Απόκριες 2020: Οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηνών

27 Φεβρουαρίου 2020

Ήρθαν λοιπόν οι Απόκριες 2020, πολύ γρήγορα για φέτος καθώς και οι καθιερωμένες εκδηλώσεις. Έχουμε ακόμα την αίσθηση πως μόλις ξεστολίσαμε τα δέντρα μας, κάτι που δεν αποτελεί και ψευδαίσθηση στην προκειμένη. Τι είναι όμως οι Απόκριες; Απόκριες είναι οι 3 εβδομάδες πριν από την Καθαρά Δευτέρα οπότε και αρχίζει η Μεγάλη Σαρακοστή. Οι Απόκριες ταυτίζονται με την περίοδο του Τριωδίου, μια κινητή περίοδο στην Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση από την Κυριακή της Τυροφάγου ή Τυρινής. Τις μέρες αυτές, το έθιμο του γλεντιού είναι σε έξαρση με μασκαρέματα και μεταμφιέσεις, ομαδικούς χωρούς και απόλυτα γιορτινή διάθεση.

Πηγή εικόνας: paidorama

Στην Αθήνα

Έως τις 2 Μαρτίου, ο Δήμος της Αθήνας φοράει τα γιορτινά του και υποδέχεται τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης στο αθηναϊκό καρναβάλι με πολύ κέφι, χορό και ξεφάντωμα. Το πρόγραμμα έχουν επιμεληθεί ο οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηνών.

Πηγή εικόνας: Έθνος

Μουσικές εκδηλώσεις στην Αθήνα της Αποκριάς

Φυσικά από μια τέτοια γιορτή δε θα μπορούσαν να λείπουν οι μουσικές εκδηλώσεις με αγαπημένους καλλιτέχνες. Από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, μέχρι την Κυριακή 1 Μαρτίου, το ξεφάντωμα μεταφέρεται κάτω από την Ακρόπολη. Με βάση το Θησείο, ξεκινάει ένα πολύχρωμο μουσικό ταξίδι. Με γνώμονα ειδήμονες τους γλεντιού όπως τα διάσημα πανηγύρια της Ικαρίας και των Κυκλάδων, τα ηπειρώτικα γλέντια, χιλιοτραγουδισμένες κι αξέχαστες λαϊκές επιτυχίες και τις «χρυσές» δεκαετίες από το ’60 μέχρι το ‘90. Η Γλυκερία και η Μελίνα Κανά, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique σε ένα post μικρασιάτικο πάλκο, ένας από τους πιο δυνατούς τραγουδιστές της γενιάς του, Κώστας Μακεδόνας, ο «μέτρ» του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς, ο Μιχάλης Ρακιντζής με τη σούπερ μπάντα του, ο Νίκος Φάκαρος και οι Musicaroi, οι Wedding Singers είναι κάποιοι από τους καλλιτέχνες που θα τιμήσουν με την συμμετοχή τους το πρόγραμμα της Αθήνας και θα σας παρασύρουν σε ένα άκρως νοσταλγικό ταξίδι!

Advertising

Advertisements
Ad 14
Απόκριες 2020
Πηγή εικόνας: Happy Traveller

Την Καθαρά Δευτέρα

Οι εκδηλώσεις και το γλέντι κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα στις 2 Μαρτίου στο λόφο Φιλοπάππου για πέταγμα χαρταετού και εορτασμό των…Κούλουμων! Πρωταγωνίστρια της γιορτής η Γωγώ Τσαμπά που επανασύστησε στο κοινό το δημοτικό τραγούδι και σίγουρα ξέρει πώς να ανάψει το κέφι!

Για περισσότερα σχετικά με τις απόκριες φέτος στην Αθήνα, πάτα εδώ!

Καλές Απόκριες και καλή Σαρακοστή!

 

 

Άνθρωπος της μόδας. Επίδοξο μέλος της οικογένειας του Τύπου. Με αφορούν μόνο οι άνθρωποι με χιούμορ. Όλα είναι ενέργεια που κάνει κύκλους.

Περισσότερα από τη στήλη: City Guide

City Guide

Μια ανάσα δροσιάς

Είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, η θερμοκρασία είναι στα ύψη και αναζητάμε όλοι μια ανάσα…

City Guide

Το κουνούπι

Όταν ακούς την λέξη κουνούπι, τι σου έρχεται στο μυαλό; Σίγουρα όχι ένα μεζεδοπωλείο. Όμως…

City Guide

Μουσεία Κέρκυρας: Σε μαγεύουν με την απαράμιλλη ομορφιά τους.

 Μουσεία Κέρκυρας Μουσεία Κέρκυρας – Αχίλλειο Το Αχίλλειο είναι ένα μαγευτικό μουσείο. Πιο συγκεκριμένα, ο…

City Guide

Διασκέδαση για όλη την οικογένεια

       Θέλεις να περάσεις μια όμορφη Κυριακή παρέα με όλη την οικογένεια σου και…

City Guide

Ταβέρνα Δροσοπηγή στο ομώνυμο χωριό

Ταβέρνα Δροσοπηγή στο ομώνυμο χωριό. Η καλύτερη επιλογή φαγητού για το καλοκαίρι. Ιδανική, επιλογή που…

City Guide

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

     Μια επίσκεψη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα σε αποζημιώσει.  Θέλεις να κάνεις…

City Guide

Διάσημα ζαχαροπλαστεία του Πειραιά

Δεν λείπει ποτέ μέσα στην εβδομάδα η στιγμή που θέλουμε να φαμε ένα καλό γλυκό.…