Ο κόσμος της γαστρονομίας θέλει φαντασία, τέχνη και μεράκι… Μια λέξη πολλές γεύσεις είναι ο τέλειος συνδυασμός!
H ιδέα 4 νέων δημιούργησε το μουσείο ελληνικής γαστρονομίας, του του Κωνσταντίνου Ματσουρδέλη, της Λυδίας Νταμκαρέλου, του Όμηρου Τσάπαλου και της Αλκυόνης Ματσουρδέλη. Βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στο Ψυρρή, στην οδό Αγίου Δημητρίου. Στοχεύουν να εντείνουν έναν ποικιλόμορφο χώρο με ζωντανά χρώμα όπου οι αξίες της ελληνικής γαστρονομίας και ποιοτικών προϊόντων της ελληνικής γης.
Σε ένα διώροφο νεοκλασικό κτίριο των αρχών του 20ού αιώνα που ανακαινίστηκε με ιδιαίτερο μεράκι, γνώση και προσωπική εργασία. Ο επισκέπτης προσκαλείται σ’ έναν «επίζηλο» γνωριμίας με τις γεύσεις, μέσα από την ιστορία, την κουλτούρα και τη διατροφική αξία της ελληνικής γαστρονομίας.
Αν ποτέ βρεθείτε σ᾽αυτό το ιδιαίτερο μουσείο, θα μάθετε πολλά για τις διαδικασίες παραγωγής των ντόπιων προϊόντων, αλλά και τους τρόπους παρασκευής παραδοσιακών συνταγών μέσα από προβολές και οπτικοακουστικό υλικό. Να επισημάνουμε ότι η διεξαγωγή μαθημάτων μαγειρικής σε χώρο που θα διαμορφωθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό έχει ξεκινήσει.
Στον φιλόξενο χώρο του εστιατορίου του μουσείου έχετε ακόμα την ευκαιρία να απολαύσετε μια μοναδική γευστική εμπειρία ελληνικής δημιουργικής κουζίνας. Το μενού είναι εμπνευσμένο από υλικά και συνδυασμούς γεύσεων που διαχρονικά συναντώνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Προγράμματα για παιδιά:
Στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας διεξάγεται το πρόγραμμα «Ένα Μουσείο Μαγειρεύεται», που απευθύνεται σε παιδιά 5-11 ετών. Στόχος του είναι να αποκαλύψει στα παιδιά τα μυστικά του νέου μουσείου και της υγιεινής διατροφής μέσα από ένα παιχνίδι εξερεύνησης.
Πληροφορίες:
Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 13
Τηλέφωνο: 210 32 11 311 / 6948 749 161
Ιστοσελίδα: gastronomymuseum.gr
Μεταφορικά Μέσα: Γραμμή 1: Σταθμός Θησείο