Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Έρχεται ο πρώτος κινητός ηλιακός κινηματογράφος στην Ελλάδα

Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο πρώτος κινητός ηλιακός κινηματογράφος. Συγκεκριμένα, αυτόν τον Σεπτέμβριο, το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, διοργανωτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα υποδεχθεί τον πρώτο κινηματογράφο που θα λειτουργήσει εξ ολοκλήρου με την ηλιακή ενέργεια. Το Solar Cinema Greece ως παράλληλος υποστηρικτής του φεστιβάλ θα προσφέρει στο κοινό από τις 10 Σεπτεμβρίου 2022 στον Κεντρικό Λιμένα Καλαμάτας με πρεμιέρα την ταινία του «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη, θέαση με ηλιακή ενεργειακή κάλυψη. Οι προβολές θα ολοκληρωθούν σε αρκετές πόλεις της Πελοποννήσου μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2022.

Σε μια εποχή όπου οι καινοτόμες ιδέες εναλλακτικού χειρισμού της ενέργειας γίνονται όλο και πιο προσβάσιμες, η δυνατότητα παρακολούθησης κινηματογραφικού υλικού μέσα από ηλιακούς συλλέκτες, αυτοκινούμενο βαν, βίντεο-προτζέκτορας και γιγαντοοθόνη όλα με βάση την πληρότητα του ήλιου, σηματοδοτεί μια γνήσια απόδειξη του τι μέλει γενέσθαι όσον αφορά το πάντρεμα της επιστήμης και της τέχνης του κινηματογράφου.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα προβολών του φεστιβάλ:

Κεντρικός Λιμένας Καλαμάτας
10/9 – 8:30 μ.μ.
Εγκαίνια του Κινητού Ηλιακού Κινηματογράφου.
Προβολή της ταινίας «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και τον Κινηματογράφο Μικρόκοσμος.

Πλατεία Εκκλησίας Ανάληψης
12/9 – 8:30 μ.μ.
Προβολή του ντοκιμαντέρ “Παιδιά Είμαστε Τότε… οι Μικρασιάτες Θυμούνται” του Πλούταρχου Καϊτατζή (Αφιέρωμα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή)

Πλατεία – Καρδαμύλη
14/9 – 8:30 μ.μ.
Προβολή του ντοκιμαντέρ “Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας” της Κλεώνης Φλέσσα, σε συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Μάνης.

Πλατεία Φραγκόλιμνας – Καλαμάτα
16/9 – 8:30 μ.μ.
Προβολή του ντοκιμαντέρ “Γυναίκες του 1915” του Μπαρέντ Μαρονιάν, σε συνεργασία με την Αρμενική Κοινότητα.

Κοινότητα Λέϊκων – Καλαμάτα
17/9 – 8:30 μ.μ.
Προβολή του ντοκιμαντέρ “Μου Λένε να μη Σ’ αγαπώ: Το Σμυρναίικο-Πολίτικο Τραγούδι” του Γιώργου Ζέρβα (Αφιέρωμα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή)

Τρίπολη – Πλατεία προσφύγων Μικράς Ασίας Γιώργος Καραγιάννης
18/9 – 8:30 μ.μ.
Προβολή του ντοκιμαντέρ “Μου Λένε να μη Σ’ αγαπώ: Το Σμυρναίικο-Πολίτικο Τραγούδι” του Γιώργου Ζέρβα (Αφιέρωμα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πανπροσφυγική Ένωση Αρκαδίας.

Πλατεία Αγ. Τριάδας – Καλαμάτα
19/9 – 8:30 μ.μ.
Προβολή του ντοκιμαντέρ “Η Ανατολή Έδυσε” του Αλέξανδρου Παπαηλιού (Αφιέρωμα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή)

Πλατεία Δημαρχείου – Γύθειο
21/9 – 8:30 μ.μ.
Προβολή του ντοκιμαντέρ “Παιδιά Είμαστε Τότε… οι Μικρασιάτες Θυμούνται” του Πλούταρχου Καϊτατζή (Αφιέρωμα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή), σε συνεργασία με τον Δήμο Γυθείου.

Ανοιχτό Θέατρο «Βασίλης Γεωργιάδης» – Ξυλόκαστρο
25/9 – 8:30 μ.μ.
Προβολή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους «Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει», σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και τον Δήμο Ευρωστίνης –Ξυλοκάστρου.

Πνευματική Εστία Σπάρτης
28/9 – 8:30 μ.μ.
Προβολή του ντοκιμαντέρ “Μου Λένε να μη Σ’ αγαπώ: Το Σμυρναίικο-Πολίτικο Τραγούδι” του Γιώργου Ζέρβα (Αφιέρωμα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή)

Κυπαρισσία – Τρενοτεχνείο
30/9 – 8:30 μ.μ.
Προβολή της ταινίας «Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» του Δημήτρη Μπαβέλλα.

Πλατεία Όθωνος – Καλαμάτα
1/10 – 8:30 μ.μ.
Προβολή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους «Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει», σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας και νυν φοιτήτρια στον "Ευρωπαϊκό Πολιτισμό" του ΕΑΠ. Μαζί εξερευνούμε θέματα πολιτισμού, όπως το θέατρο, ο κινηματογράφος, το βιβλίο και συζητάμε ακόμα περισσότερα μέσα από συνεντεύξεις. Στάση ζωής: "Rhythm is a dancer....! "

Περισσότερα από τη στήλη: Κινηματογράφος

Κινηματογράφος

«Χριστούγεννα για Όλους» στο ERTFLIX – Όλη η μαγεία των γιορτών στο σαλόνι μας!

Το ERTFLIX στολίζεται με την ειδική ενότητα «Χριστούγεννα για Όλους» – μια συλλογή προσεκτικά επιλεγμένων…

Κινηματογράφος

Η Νεράιδα και το Παληκάρι: Όταν ο Σαίξπηρ έφτασε στη Κρήτη

Με φόντο την άγρια ​​ομορφιά της Κρήτης, «Η Νεράιδα και το Παληκάρι» ξεχωρίζει για τον…

Κινηματογράφος

Η τέχνη συναντά τη τεχνολογία στο 16ο Athens Video Dance Project

Από 13 έως 16 Δεκεμβρίου, ο κινηματογράφος και η ψηφιακή τέχνη συνυπάρχουν σ’ ένα πολυπολιτισμικό…

Κινηματογράφος

Park Your Cinema – Christmas: ένας χριστουγεννιάτικος θεσμός κάτω απ’τα αστέρια!

Η “Christmas / Winter Edition 2025” του Park Your Cinema δεν είναι απλώς μια σειρά…

Κινηματογράφος

5 δημοφιλή soundtracks ταινιών που άφησαν εποχή

Η μουσική στις ταινίες γράφει τη δική της ιστορία κι αφήνει το ξεχωριστό της αποτύπωμα…

Κινηματογράφος

Zootopia – Ένας καθρέφτης της κοινωνίας των ανθρώπων

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά, τα φώτα της δημοσιότητας επιστρέφουν στη Zootopia — μια ταινία με…

Κινηματογράφος

Γκροτέσκο σινεμά: 5 ταινίες που σοκάρουν με ουσία

Ιστορίες που ταυτόχρονα μάς κάνουν να γελάμε αμήχανα και να ανατριχιάζουμε, κοιτώντας κατάματα το τραγικό…