young αποδίδει με απαράμιλλη δεξιοτεχνία τον φόβο και την παράνοια που επικρατούσαν στην κοινωνία της Ανατολικής Γερμανίας… Πραγματικά μου άρεσε το μυθιστόρημα αυτό και το συστήνω ανεπιφύλακτα».
The Crime Warp


Πλέκοντας Ίχνη της Έρικα Αθανασίου 

Μία άνεργη, σχεδόν άστεγη δημοσιογράφος, ένας γνωστός δημοσιογράφος που βρίσκεται δολοφονημένος, μερικοί ακόμη δημοσιογράφοι, μια παρέα που θέλει να τα βάλει με το σύστημα, ένας βολικός ύποπτος. Όμως τα ίχνη που θα οδηγήσουν στον δολοφόνο είναι πιο μπλεγμένα απ’ όσο φαίνεται αρχικά.
Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα, σε μια περίοδο κατά την οποία οι αλλαγές είναι τόσο πολλές όσο και οι ύποπτοι για έναν απρόσμενο φόνο. Σε μια χώρα με διεφθαρμένους πολιτικούς, διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης, οικονομικές δυσκολίες, όπου όμως υπάρχουν ακόμα ορισμένοι που κάνουν τη διαφορά. Κάποιος που επιλέγει να βοηθήσει αντί να βγάλει λεφτά, ένα μαγαζάκι που προσφέρει κυρίως συντροφικότητα, ένα τοπικό έντυπο που εξακολουθεί να λειτουργεί με βάση τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ένας υποψήφιος δήμαρχος με ελάχιστες πιθανότητες να εκλεγεί, ένας άλλος που νοιάζεται κυρίως για την αλήθεια.
Μέχρι το αναπάντεχο τέλος, σε μια ιστορία με πρωταγωνιστές ήρωες που μπορεί και να έχεις γνωρίσει.

Διαβάστε επίσης  Παναγιώτης Ζαφείρης: «Το παραμύθι δε λέει ποτέ ψέματα»
Advertising

 

 


Η Πρόβα της Βασιλικής Κνήτου

 

Η Ανδρομάχη ζει στα Χανιά. Χαρακτήρας μάλλον δύσκολος, χωρίς πολλούς φίλους, συμμετέχει ως τραγουδίστρια σε ένα ερασιτεχνικό συγκρότημα. Πρόβα στην πρόβα, διαμορφώνεται και η σχέση της με τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ. Άνθρωποι σε διαφορετικές φάσεις ζωής, ασύμβατοι μεταξύ τους, που όμως υποχρεώνονται να συνυπάρξουν.

Η Ανδρομάχη συνδέεται ερωτικά με ένα από τα μέλη του συγκροτήματος, τον Αντώνη. Η σχέση τους ξεκινάει ως ένα καθαρά σεξουαλικό παιχνίδι, στην πορεία όμως οδηγεί την ηρωίδα να αναθεωρήσει διάφορες στερεοτυπικές αντιλήψεις, από αυτές που οι περισσότερες γυναίκες «εκπαιδεύονται» να υιοθετούν κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αντιλήψεις που σχετίζονται με την ηλικία, την ομορφιά, τη σεξουαλικότητα και την έκφραση του πόθου.

Ένα μυθιστόρημα για τη φιλία και τον έρωτα, όπου αναδεικνύονται οι αντιφάσεις μιας κοινωνίας που δεν έχει ακόμα απαλλαχθεί από τα ταμπού.

 

 

 


 

Ένας Xωρισμός της Katie Kitamura

Μια νεαρή γυναίκα και ο άπιστος σύζυγός της συμφωνούν ότι ο γάμος τους έχει τελειώσει. Αποφασίζουν να μην αποκαλύψουν σε κανέναν τον χωρισμό τους. Όμως μια μέρα, και ενώ η γυναίκα έχει προχωρήσει πια στη ζωή της, μαθαίνει ότι ο Κρίστοφερ, ο άνθρωπος που παραμένει τυπικά σύζυγός της, έχει εξαφανιστεί. Είχε μεταβεί στον Γερολιμένα της Μάνης, όπου έκανε έρευνα πάνω στις μοιρολογίστρες της περιοχής, για το επόμενο βιβλίο του. Παρότι η ηρωίδα αμφιταλαντεύεται, τελικά αποφασίζει να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Μετέωρη ψυχολογικά και συναισθηματικά στο άγριο περιβάλλον της Μάνης, αναζητά τα αίτια που οδήγησαν τον γάμο της σε αποτυχία, συνειδητοποιώντας παράλληλα πόσο λίγα γνώριζε πραγματικά για τον άντρα που αγαπούσε.

Διαβάστε επίσης  Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ
Advertising

Μια ιστορία για την απιστία και τη συμπόνια, για την απόσταση που μας χωρίζει από τις ζωές των άλλων και για τις αφηγήσεις που επινοούμε για να κρύψουμε τα αληθινά μας αισθήματα. Καθώς η ηρωίδα επανεξετάζει τον έρωτά της για έναν άντρα που ίσως να μην ήταν αυτός που έδειχνε, η Κέιτι Κιταμούρα μας εισάγει στην εμπειρία μιας γυναίκας που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

 

Ένα αριστουργηματικό μυθιστόρημα με φόντο τη Μάνη, που θα συγκλονίσει τον αναγνώστη.

«Η πρόζα της Κιταμούρα καλπάζει, συνδυάζοντας τις ίντριγκες που συναντάμε στην Έλενα Φεράντε με τις εντάσεις ενός πρώτης τάξεως μυστηρίου».
– Elle

«Η Κιταμούρα είναι μια συγγραφέας με ενορατική εικονοκλαστική φαντασία…»
– The New Yorker
«Η Κέιτι Κιταμούρα δίνει νέα πνοή στο θέμα της κατάρρευσης ενός γάμου».
– The New Republic

Advertising

«Ένα ατμοσφαιρικά και συναισθηματικά εκλεπτυσμένο μυθιστόρημα, που θυμίζει τις πιο έντονες στιγμές των θρίλερ της Πατρίσια Χάισμιθ».
– BBC

«Ένα μυθιστόρημα που ρέει τόσο φυσικά, που ακολουθεί τον δρόμο του με τέτοια συνέπεια, ώστε ακόμη και οι μικρές παρεκβάσεις έχουν τη σημασία τους. Υπέροχο».
–Karl Ove Knausgaard, συγγραφέας της σειράς μυθιστορημάτων Ο αγώνας μου


Η Γιαγιά Μου Σας Χαιρετάει Και Ζητάει Συγνώμη του Fredrik Backman

Φυσικά και δε θα μπορούσε να λείπει απ’ αυτή τη λίστα το βιβλίο του Fredrik Backman που έχει κάνει εκατομμύρια αναγνώστες να συγκινηθούν και να γελάσουν. Έχει ήδη μεταφραστεί σε 42 γλώσσες.

Διαβάστε επίσης  Storm and Silence: Όταν οι γυναίκες διεκδικούν!

Η Έλσα είναι εφτά χρονών και δεν μοιάζει με κανένα κορίτσι της ηλικίας της. Η γιαγιά της είναι εβδομήντα εφτά χρονών και όλοι τη θεωρούν εντελώς παλαβή. Όλοι εκτός από την Έλσα, η οποία είναι σίγουρη πως η γιαγιά της είναι μια ιδιοφυΐα. Έτοιμη για όλα προκειμένου να διασκεδάσει ή να προστατεύσει την εγγονή της. Ακόμη και να διαρρήξει τον ζωολογικό κήπο, να πυροβολήσει με πέιντμπολ ή να φλερτάρει αστυνομικούς. Είναι όχι μόνο η καλύτερη, αλλά και η μοναδική φίλη της Έλσας.
Τα βράδια η Έλσα βρίσκει καταφύγιο στις ιστορίες που πλάθει η γιαγιά της για τα έξι φανταστικά βασίλεια, εκεί όπου κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να συμπεριφέρεται φυσιολογικά.
Όλα αυτά σταματούν ξαφνικά, όταν η γιαγιά πεθαίνει. Έχει αφήσει όμως πίσω της το πιο συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού για την Έλσα: ένα σωρό επιστολές, τις οποίες θα πρέπει να παραδώσει στους αποδέκτες τους, ανθρώπους με τους οποίους η γιαγιά είχε συγκρουστεί.
Έτσι ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια της Έλσας, χάρη στην οποία θα ανακαλύψει την αλήθεια που κρυβόταν πίσω από τα παραμύθια της γιαγιάς, μιας γυναίκας που πραγματικά δεν έμοιαζε με καμία άλλη.

Advertising

Ένα πνευματώδες, κωμικό, συγκινητικό και ανατρεπτικό μυθιστόρημα που προτείνει μια διαφορετική ματιά στην καθημερινότητά μας, αλλά και στο δικαίωμα του καθενός να είναι και να ζει όπως επιλέγει ο ίδιος.

 

 

Βιβλία των εκδόσεων Κέδρος μπορείτε να βρείτε και εδώ

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Φεράρα: η πόλη της Ιταλίας με την παλιά αρχιτεκτονική.

Η Φεράρα είναι μία πόλη της Ιταλίας με ιστορικά

Γουίνγκς Χάουζερ, ένας “σκληρός’ χαρακτήρας!

Ο Γουίνγκς Χάουζερ ήταν μια εμβληματική φιγούρα στο κινηματογραφικό και