Social media και κατηγορίες χρηστών

4 Αυγούστου 2020
social media
Πηγή εικόνας:maxmag

 

Ποιες είναι άραγε οι κατηγορίες των χρηστών ανάλογα με την συχνότητα των posts τους στα social media;

Ζούμε πλέον σε μια εποχή που το κοινωνικό status στα social media έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακτήσει τον κόσμο και οι άνθρωποι κρίνονται ανάλογα με το κοινωνικό τους status σε αυτά. Το κριτήριο κατηγοριοποίησης  των ατόμων νοείται με βάση την συχνότητα των posts και όχι με βάση το τι ανεβάζει κάποιος στον λογαριασμό του.

social media
Πηγή εικόνας: synergyonline

Συνολικές κατηγορίες

Συνολικά έχω παρατηρήσει ότι υπάρχουν 4 κατηγορίες. Αρχικά είναι οι λεγόμενοι High-profiles. Ποστάρουν τα πάντα για την ζωή τους, τις εξόδους τους, τους φίλους τους, το πως αισθάνονται, που πηγαίνουν, τι τρώνε και που και που μας ζητάνε να τους κάνουμε μια ερώτηση στο instragram κοκ. Τα άτομα αυτά είναι αρκετά ενεργά στα socia media και συνήθως έχουν την ικανότητα του Ντεντέκτιβ,  μπορούν να σου βρουν μέσα σε λίγα λεπτά το προφίλ οποιουδήποτε ατόμου ψάχνεις να βρεις. Θες facebook; θες instagram; μήπως twitter;. Ότι και αν τους ζητήσεις είναι ικανοί να στο βρουν σε όποια πλατφόρμα των social media ενδιαφέρεσαι. Στην συνέχεια έχουμε τους Mid-profiles. Συνήθως έχουν μια μέτρια παρουσία στα social media. Ανεβάζουν καμία φωτογραφία από κάποιο ταξίδι τους (και ας έγινε 3 χρόνια πριν), γράφοντας μια εκλεπτυσμένη λεζάντα. Αποσκοπούν στο να ανεβάζουν μόνο posts τα οποία θα έχουν κάποιο βαθύτερο νόημα.

Έπειτα έχουμε τους Low-profiles. Πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία, αφού είναι αρκετά πιθανόν να μην έχουν καν κανονικό προφίλ στα social media και να λειτουργούν από ένα ψεύτικο που έφτιαξαν οι ίδιοι για να παίζουν κανένα παιχνίδι. Η φωτογραφία προφίλ τους η θα απεικονίζει τους ίδιους 3 χρόνια πριν ή θα είναι μια φωτογραφία από κάποια σειρά η ένα τοπίο που τους αρέσει. Τέλος, υπάρχει μια πολύ ξεχασμένη κατηγορία οι Forgotness. Σπάνια άτομα που δεν τους βρίσκεις εύκολα. Δεν έχουν κανένα social media, ούτε facebook, ούτε instagram, ούτε twitter (ναι ναι καλά διαβάζεις υπάρχουν και ζουν ανάμεσα μας.) Όχι δεν επικοινωνείς μαζί τους με σήματα καπνού. Έχουν φροντίσει να έχουν έστω ένα μέσω επικοινωνίας όπως το viber ή κάποια άλλη πλατφόρμα επικοινωνίας. Αρκεί να μην είναι κάποιο social media και να μην χρειαστεί να βάζουν δημόσια πολλά προσωπικά τους στοιχεία.

Διαβάστε επίσης  Ζωολογικός κήπος, εκπαίδευση ή φυλακή;
Advertising

Advertisements
Ad 14
Social media
Πηγή εικόνας:earchenginejournal

 

Το ενδιαφέρον της όλης υπόθεσης είναι ότι στην πραγματική ζωή οι συνθήκες μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικές από ότι παρουσιάζονται στα social meda.

Ένας High-profile μπορεί να μην έχει τόσο έντονη κοινωνική ζωή όσο ένας Low-profile. Ένας Forgotten μπορεί, πρακτικά, να έχει πιο πλούσια σε εμπειρίες κοινωνική ζωή από έναν Mid-profile. Οι High-profiles έχουν την ανάγκη να δείξουν τα επιτεύγματα τους και την τωρινή τους συναισθηματική κατάσταση σε υπερβολικό, ορισμένες φορές, βαθμό. Συνήθως είναι άτομα μικρότερης ηλικίας τα οποία έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο για να διατηρήσουν το κοινωνικό τους προφίλ ενεργό. Οι Mid-profiles, πιθανόν κάποτε να ήταν High και τώρα να μην έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να ποστάρουν ή ανέκαθεν προτιμούσαν να ενημερώνουν το προφίλ τους σε μια συχνή αλλά όχι συνεχόμενη βάση.

Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ High και Mid δεν είναι μόνο η συχνότητα αλλά και το γεγονός ότι ξέρουν τι να ποστάρουν και πότε, ώστε να μην γίνονται φορτικοί. Οι Low απλά δεν νοιάζονται ιδιαίτερα. Διατηρούν τα προφίλ τους στα social media πιο πολύ σαν μέσω πληροφορίας, ενημέρωσης και επικοινωνίας. Όσο για τους Forgotten, είναι ένα σπάνιο είδος προς εξαφάνιση που απλά δεν βρίσκει κανένα νόημα στην όλη διαδικασία.Στο τέλος της ημέρας δεν έχει σημασία σε ποια κατηγορία είσαι, αλλά το να μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι η πραγματική ζωή είναι εκεί έξω. Είτε έχεις είτε όχι πολλούς followers  (εκτός αν είσαι influencer) δεν θα αλλάξει κάτι. Οι άνθρωποι που θα σου σταθούν στα εύκολα και τα δύσκολα είναι λίγοι και μετρημένοι. Δείξε τους πρακτικά τον σεβασμό και την αγάπη σου  με το να είσαι δίπλα τους σε κάθε μικρή η μεγάλη στιγμή.

Διαβάστε επίσης  Ελευθερία, τι περίεργο πράγμα!

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

5 προορισμοί για ημερήσιες αποδράσεις από την Αθήνα

Ημερήσιες αποδράσεις από την Αθήνα Στη σημερινή εποχή, που οι

2η Κινηματογραφική Ολυμπιάδα!

Ο 2ος υπερτελικός της Κινηματογραφικής Ολυμπιάδας μετά από έξι διαγωνισμούς