Το χελιδόνι που χαμογελούσε, ένα παιδικό βιβλίο για την σπουδαιότητα του να δίνεις

Το χελιδόνι που χαμογελούσε

Η πρόσκαιρη παραμονή μας σε αυτόν τον κόσμο είναι βέβαιη. Το πόσο όμορφα, όμως, θα ζήσουμε, τον περιορισμένο χρόνο που έχουμε, είναι κυρίως θέμα επιλογών.

Πρόσφατα, από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, κυκλοφόρησε ένα παιδικό βιβλίο, με τίτλο «Το χελιδόνι που χαμογελούσε» και αποτελεί «τροφή για σκέψη» ακόμα και για εμάς τους λίγο πιο μεγάλους. Σε έναν κόσμο που η φράση «με το σταυρό στο χέρι δε πας μπροστά» έρχεται η πραγματική ζωή να το διαψεύσει.

Την χαρά του να δίνεις την απολαμβάνουν μόνο όσοι την έχουν βιώσει και το χελιδόνι της ιστορίας μας από παρατηρητής αποφάσισε να δράσει. Αναρωτιόταν: “Τι μπορώ να κάνω για να φύγει θλίψη…;” και τότε ανακάλυψε μια μυστική δύναμη. Άρχισε να δίνει ό,τι είχε…μικρά – μικρά που όμως, αν και μικρά, παίρνουν την λύπη και προσφέρουν στους άλλους χαρά. Δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά! Κι αν μοιράζοντας «χαρά» νιώσεις ότι κλέβουν τη δική σου, τότε για δες καλύτερα … Μήπως τελικά κέρδισες, και εσύ, χαμόγελο και ευτυχία;

«Το χελιδόνι που χαμογελούσε», κατά τη γνώμη μου, αποτελεί ένα βιβλίο που πρέπει να βρίσκεται σε κάθε βιβλιοθήκη και να το διαβάζουμε συχνά με τα μικρά μας, γιατί ο καθένας μας μπορεί να γίνει ένα χελιδονάκι που χαμογελά και μοιράζει χαρά.

Το χελιδόνι που χαμογελούσε
Το χελιδόνι που χαμογελούσε

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Ένα ξεχωριστό χελιδόνι τριγυρνά περήφανα, στις γειτονιές του ουρανού, παρατηρώντας από ψηλά τον κόσμο. Μια μαγική δύναμη που δεν γνωρίζει πως διαθέτει, είναι ικανή να…ανατρέψει την πραγματικότητα!
Μια ιστορία με ηχηρό μήνυμα, για παιδιά κάθε ηλικίας, η οποία συμφιλιώνει τις έννοιες της χαράς και της θλίψης, ενώ αποκαλύπτει τη σημασία της εσωτερικής δύναμης του καθενός. Ένα τρυφερό παραμύθι, που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, τονίζει την προσφορά και την αλληλοβοήθεια.

Διαβάστε επίσης  Φωτεινή Γαλάνη :"Σκέψης σύναψη"η ποίηση

 

Η συγγραφέας του βιβλίου

Η Βιργινία Τσάδαρη είναι Νηπιαγωγός, απόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και τη Συμβουλευτική. Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της στην Ειδική Eκπαίδευση και από το 2015 εργάζεται ως Ειδική Παιδαγωγός στη Δημόσια Προσχολική Εκπαίδευση, δουλεύοντας με παιδιά σε διαγνωστικό και θεραπευτικό πλαίσιο. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες ως ομιλήτρια σε θέματα που αφορούν στην Ειδική Αγωγή, αλλά και τη Συμβουλευτκή Ψυχολογία. Αρθρογραφεί στο πολιτιστικό μέσο «Εξαρχειώτης», ενώ το παρόν συγγραφικό έργο είναι το πρώτο της λογοτεχνικό εγχείρημα.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Khara-Khoto, η «μαύρη πόλη»

Κατά κοινή ομολογία η ιστορία της πόλης του Khara-Khoto γνωστή
η χώρα του τσαγιού

Το βιβλίο του τσαγιού του Οκάκουρα Κακούζο και η διάδοση της ασιατικής και ιαπωνικής κουλτούρας

Το 1906, στη Βοστώνη των αρχών του αιώνα, γράφτηκε ένα