Ο «Αστακός» υποψήφιος για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου!

Μπορεί η Ακαδημία να μην έκανε τη χάρη στους υποστηρικτές του internet hype : «δώστε στον Colin Farrell (και στην κοιλίτσα του) μια υποψηφιότητα για Όσκαρ», αλλά δε μας άφησε και τελείως απογοητευμένους, αφού πρότεινε το «The Lobster» (Ο Αστακός) του Γιώργου Λάνθιμου για το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία Πρωτότυπου Σεναρίου (Original Screenplay)!

Αστακός

Με την ταινία να αναφέρεται σε διάφορες λίστες οσκαρικών προγνωστικών, ελπίδα για τη συγκεκριμένη κατηγορία υπήρχε, αλλά κανείς δεν ήταν σίγουρος, μέχρι που ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες και η ευχάριστη είδηση μαζί. Προφανώς, πρώτο και (όχι στ’αλήθεια) καλύτερο κρατά παρέα στον «Αστακό» το «La La Land» του Damien Chazelle, που φιγουράρει σε άλλες 12 κατηγορίες και συγκαταλέγεται πλέον, μαζί με τον «Tιτανικό» και το «All About Eve», στις τρεις ταινίες με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ, ever.

Αστακός
«Thank you»

 

Επίσης, υποψήφιο είναι το σενάριο του Taylor Sheridan («Sicario») για το «Hell or High Water» καθώς και εκείνο του «20th Century Women» από τον Mike Mills («Beginners»). Τελευταίο, προσωπικό αγαπημένο, και απολύτως αποδεκτή εναλλακτική αν ο «Αστακός» δεν κερδίσει, το «Manchester by the Sea» του Kenneth Lonergan, υποψήφιο σε άλλες 4 κατηγορίες, μεταξύ αυτών και εκείνη της Καλύτερης Ταινίας.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Με βλέπετε που σας χαιρετάω? Δεν πειράζει, σημασία έχει που με πιστεύετε! Με λένε Κλειώ και γενικώς δεν ξέρω τι θέλω. (Αν και είναι πολύ πιθανό να θέλω καφέ, μέτριο.) Αγαπώ το σινεμά και κουράζω συχνά τους φίλους μου μιλώντας για ταινίες κι έτσι, για να μη ζηλεύετε, τώρα θα κουράζω κι εσάς. Αν ξυπνήσω δε με όρεξη, μπορεί να σας πω και για ταξίδια, όμορφα μέρη, καλή μουσική και ανθρώπους φίνους και ξενύχτηδες που αγαπούν τον καφέ σαν εμένα.

Περισσότερα από τη στήλη: Κινηματογράφος

Κινηματογράφος

Το Back to the Future κλείνει τα 40 και το γιορτάζει!

Πέρασαν ήδη 40 χρόνια από την πρώτη προβολή της ταινίας Back to the Future, που…

Κινηματογράφος

Μάς πήρε και μάς σήκωσε το trailer για τα “Ανεμοδαρμένα Ύψη”!

Δίχασε το trailer για τη ταινία “Ανεμοδαρμένα Ύψη” και όλοι αναρωτιούνται, αν πρόκειται για κεραμίδα…

Κινηματογράφος

Εξωγήινη Εισβολή: 5+1 ταινίες που κοιτούν στα μάτια το άγνωστο

Κι ενώ το Bugonia του Λάνθιμου έρχεται, εμείς θυμόμαστε παλαιότερες… εξωγήινες επιτυχίες. Είναι γνωστό εδώ…

Κινηματογράφος

Δεσμά, ξόρκια και γέλια: Η αλλόκοτη γοητεία του Oh, Hi!

Υπάρχουν ρομαντικές κομεντί που ξεκινούν με λουλούδια, ραντεβού σε καφέ και κουβέντες που στάζουν μέλι.…

Κινηματογράφος

Citizen Kane: Το “ευαγγέλιο” των σινεφίλ

Αν έχετε παρακολουθήσει ποτέ μαθήματα κινηματογράφου ή αν είστε σινεφίλ ή αν έχετε έναν φίλο…

Κινηματογράφος

“Χειμερινά” σινεμά που αγαπάμε στην Αθήνα – Το σινεμά μετά το θερινό

Η Αθήνα κρύβει πολλά υπέροχα «χειμερινά» σινεμά που μπορούν να σου κρατήσουν επάξια συντροφιά μέχρι…

Κινηματογράφος

Boyhood: Μία σπουδή στον χρόνο και τον ρεαλισμό

Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (κυρίως γνωστός για την τριλογία “Before”), ίσως ο σημαντικότερος Αμερικανός σκηνοθέτης ταινιών…