Οι πιο βιβλιοφιλικοί λογαριασμοί του instagram

Πηγή φωτογραφίας από instagram @clumsy.words

Οι μέρες του εγκλεισμού συμπεριέλαβαν ατελείωτες ώρες σκρολαρίσματος στο διαδίκτυο και ένα τουλάχιστον θετικό αποτέλεσμα είναι η ανακάλυψη νέων βιβλιοφιλικών λογαριασμών. Ένα χόμπι θα έλεγα στους καιρούς καραντίνας υπήρξε να κοιτάζω φωτογραφίες με όμορφα βιβλία, να συμμετέχω σε book clubs και φυσικά, να μοιράζομαι την αγάπη για το διάβασμα.

Με ένα μεγάλο ή μικρό αριθμό ακολούθων, οι Έλληνες βιβλιόφιλοι στο instagram χρησιμοποιούν ένα βιβλίο ως κέντρο της αισθητικής των φωτογραφιών τους. Μια μικρή όαση ανάμεσα σε στημένες πόζες και duckface που σου δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψεις νέα βιβλία, να μοιραστείς σχόλια για βιβλία που σου άρεσαν και φυσικά, να χορτάσεις τη λεπτή φύση της αισθητικής.

Συγκέντρωσα μερικούς από τους αγαπημένους μου λογαριασμούς στο instagram.

Τα μικρά βιβλιοπωλεία έχουν προφίλ/@littlebookstores

Πρόκειται για το λογαριασμό των πιο ανήσυχων μικρών βιβλιοπωλείων. Οι μοναδικές στην αισθητική φωτογραφίες τους σε ανακατευθύνουν στο blog τους όπου μπορεί να γνωρίσεις πολλά ενδιαφέροντα βιβλία.

To LITTLE BOOKSTORES είναι μια υπό σύσταση κοινότητα μικρών ανήσυχων βιβλιοπωλείων. Στο blog του θα μοιράζεται τις ενδιαφέρουσες δράσεις τους και νέα από το χώρο του βιβλίου. Στόχος του είναι να εντοπίσει τα μικρά βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα και να δημιουργήσει αφορμές να τα επισκεφτείς ξανά και ξανά. Είτε βρίσκονται στη γειτονιά σου, είτε όχι…

 

View this post on Instagram

Δίσεχτα χρόνια: Η Χαμένη Άνοιξη …. Αυτό είναι ένα από τα παλαιότερα βιβλία της βιβλιοθήκης του σπιτιού. Ο τίτλος του μου έκλεισε το μάτι μέρες που είναι. …. Η Χαμένη Άνοιξη θα ήταν ο πρώτος τόμος μιας τριλογίας σαν τις "Ακυβέρνητες Πολιτείες" που θα κάλυπτε ιστορικά και την περίοδο της δικτατορίας. Τελικά αυτό έμελλε να είναι το τελευταίο βιβλίο του συγγραφέα. …. Τρίτη έκδοση, Κέρδος, 1976 @kedros.gr

A post shared by LITTLE BOOKSTORES (@littlebookstores) on


Μπούτια και Διανόηση/@intellectual_thighs

Σε αυτό το προφίλ, θα βρείτε πολλά βιβλία πάνω σε μπούτια, κάτι το οποίο η κάτοχος του προφίλ προσκαλεί να κάνουν και οι ακόλουθοί της. Οι κριτικές της διαχέονται από μεγάλη αίσθηση του χιούμορ, ένα στοιχείο που σε κάνει να νιώθεις ότι μιλάς με μια φίλη σου και φυσικά, είναι πολύ εύστοχες.

View this post on Instagram

Η ανθρώπινη φύση είναι εξαιρετικά πολύπλοκη. Συγχρόνως, λίγο πολύ, ερμηνεύσιμη. Περιφερόμαστε προβάλλοντας ως ζωή την προσωπική μας αλήθεια, κάθε μας πράξη, επιλογή, σκέψη έχει συντεθεί από βιωματικούς και γονιδιακούς παράγοντες, σκαλιά που πατήσαμε ώστε να κάνουμε αυτό, να σκεφτούμε έτσι, να επιλέξουμε το. Ένας "καλός" συγγραφέας οφείλει να έχει την οξύνοια, την ευαισθησία, την ενσυναίσθηση, την αντίληψη ενός καλού ψυχαναλυτή που συγχρόνως δεν φτύνει συμπεράσματα, αλλά μας δίνει τα γεγονότα έτσι ώστε μόνοι μας να. Είναι η ιστορία δύο οικογενειών Βάσκων, άλλοτε φίλων, που η μία έχασε τον πατέρα από τρομοκρατική επίθεση και η άλλη τον γιο που φυλακίστηκε ως μέλος της ΕΤΑ. 9 οι βασικοί πρωταγωνιστές/αφηγητές που μας δίνουν την αλήθεια τους σε σφηνάκια, πηγαίνοντας μπρος πίσω στον χρόνο. Άψογα ψυχογραφήματα ανάμεσα στις γραμμές των ατομικών αφηγήσεων, που θα μπορούσαν να είναι 9 άρτια βιβλία, για τις ζωές που καθορίστηκαν από στιγμές, με μια εξαιρετική γραφή σε γλώσσα ζωντανή που δίνει στους χαρακτήρες περισσότερες από τρεις διαστάσεις, έτσι ώστε να ζωντανεύουν περισσότερο από το ολόγραμμά τους. Ο Αραμπούρου τους αφήνει μπροστά μας ξεγυμνωμένους, με μια λεπτή μεμβράνη αντί για δέρμα που αφήνει να φανεί στο εσωτερικό τους το συνονθύλευμα συναισθημάτων, παρορμήσεων και ενστίκτων που έχουν αντί για αίμα, στέκουν εκτεθειμένοι δίχως να ζητούν συμπάθεια, μόνο κατανόηση, πεινασμένοι για συγγνώμη, διψασμένοι για συγχώρεση, να έρθει η γαμημένη η κάθαρση να ηρεμήσουν. Δεν ζούμε τη ζωή όλοι με τον ίδιο τρόπο. Δεν γράφουν όλοι οι συγγραφείς με τον ίδιο τρόπο. Δεν διαβάζουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. ΓΙΑ ΕΜΈΝΑ αυτό που κάνει ο Αραμπούρου στην Πατρίδα, είναι η ουσία της "καλής" λογοτεχνίας και της Τέχνης γενικότερα. Η αφορμή να δώσεις στο μυαλό σου το ερέθισμα να προχωρήσει, να εξελιχθεί, να αντιλαμβάνεται πέρα από τα προφανή, να αναγνωρίζει και να εκτιμά την ομορφιά και το ανώτερο. Κόμποι στο στομάχι και δάκρυα, καταβρόχθισα το βιβλίο μέσα σε δύο μέρες, ελπίζω να μην παχαίνει κι αυτό γαμωτοθεόμου.- . . #greekbookstagram #greekbooks #instavivlio #instabook #bibliophile #biblio #bookworm #booklover #books #diavazo #vivlio

A post shared by Μπούτια και Διανόηση (@intellectual_thighs) on


Στο ράφι μιας φιλολόγου/@on_my_bookself

Μια φιλόλογος βρίσκεται πίσω από αυτές τις όμορφες φωτογραφίες στο on my bookself και φυσικά, η σελίδα της στο wordpress όπου μπορείτε να βρείτε πιο αναλυτικά τις κριτικές της για τα βιβλία που διαβάζει.

View this post on Instagram

??Currently Reading?? ??? Υπόθεση: Στα δεκατέσσερά της, η Τερτλ Άλβεστον, περιφέρεται στα δάση κατά µήκος της ακτής της Βόρειας Καλιφόρνια. Τα ποτάµια, οι λιµνούλες που σχηµατίζει η παλίρροια, τα βραχώδη νησάκια είναι τα στέκια, οι κρυψώνες, τα καταφύγιά της. Μπορεί να περιπλανιέται χιλιόµετρα ολόκληρα. Όµως, ενώ ο φυσικός κόσµος γύρω της είναι αχανής, το προσωπικό της σύµπαν είναι στενό, ασφυκτικό, επικίνδυνο. Η Τερτλ έχει µεγαλώσει µέσα στην αποµόνωση µετά τον θάνατο της µητέρας της, υπό την απόλυτη κυριαρχία του πατέρα της, ενός µονοµανούς αντισυστηµικού που προετοιµάζεται για την επερχόµενη περιβαλλοντική καταστροφή, ενός άντρα µε εντυπωσιακή ευγλωττία που εντελώς απρόβλεπτα γίνεται βίαιος και τροµακτικός. Η ζωή της Τερτλ περιορίζεται στο σχολείο, όπου όχι µόνο δεν καταφέρνει να δηµιουργήσει φιλίες αλλά συστηµατικά αποµακρύνει οποιονδήποτε επιχειρεί να την πλησιάσει, στις συναντήσεις µε τον γέρο παππού της και στις νύχτες που περνάει µε τον διαταραγµένο πατέρα της. Και τότε η Τερτλ συναντάει τον Τζέικοµπ, ένα λίγο µεγαλύτερό της αγόρι, που περνάει τον καιρό του κάνοντας αστεία και καταστρώνοντας απίθανα σχέδια για τη σωτηρία του κόσµου, περιτριγυρισµένος από φίλους και τη στοργική του οικογένεια. Δεν µοιάζει µε κανέναν απ’ όσους έχει ως τότε συναντήσει και αντιπροσωπεύει την κοινωνία που ο πατέρας της χλευάζει και περιφρονεί. Σιγά σιγά, η Τερτλ αντιλαµβάνεται ότι υπάρχει ένας άλλος κόσµος γύρω της και ότι η ζωή της στο σπίτι δεν είναι ούτε ασφαλής ούτε βιώσιµη. ⬇️⬇️⬇️ Αν ο Γκάμπριελ Τάλλεντ γράφει ένα τέτοιο μυθιστόρημα… είμαι πολύ περίεργη κ ανυπόμονη για το επόμενο!!!! ⬇️⬇️⬇️ ?Σας έχει ενθουσιάζει κάποιος πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας κ αν ναι ποιος;;;; ??? #instabook #instavivlio #bookblogger #bookblog #greekbookstagram #greekbooklovers #greekbookstagrammer #bookphotography #bookworld #bookworm #addictedtobooks #addictedtoreading #patakisbooks #lovereading #lovebooks #books #library #onmylibrary #onmybookself #bookaholic #vivlio #diavazo #bookarelife #bookslife #booksaremagic #booknerdigans #booknerds

A post shared by on my bookself (@on_my_bookself) on


Ετοιμαστείτε για το επόμενο crush/@bookcrush_gr

Οι φωτογραφίες της Γεωργίας από την Αλεξανδρούπολη, οι επιλογές των βιβλίων της και η γάτα της -αν είστε cat people- θα σας κάνει να ερωτευτείτε.


Style Rive Gauche ή αλλιώς, @sweetjaneeyre

Ένα προφίλ που σε ταξιδεύει με τις φωτογραφίες του και τις πολύ μελετημένες επιλογές βιβλίων.

View this post on Instagram

[καλοκαίρι 2019]

A post shared by jane gauche • ίω (@sweetjaneeyre) on


Η νεράιδα των βιβλίων/ @thegirl.withebook

Οι φωτογραφίες που βγάζει τα βιβλία της είναι σε ζεστές αποχρώσεις μιας φθινοπωρινής ημέρας. Τις κριτικές της μπορείς να τις απολαύσετε και στο blog της. Θα έλεγα ότι είναι η νεράιδα των βιβλίων του φθινοπώρου!

View this post on Instagram

Ενάμιση χρόνο πριν κυκλοφόρησε το Να με φωνάζεις με τ' όνομα σου του Andre Aciman.Ένα βιβλίο που δεν έτυχε να διαβάσω ακόμη, ωστόσο οι περισσότερες κριτικές αναφέρονται σε ένα αριστούργημα. Ένα βιβλίο ιδιαίτερο, πρωτοποριακό, αληθινό. Πρόσφατα έλαβα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το επόμενο βιβλίο του ίδιου συγγραφέα. Χαρακτηρίστηκε ως συνέχεια από τις εκδόσεις. Χωρίς όμως να έχω διαβάσει το πρώτο σίγουρα δεν μπορώ να έχω σχετική γνώμη. Επομένως αποφάσισα να το αντιμετωπίσω ως ένα αυτόνομο ανάγνωσμα και ασύνδετο με προηγούμενο έργο του Aciman. Αυτή μου η απόφαση με έσωσε από την πλήρη απογοήτευση που ένιωσε η πλειοψηφία των αναγνωστών του Να με φωνάζεις με τ'όνομα σου. Το περιεχόμενο εν τάχει περιλαμβάνει προηγούμενους και πρωτοεμφανιζόμενους ήρωες. Πραγματοποιείται μια μείξη ηρώων χωρίς όμως να συναντιούνται μεταξύ τους και να έχουν κοινά βιώματα στη μετέπειτα ζωή τους. Ο Έλιο διαμένει στο Παρίσι ως αναγνωρισμένος πλέον πιανίστας και διατηρεί μια πολύ σοβαρή σχέση. Ο Όλιβερ μένει στην Αμερική με την οικογένειά του και εργάζεται ως καθηγητής. Έχοντας ακούσει τόσα για τους πολυσυζητημένος πρωταγωνιστές του προηγούμενου βιβλίου, ομολογώ πως ανυπομονούσα να τους γνωρίσω. Αντ' αυτού η ιστορία ξεκινά με τον ηλικιωμένο πλέον πατέρα του Έλιο που γνωρίζει πάνω στο τρένο μια νέα γυναίκα. Μια τρυφερή ιστορία. Συνηθισμένη ως προς την πλοκή, αλλά ιστορία παράξενη ως προς την κατάληξη. Τελικά, νομίζω πως στόχος του Aciman είναι να παρουσιάσει στον αναγνώστη σχέσεις ταμπού και να επιδιώξει την αποδοχή τους. Συναισθήματα που ειναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, μπερδεμένα και μη διαχειρίσιμα. Το τέλος δε με κάλυψε, ένιωσα πως κάτι έλειπε.. Μην ξεχάσω, το εξώφυλλο πανέμορφο! . Είχα τη χαρά να το διαβάσω μαζί με τον αγαπημένο @daydreamer_tso και πραγματικά απόλαυσα τις συζητήσεις μας! Ευχαριστώ, Δημήτρη! ☺️ . Πείτε μου, πώς σας φάνηκε εσάς;;; . . . #andreaciman #metaixmio #ootd #wintermood #flatlaygoals #greekbookstagram #booklover #beautifulcover

A post shared by Evi?Fervid reader ? GR (@thegirl.withthebook) on


Γνωρίστε τον Θάνο και τα βιβλία του/ @thanosandbooks

Η αντίληψη της φωτογραφίας από τον Θάνο είναι μοναδική. Στήνοντας τα βιβλία σε απίστευτα κάδρα, σας τον συστήνω χωρίς δεύτερη σκέψη.


Ένα κλασικό βιβλιοπωλείο από φωτογραφίες/ @classic_bookstory

Ένα κλασικό βιβλιοπωλείο από φωτογραφίες σε απίστευτα μέρη του Μεσολογγίου είναι το προφίλ του classic bookstory.

View this post on Instagram

Του μέλλοντος η μέρες στέκοντ’ εμπροστά μας σα μια σειρά κεράκια αναμένα — χρυσά, ζεστά, και ζωηρά κεράκια.Η περασμένες μέρες πίσω μένουν, μια θλιβερή γραμμή κεριών σβυσμένων· τα πιο κοντά βγάζουν καπνόν ακόμη, κρύα κεριά, λυωμένα, και κυρτά. Δεν θέλω να τα βλέπω· με λυπεί η μορφή των, και με λυπεί το πρώτο φως των να θυμούμαι. Εμπρός κυττάζω τ’ αναμένα μου κεριά. Δεν θέλω να γυρίσω να μη διω και φρίξω τι γρήγορα που η σκοτεινή γραμμή μακραίνει, τι γρήγορα που τα σβυστά κεριά πληθαίνουν.#classicbookstory #classicbooks #kavafis #book #καβαφης #εκδοσειςμεταιχμιο #gutenberg #βιβλια #διαβαζω

A post shared by Classic Bookstory (@classic_bookstory) on


Join the book side, please/@jointhebookside

Βιβλία μπροστά στη θάλασσα, βιβλία σε αγκαλιές και βιβλία σε βόλτες. Ένα άκρως βιβλιοφιλικό προφίλ με κριτικές στο ομώνυμο blog. Μην αντιστέκεστε.

View this post on Instagram

Ο Όργουελ μέσω της αλληγορίας των ζώων σατιρίζει το Σταλινικό καθεστώς με έναν πολύ απλό και κατανοητό τρόπο. Η διαδοχή της εξουσίας δε φέρνει ούτε αυτά που τάζει ούτε κάτι καλύτερο, αλλά αναλώνεται στην ίδια κατάχρηση εξουσίας και προώθηση προσωπικών συμφερόντων. Με εξαίρεση την επανάσταση που φέρνει το καινούργιο καθεστώς θα έλεγα πως προβλέπει με πολλή σαφήνεια το σύγχρονο πολιτικό γίγνεσθαι και έτσι κερδίζει μια θέση στη διαχρονικότητα.

A post shared by Join the book side (@jointhebookside) on


How about books?/ @how_about_books

Φωτογραφίες σε ζεστές αποχρώσεις και με πολύ φαντασία. Θα γίνει από τους αγαπημένους σας λογαριασμούς.

View this post on Instagram

?Στο Βουή και Μανία του Φωκνερ ο χρόνος αποκρυσταλλώνεται, παγώνει, παύει να έχει προοδευτική πορεία και μονάχα αιωρείται. Οι ήρωες του,αιωρούνται και αυτοί μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος προσπαθώντας να βρουν τη γραμμή που ισως τα ενώνει, εγκλωβισμένοι σε ένα αέναο συνεχές που σπάει μόνο συμβολικά. «Ο άνθρωπος είναι το σύνολο των δυστυχίων του. Μια μέρα θα μπορούσες να φανταστείς ότι η δυστυχία απέκαμε αλλά τότε η δυστυχία σου θα είναι ο χρόνος» Η αρχοντική οικογένεια Κομπσον, χαρακτηριστική οικογένεια του αμερικανικού Νότου, παρακμάζει μέσα στον ψυχισμό της και το ρεύμα της αφήγησης του συγγραφέα καταδύεται στην άβυσσο του κάθε μέλους ξεχωριστά, στην καταπίεση των κοινωνικών πρέπει, στην πατριάρχια, στην επιβολή μια ανήθικης, ασφυκτικής ηθικής χωρίς νόημα, στην αναζήτησή της επιβεβαίωσης και της δόξας, του χρήματος και και της εξουσίας , στην μανιώδη αναζήτηση του ενός γιγαντιαίου τίποτα, που κάνει την επόμενη μέρα όλο και πιο ανυπόφορη. «Η απουσία αγάπης οδηγεί στον Άδη». Ο Φώκνερ σε ένα χωροχρόνο που μαστίζεται από την παντελή έλλειψη της αγάπης, σε μια καθ´όλα επίγεια, εκτυλισσόμενη κόλαση, υμνεί την αγάπη σε όλη της την ολότητα και σε κάθε της μορφή, χωρίς διακρίσεις, χωρίς ρατσισμό και την αναγάγει στο μοναδικό φως, στο μοναδικό τρόπο να πάρει η ζωή υπόσταση, να γίνει η ζωή ευχάριστη. *απο εκδόσεις Καστανιωτη @kastaniotis_ed [δεν μπορούσα να ακουσω/τι/ναι πως νιώθεις/καλά είμαι μη με κρατάς/με άφησε ακούμπησα στα κάγκελα/είσαι καλά/καλά είμαι άφησε με/είσαι σε θέση να γυρίσεις σπίτι/φυγε άσε με/παράτα με φυγε/ τον αγαπάς Καντυ/τι πράγμα/ με κοίταξε και τα μάτια της τότε άδειασαν και ήσαν σαν μάτια των αγαλμάτων άδεια τυφλά και γαληνια/βάλε το χέρι σου στο λαιμό μου/και ένιωσα το πρώτο κύμα από αίμα που χτύπησε σε δυνατούς επιταχυνόμενους ρυθμούς/ πες το παλι] *************************************************************? The Sound and the Fury is a novel by the American author William Faulkner. #book #books #diavazo #vivlio#bookstagram #greekboos #greekbookstagram #nobel #nobelprize #literature #publicistasgreece #kasetophono #katapliktika_ #antikatapliktika #anarchy_dreams #cozy #hygge #booksuggestions #whattoreadnext

A post shared by How About Books ? (@how_about_books) on


Ποιήματα, άρθρα, βιβλία/ @plumaverbi

Ποιήματα, άρθρα, βιβλία: οι τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν το προφίλ της Εύης Μουρέλλου πίσω από το όνομα Pluma verbi. Στο Blog της, μπορείτε να βρείτε όλες τις κριτικές για όλα τα ωραία βιβλία που ανεβάζει.

View this post on Instagram

Η "Λέσχη" του Τσίρκα είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας "Ακυβέρνητες Πολιτείες" και διαδραματίζεται στην Ιερουσαλήμ του 1942. Ανά τα κεφάλαια η εστίαση αλλάζει, με σκέψεις και γεγονότα να δίνονται από οπτικές ηρώων διαφορετικών φύλων, πολιτικών πεποιθήσεων και κοινωνικών τάξεων. Στο επίκεντρο το ειδύλλιο μεταξύ του νεαρού Μάνου, κομμουνιστή και αξιωματικού του Ελληνικού στρατού, και της Αυστριακής Έλλης, οι οποίοι διέμεναν στην ίδια πανσιόν. Ο λόγος του Τσίρκα σφύζει από ελληνική πνοή, κινείται ανάμεσα στο ρεαλισμό και το λυρισμό, κυλάει αβίαστα. Οι σελίδες είναι γεμάτες με μυρωδιές πεύκων και κρίνων, καθώς και με εικόνες με παγκάκια σε κήπους κάτω από τον έναστρο ουρανό και φουντωμένους ευκαλύπτους. . . . . . . "Ξανάβρισκα τον εαυτό μου, ένα πετραδάκι μέσα στο μωσαϊκό ἐν τῷ γίγνεσθαι." . . . . . #book #books #booklover #bookaholic #bookworm #bookstagram #instavivlio #diavazo #vivlio #booksuggestions #booksandcoffee #booksofig #vivliophile #bookphotography #βιβλίο #βιβλια #βιβλιοφαγοι #βιβλιόφιλοι #αναγνωση #βιβλιοπροτασεις #συγγραφεας #τσιρκας #στρατηςτσιρκας #ηλεσχη #ακυβερνητεςπολιτειες

A post shared by @ plumaverbi on


 

Διαβάστε επίσης  4 σύγχρονα βιβλία Ελλήνων συγγραφέων που αξίζει να διαβάσεις

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.