Το Petalas Restaurant είναι ένα ιδανικό εστιατόριο για τους λάτρεις της καλής ελληνικής κουζίνας στη Νότια Ρόδο. Διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία θαλασσινών και ψαρικών αλλά και άλλα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Ο σεφ της ομάδας Παναγιώτης Πεταλάς, τελειόφοιτος της Νο1 σχολής μαγειρικής τέχνης Le Monde, είναι εκεί για να ετοιμάσει για σένα νόστιμα πιάτα με ωραίο στήσιμο.
Η ιστορία του Petalas Restaurant ξεκινά από πολύ παλιά – περίπου το 1956 – όταν ο παππούς της οικογένειας Πεταλά είχε το σημερινό εστιατόριο ως καφενείο. Ύστερα από απαίτηση του κοινού, άρχισε να προσθέτει διάφορα ελληνικά πιάτα και να μετατρέπεται σε μια παραδοσιακή ταβέρνα. Ώσπου έφθασε στα χέρια του γιου του, Παναγιώτη Πεταλά και το μετέτρεψε σε ένα γκουρμέ εστιατόριο διατηρώντας όμως τα στοιχεία του νησιού της Ρόδου. Κάθε μέρα φρέσκα ψαρικά, θαλασσινά, λαχανικά και φρούτα εφοδιάζονται στο εστιατόριο για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Παρακάτω μπορείς να ανακαλύψεις περισσότερα για το γκουρμέ εστιατόριο της Ρόδου.
Petalas εδέσματα
Διάφορα νόστιμα πιάτα με θαλασσινά στοιχεία συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο του Petalas Restaurant. Μπορείς να δοκιμάσεις τις νόστιμες μπάλες ψαριών ή το κριθαράκι θαλασσινών με κρέμα από πιπεριές Φλωρίνης και μαυροδάφνη ή ροφό ή τσιπούρα ή αχινό ή χταπόδι κοκκινιστό με φρέσκα ζυμαρικά ή λαβράκι καρπάτσιο με κρέμα μυδιών και χαβιάρι κ.ά. Είναι όλα φρέσκα ψάρια και πρωινής ψαριάς από την οικογένεια για υψηλότερη ποιότητα. Στην φωτογραφία μπορείς να διακρίνεις το πιάτο από ταραμά με χαβιάρι, ντοματίνια και γαύρο μαρινάτο.
Επίσης μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και τις γλυκές αλχημείες του εστιατορίου. Η τάρτα λεμονιού με βάση τραχανά, κρέμα λεμόνι και μαρέγκα είναι μια καλή επιλογή για εσένα και την παρέα σου. Αν πάλι είσαι λάτρης της σοκολάτας η μπάρα σοκολάτας είναι το πιάτο σου. Και για πιο light desserts, η φρουτοσαλάτα με κρέμα λεμονιού είναι η ιδανική επιλογή.

Επιπλέον, η ελληνική κουζίνα είναι διαθέσιμη στο γκουρμέ εστιατόριο της Ρόδου. Μπορείς να επιλέξεις διάφορα πιάτα όπως: θαλασσινός μουσακάς, χωριάτικη σαλάτα, φρέσκα τηγανητά κολοκυθάκια, κολοκυθοανθοί, πράσινα φασολάκια με δράκαινα, φάβα με λαχανικά σε κουρκούτι και άλλες νόστιμες γεύσεις για να δοκιμάσεις.

Petalas κρασιά
Μια μεγάλη ενημερωμένη λίστα κρασιών σε προτρέπει να δοκιμάσεις ερυθρό, λευκό ή ροζέ οίνο. Ασύρτικο Σαντορίνης, Jackie Rose, Μerlot κτήμα Λαζαρίδη, Viognier κτήμα Γεροβασιλείου, Chardonnay κτήμα Κυρ-Γιάννη, Alpha One, βιδιανό του οινοποιείου Δουλουφάκη και πολλές ακόμη φιάλες κρασιών είναι εκεί για να συνοδεύσουν το ορεκτικό ή το κυρίως πιάτο σου. Η ομάδα του εστιατορίου είναι εκεί για να σε βοηθήσει με περισσότερες επιλογές κρασιών.

Χώρος & Προσωπικό
Ο χώρος θυμίζει καλοκαίρι. Γαλάζιες και λευκές καρέκλες, καθώς και εξειδικευμένη mise en place τραπεζιών με πετσέτα πελάτη, μαχαιροπίρουνα, κουτάλι γλυκού και ποτήρια για κρασί δημιουργούν ένα χώρο γκουρμέ και παραδοσιακό ταυτοχρόνως. Σε κάθε τραπέζι συναντάς ένα μικρό δενδράκι ελιάς, το αρχαιοελληνικό ιερό φυτό. Η απέραντη θέα της θάλασσας από το εστιατόριο είναι μαγική όλες τις ώρες ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος.
Η ομάδα του σέρβις είναι χαμογελαστή και έτοιμη για να σε εξυπηρετήσει σε τυχόν απορίες σου. Με όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από την πανδημία και με ασπρόμαυρη ενδυμασία είναι εκεί για να σε υποδεχθούν.

Μπορείς να επισκεφθείς το Petalas Restaurant με την παρέα σου την επόμενη φορά που θα βρεθείς στη Ρόδο ή αν μένεις ήδη εκεί και να γευθείς τα φρέσκα θαλασσινά ή ψαρικά με γκουρμέ εμφανίσεις. Μπορείς να πραγματοποιήσεις την κράτησή σου τηλεφωνικά ώστε να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις τραπέζι για να γευματίσεις. Τα χρυσαφένια χρώματα του ηλιοβασιλέματος και τα καταγάλανα νερά της θάλασσας της Ρόδου από την πλευρά του εστιατορίου συνθέτουν τον απαραίτητο λόγο για να το επισκεφθείς.
Πληροφορίες εστιατορίου
Διεύθυνση: Eπαρχιακή οδός Πυλώνας – Κατταβιάς, Κιοτάρι Ρόδου
Tηλ. επικοινωνίας: 22440 47265
Ωράριο λειτουργίας: 17.00- 24.00
Fb page μαγαζιού: Petalas Resteurant