Σκέψου το! Βιβλιοφάγος μόνο για χόμπι; Αφού, αγαπάς τα βιβλία και ψάχνεις για δουλειά γιατί δεν τα συνδυάζεις; Στο MAXMAG σήμερα αγαπητέ αναγνώστη θα βρεις προτάσεις για δουλειές που μπορεί και να σου αρέσουν.
Πόσες φορές όλοι εμείς που αγαπάμε τα βιβλία δεν έχουμε αναρωτηθεί πως θα ήταν κάποιος να μας πληρώνει για να κάνουμε αυτό που τόσο μας αρέσει; Ξέρω ξέρω, είμαστε αθεράπευτα ρομαντικοί, όμως όσο δύσκολο και αν είναι υπάρχουν θέσεις εργασίας κομμένες και ραμμένες για εμάς τους βιβλιοφάγους:
Μεταφραστής:
Καθημερινή επαφή και τριβή με τα βιβλία, ξεψάχνισμα της κάθε λέξης ξεχωριστά. Για εσένα που γνωρίζεις καλά μια ξένη γλώσσα και έχεις και ένα κάποιο χάρισμα στο γραπτό λόγο, η μετάφραση είναι ο καλύτερος χώρος. Συνεργάζεσαι με εκδοτικούς οίκους και για να σε προλάβω ΟΧΙ δεν είναι μια ερασιτεχνική απασχόληση, στις μέρες μας υπάρχει ακόμη και μεταπτυχιακό που καταπιάνεται με τη μετάφραση των λογοτεχνικών κειμένων.
Βιβλιοπώλης:
Αν και οι αλυσίδες βιβλιοπωλείων έχουν γίνει πολύ της μόδας τελευταία, για εσένα που έχεις γερό στομάχι και αντέχεις το ρίσκο, το να ανοίξεις ένα βιβλιοπωλείο στην πόλη σου είναι η τέλεια κίνηση. Ποτέ ένα εκλεπτυσμένο πατάρι ή μια μυστήρια αποθήκη δεν θα συγκριθεί με τις υπερτακτοποιημένες και απωθητικές βιβλιοθήκες των πολυκαταστημάτων. ΤΟΛΜΗΣΕ ΤΟ!
Λογοτεχνικός ατζέντης:
Ποιες θα ναι οι αρμοδιότητες σου; Θα παίρνεις το βιβλίο από τον συγγραφέα και αφού το διαβάζεις, θα συζητάς μαζί του για τις προοπτικές που έχει το συγκεκριμένο ανάγνωσμα και θα το μεταφέρεις στον εκάστοτε εκδοτικό οίκο.
Καθηγητής:
Βασικά, φιλόλογος, καθώς αυτός ο κλάδος έχει άμεση επαφή με τα κείμενα και τους συγγραφείς. Αν μάλιστα έχεις και μια κλίση στις ξένες γλώσσες μπορείς να εξειδικευτείς σε λογοτεχνικότατες κατευθύνσεις (Στα γαλλικά επί παραδείγματι μπορείς να προετοιμάζεις μαθητές για το Sorbonne 3, ένα καθαρά λογοτεχνικό πτυχίο).
Εκδότης:
Ναι, ναι γιατί όχι; Γιατί να μην τολμήσεις να το κάνεις και αυτό; Χρειάζεται σαφώς καλό επιχειρηματικό μυαλό αλλά και ένα βασικό κεφάλαιο όμως αν μπορείς να το κάνεις γιατί να χάσεις την ευκαιρία; Εναλλακτικά, μπορείς να πιάσεις δουλειά σε έναν ήδη χτισμένο εκδοτικό οίκο ανεβαίνοντας με τα χρόνια σε εκτίμηση και σε αξίωμα.
Blogger:
Αν δεν θες κανονική δουλειά και επιζητάς κάτι με το οποίο θα περνά ευχάριστα και παραγωγικά ο χρόνος σου τότε γιατί δε γίνεσαι blogger; Αν σου αρέσει και έχεις τη διάθεση να ασχοληθείς σοβαρά ίσως ξημερώσει κάποτε η μέρα που το blog σου αν πάει καλά θα σου εξασφαλίσει και το ψωμάκι σου-Δεν έχεις κάτι να χάσεις!-
Ελπίζω αγαπητέ αναγνώστη, να σου έδειξα πως υπάρχουν κι άλλοι που σκέφτονται τόσο παράτολμα όσο εσύ και στο λέω ξεκάθαρα κάνε τα όνειρά σου πραγματικότητα, διότι αν κάνεις μια δουλειά που αγαπάς, ποτέ δεν θα νιώσεις πραγματική κούραση! Ξανασκέψου το λοιπόν, γιατί να είσαι βιβλιοφάγος μόνο για χόμπι;