“Τι διάβασα, τι διαβάζω, τι θα διαβάσω” – Ένα trend του bookstagram

 

bookstagram
 Bookstagram trend

Πρόλογος

Στο Bookstagram κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό το trend «Διάβασα, Διαβάζω, Θα Διαβάσω». Είναι μια πολύ ωραία ιδέα αν δεν ξέρετε τι να διαβάσετε. Ποιο βιβλίο τελειώσατε; Ποιο βιβλίο ξεκινήσατε τώρα; Ποιο θα ξεκινήσετε όταν τελειώσετε αυτό που διαβάζετε τώρα; Δε θυμάμαι πότε ξεκίνησε το συγκεκριμένο τρεντ αλλά σίγουρα βοηθάει πολύ.

 

Διάβασα

“Hurt You” της Marie Myung-Ok Lee

Bookstagram
Πηγή: goodreads.com

Το τελευταίο βιβλίο που διάβασα ήταν το «Hurt You» της Marie Myung-Ok Lee. Είναι re-telling του «Ποντίκια και Άνθρωποι» του Στάινμπεκ. Το βιβλίο μιλάει για τη διαφορετικότητα κι εντός των σελίδων του αποδεικνύεται ότι επειδή δε γνωρίζουμε κάτι, δε σημαίνει πως είναι κατ’ ανάγκη κακό. Δυστυχώς, δεν έχει μεταφραστεί ακόμη στα ελληνικά αλλά ελπίζω σύντομα να μεταφραστεί.

Από το οπιαθόφυλλο του βιβλίου

Εξερευνεί τον πραγματικό δεσμό του Λίο και της Τζόρτζια. Ο Λίο έχει μια ανώνυμη νευρολογική αναπηρία που μοιάζει με αυτισμό. Τα θέματα της φυλής, της αναπηρίας και της τάξης ξετυλίγονται όχι σε ένα ράντσο αλλά σε ένα γυμνάσιο των προαστίων όπου η οικογένεια Κιμ έχει μετακομίσει από την πόλη για καλύτερες υπηρεσίες για τον Λίο.

    Ξαφνικά ξεκολλημένη από τα γνωστά, η Τζόρτζια παλεύει να βρει τη θέση της σε ένα σχολείο με την πλειοψηφία της Ασίας όπου οι λευκοί εξακολουθούν να κυριαρχούν πολιτιστικά και αισθάνεται ότι δεν είναι αρκετά Κορεάτισσα. Το μοναδικό σημείο αναφοράς της, είναι ο αδερφός της Λίο, και η πίστη που βρίσκεται αντίθετη με τα όνειρα των μεταναστών γονιών της για εκείνη και μια ικανή ρατσιστική κοινωνία που μπορεί να προκαλέσει βία στον Λίο παρά τις προσπάθειές της να τον κρατήσει ασφαλή.

Advertisements
Ad 14

Διαβάζω

“My Calamity Jane” των Cynthia Hand, Brodi Ashton, Jodi Meadows

Bookstagram
Πηγή: goodreads.com

Οι Cynthia Hand, Brodi Ashton και Jodi Meadows είναι γνωστές και ως “Lady Janies.” Είναι ευφυέστατες. Παίρνουν μια ιστορική φιγούρα (που ονομάζεται Jane) και κάνουν retelling την ιστορία τους με ένα twist. Το πρώτο βιβλίο τους “My Lady Jane” αφορούσε την Jane Grey όπου εμπλέκονταν στην ιστορία της shape-shifters. Το δεύτερο βιβλίο τους, «My Plain Jane» αφορούσε την Jane Eyre και είχε φαντάσματα. Το τρίτο βιβλίο τους «My Calamity Jane» αφορά την ομώνυμη Jane στην άγρια Δύση και έχει λυκανθρώπους.

Διαβάστε επίσης  Το ηλεκτρονικό βιβλίο στην Ελλάδα: 10 χρόνια µετά

Μετά τις Jane, ανέλαβαν τις Mary. Το τέταρτο βιβλίο είναι το “My Contrary Mary” που αφορά την Mary της Σκωτίας στο οποίο η Mary μεταμορφώνεται σε ποντίκι! Το πέμπτο βιβλίο είναι το «My imaginary Mary» που αφορά την Mary Shelley και την Ada Lovelace και νομίζω πως έχει ρομπότ ή κάποιας άλλης μορφής τεχνητή νοημοσύνη.

Είναι πολύ αστεία βιβλία αλλά, δυστυχώς, δεν έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Καλώς ήρθατε στην Αμερική του 1876, ένα μέρος γεμάτο με πιστολέρο, παράνομους και γκαρού-λυκανθρώπους.

 Και όπου υπάρχουν γκαρού, υπάρχουν και κυνηγοί: η μία και μοναδική Calamity Jane με τους συναδέλφους της.

Όταν η Τζέιν βρίσκει στο μπράτσο της ένα ύποπτο δάγκωμα, όλα πάνε κατά διαόλου.

Τι θα Διαβάσω

“Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια” της Holly Jackson

Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια
Πηγή: dioptra.gr

Το φθινόπωρο ενδείκνυται για θρίλερ και βιβλία φαντασίας. Και εφόσον το διάβασε η αγαπημένη μου φίλη Δήμητρα Τουρλίδα, τι καλύτερο να το διαβάσω και εγώ; Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα…
Ένα κορίτσι που δεν λέει να τα παρατήσει…

Πριν από πέντε χρόνια, η Άντι Μπελ, μαθήτρια λυκείου, φέρεται να δολοφονήθηκε από τον Σαλ Σινγκ.
Οι αστυνομικοί είναι σίγουροι πως το έκανε. Όλοι είναι σίγουροι πως το έκανε.

Μόνο η Πιπ Φιτζ-Αμόμπι δεν είναι τόσο σίγουρη…
Έτσι ξεκινάει ένα πρότζεκτ για την εισαγωγή της στο πανεπιστήμιο, προσποιούμενη ότι ερευνά τη συμμετοχή των μέσων ενημέρωσης στην υπόθεση.
Διαβάζει αναφορές της αστυνομίας και παίρνει συνεντεύξεις από φίλους των δύο παιδιών.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η Πιπ δημιουργεί ένα αρχείο, το οποίο τη βοηθάει να σχηματίσει τον χάρτη του εγκλήματος.
Αν ο πραγματικός δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος, τι είναι διατεθειμένος να κάνει προκειμένου να κρατήσει την Πιπ μακριά από την αλήθεια;

Εσείς τι διαβάσατε, διαβάζετε και θα διαβάσετε;

Διαβάστε επίσης  Τα πανεπιστημιακά συγγράμματα της εποχής μας

Είμαι καθηγήτρια μουσικής. Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να διαβάζω. Λατρεύω τα ταξίδια. Κοιτώνας στο Hogwarts: Gryffindor. Αγαπημένο χρώμα: Οποιαδήποτε απόχρωση του μωβ.
Τυχερό νούμερο: 8.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βρεφικά προιόντα Ελλάδα

Η ακρίβεια στα βρεφικά προιόντα, Γονείς και Παιδιά

Η ακρίβεια και η ασφάλεια των βρεφικών προϊόντων αποτελούν ζωτικά

Η βασίλισσα του τίποτα: Το κλείσιμο που αξίζουμε

Η Βασίλισσα του Τίποτα, το τρίτο και τελευταίο μέρος της