Βομβαρδισμός ανθρωπιστικής αποστολής της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου..

Ένα ακόμα έγκλημα πολέμου ήρθε να προστεθεί στον Συριακό εμφύλιο. Αυτή τη φορά  βομβαρδίστηκε κομβόι της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου. Το κομβόι εκτελούσε διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, σε αγροτικό προάστιο της πολύπαθης πόλης του Χαλεπιού στη Συρία. Και αυτό, ενώ ίσχυε ακόμα η περίοδος εκεχειρίας που είχε συμφωνηθεί, η οποία είχε επεκταθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της χθεσινής ημέρας.Από το βομβαρδισμό έχασαν τη ζωή τους συνολικά 21 άτομα, 20 πολίτες και 1 μέλος της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου.

Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) σε ανακοίνωση της καταδικάζει το γεγονός και εκφράζει τη θλίψη της για τα θύματα. Ο πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρει χαρακτηριστικά «Σήμερα, ο Ερυθρός Σταυρός και η Ερυθρά Ημισέληνος θρηνούν. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Συριακή Ερυθρά Ημισέληνο, και καλούμε τη διεθνή κοινότητα να εξασφαλίσει την προστασία των υπαλλήλων και εθελοντών που προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. Δεν συμμετέχουμε στις εχθροπραξίες»

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερυθρός Σταυρός και η Ερυθρά Ημισέληνος προστατεύονται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, καθώς αποτελούν ουδέτερες δυνάμεις που στοχεύουν αποκλειστικά στην ανακούφιση των παθόντων, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Παρ’ όλα αυτά, στα 6 χρόνια στου εμφυλίου πολέμου στη Συρία, συνολικά 54 μέλη τους έχουν χάσει τη ζωή τους, είτε από διασταυρούμενα πυρά είτε από στοχευμένες επιθέσεις, όπως η χθεσινή.

Advertisements
Ad 14

Advertising

Γεννημένος στη Λάρισα, τα τελευταία 2 χρόνια σπουδάζω στο Τμήμα Νομικής του ΑΠΘ. Είμαι πρόσκοπος, εθελοντής Σαμαρείτης, και λατρεύω τη μουσική και τη συγγραφή.

Περισσότερα από τη στήλη: Χωρίς κατηγορία

Χωρίς κατηγορία

Η γυναικεία ματαιοδοξία: Καθρέφτης ή παγίδα;

Η ματαιοδοξία δεν είναι προνόμιο των γυναικών. Όμως στις γυναίκες παίρνει μια μορφή πιο σύνθετη,…

Χωρίς κατηγορία

Αυτοκτονία & Μη Αυτοκτονικός Αυτοτραυματισμός (NSSI): Αιτίες, κίνδυνοι, πρόληψη, θεραπεία και υπεύθυνη κάλυψη

Τι είναι – Πόσοι – Γιατί Η αυτοκτονία και NSSI δεν είναι σπάνια ούτε μονοδιάστατα…

Χωρίς κατηγορία

Κολυμβητήριο και ψυχολογία…όταν το νερό βοηθάει την ψυχή…

Η ψυχολογία μας επηρεάζεται άμεσα… Το σώμα ελαφραίνει, το άγχος χαμηλώνει και οι σκέψεις μπαίνουν…

Χωρίς κατηγορία

Σχολική Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και το Λύκειο: Άγχος, Ψυχική Υγεία και Οδηγός Στήριξης για Γονείς και Εκπαιδευτικούς

Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο – και αργότερα από το Γυμνάσιο στο Λύκειο…

Χωρίς κατηγορία

Wuchang: Fallen Feathers: Ένας θρύλος από την αρχαία Κίνα

Το Wuchang: Fallen Feathers είναι ένα από τα πιο υποσχόμενα επερχόμενα action-RPG παιχνίδια, με επιρροές…

Χωρίς κατηγορία

Ζώντας με το… Σύνδρομο του απατεώνα….

Παρά τις ικανότητες και τις επιτυχίες, πολλά άτομα κουβαλούν μια μόνιμη αμφιβολία για τον εαυτό…

Χωρίς κατηγορία

Μία ματιά στην αθηναϊκή δημοκρατία

«Το πολίτευμα που έχουμε σε τίποτα δεν αντιγράφει τα ξένα πολιτεύματα. Αντίθετα, είμαστε πολύ περισσότερο…