Τα αληθινά δώρα του Αϊ Βασίλη, της Στέλλας Μιχαηλίδου

Το βιβλίο Τα αληθινά δώρα του Αϊ Βασίλη κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Είναι ένα ευχάριστο, χριστουγεννιάτικο, παιδικό βιβλίο. Ο άγιος Βασίλης χάθηκε και ψάχνουν να τον βρουν; Υπάρχει ανησυχία και άγχος. Μήπως έπαθε κάτι; Ο άγιος Βασίλης εξαφανίστηκε, γιατί έχει ένα σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, πώς όμως θα λυθεί;

Τα αληθινά δώραΤο βιβλίο είναι γραμμένο έμμετρα από την Στέλλα Μιχαηλίδου και έτσι τα παιδιά μπορούν εύκολα να το αποστηθίσουν. Τα διδάγματα που προσφέρονται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου είναι πολλά. Υπάρχουν προβληματισμοί-κοινωνικοί και ηθικοί- που δεν προβληματίζουν, αλλά διδάσκουν.

Επιπλέον, οι χαρούμενες ζωγραφιές, που έχει σχεδιάσει η Μυρτώ Δεληβοριά, ξεχωρίζουν. Πολύχρωμες και  διασκεδαστικές βοηθούν το παιδί να παρακολουθήσει ευκολότερα τα νοήματα του βιβλίου.

Τελικά, όμως, ποια είναι τα αληθινά δώρα; Είναι μικρά; Μεγάλα; Ακριβά; Γυαλιστερά; Φανταχτερά; Μοναδικά; Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου θα τα ανακαλύψουμε…

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Παραμονές Χριστουγέννων και στη χώρα του Αϊ Βασίλη

τίποτα δεν βρίσκεται στη θέση του!

Γκρινιάζει ο Γκρινιάρης, γκρινιάζει διαρκώς,

παιχνίδια γνώσεων ρωτούν γιατί, πότε και πώς;

Φώτα αναβοσβήνουν, μπάλες χοροπηδούν,

λούτρινα αρκουδάκια τρέχουν να κρυφτούν!

Γι αυτή την αναστάτωση, γι αυτή τη φασαρία

ποιος είναι ο λόγος άραγε; Ποια είναι η αιτία;

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέας

Τα αληθινά δώραΗ Στέλλα Μιχαηλίδου, αναμφίβολα, είναι μια γυναίκα πολυτάλαντη! Εργάζεται ως συγγραφέας, ηθοποιός, χορογράφος, σκηνοθέτης, δασκάλα, κινησιολόγος. Έχει συνεργαστεί με την Πειραματική Σκηνή της “Τέχνης”. Επιπλέον, έχει αναλάβει την κινησιολογική επιμέλεια πολλών παραστάσεων στην παραπάνω σκηνή, καθώς επίσης στο Κ.Θ.Β.Ε. αλλά και σε δημοτικά θέατρα. Από το 1999 διδάσκει Κινησιολογία στο τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ.

Διαβάστε επίσης  Χριστούγεννα: Τα 14 πιο γιορτινά τραγούδια του 2019

 

Η εικονογράφος:

Η Μυρτώ Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Έχει παρουσιάσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και έχει λάβει μέρος σε επτά ομαδικές. Παράλληλα με τη ζωγραφική, ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση. Το 2006 τιμήθηκε με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης, ενώ το 2011 με το Βραβείο ΕΒΓΕ και με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω. Την επόμενη χρονιά τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο “Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο”, του Αντώνη Παπαθεοδούλου.


Περισσότερες πληροφορίες

Εκδότης   :  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Χρονολογία Έκδοσης  :  Νοέμβριος 2016

Αριθμός σελίδων  :   32

Διαστάσεις    :    23×24

Προτεινόμενες ηλικίες  :   3-6 ετών

Επιμέλεια    :     ΚΙΛΕΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ

Εικονογράφηση    :    ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ ΜΥΡΤΩ

Θέμα  :  ΠΑΙΔΙΚΑ / ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ / ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Εθνικό Σύστημα Υγείας

Εθνικό Σύστημα Υγείας: ποιες χώρες διαθέτουν;

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) εξασφαλίζει στους πολίτες ενός κράτους

Barbie: η εξέλιξη της στα χρόνια στο Design Museum του Λονδίνου

Barbie: Η εξέλιξη της στα χρόνια. Το Design Museum του