Όταν η χαρά στέκεται εμπόδιο στην ευτυχία μας. Από την Στέλλα Σιμωνίδου

4 Σεπτεμβρίου 2019

Όταν νιώθουμε πως ο τόπος δεν μας χωράει και πλήττουμε με το παραμικρό καλό είναι να αναζητούμε μέσα μας τα βαθύτερα αίτια. Πολλές φορές φοβόμαστε την θλίψη ,το αίσθημα αδυναμίας και την αποξένωση μας από τους ανθρώπους.

Φαντάζομαι όλοι σας θα έχετε γνωρίσει έναν άνθρωπο που θα υποπτεύεστε ότι πάσχει από κατάθλιψη , είναι περίεργος η και απλώς αντικοινωνικός. Όμως πολύ φοβάμαι πως αυτή η ‘’κρίση’’ χτυπάει σε όλους μας την πόρτα με διαφορετικό τρόπο. Μην απογοητεύεστε και βγάζετε συμπεράσματα επειδή τα συναισθήματά σας εκδηλώνονται λιγάκι διαφορετικά ή με έντονο τρόπο.

Σε κανέναν δεν αρέσει να ξυπνήσει ένα πρωινό και καθώς όλα κυλάνε φυσιολογικά και ήρεμα στην καθημερινότητά του ξαφνικά να αρχίσει να κλαίει με λυγμούς. Ο ψυχικός μας κόσμος, μας επιτρέπει να γνωρίζουμε ποικίλα συναισθήματα που γεννιούνται μέσα από διαφορετικές καταστάσεις. Σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και πολλά θετικά γεγονότα να μας συμβαίνουν μπορεί να αισθανθούμε τον φόβο για το αύριο και να εκφράσουμε ένα συναίσθημα αρκετά αντικρουόμενο ως προς το χαρούμενο γεγονός που διαδραματίζεται μπροστά μας. Αυτές οι εκδηλώσεις λύπης, πίεσης και συσσωρευμένου-πιθανώς- στρες δεν έκαναν κανένα “τρελό”, “ελαττωματικό” ή “παράξενο” απλώς συναισθηματικά φορτισμένο στην διαχείριση μιας κατάστασης είτε αυτή είναι ένα απλό συμβάν, ανάμνηση ή και ολόκληρη η καθημερινότητα.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Πώς όμως μια στιγμή χαράς μπορεί να σταθεί υπαίτια για να μας χαλάσει η διάθεση και να αρχίσουμε τις αρνητικές σκέψεις; Η απάντηση είναι απλ: Όταν μας συμβαίνει κάτι καλό που ίσως καιρό περιμέναμε αρχίζει η φοβία και το άγχος για την διατήρηση αυτής της κατάστασης. «Θα παραμείνουν άραγε τα πράγματα έτσι όπως τα ονειρεύτηκα;», «Είναι αυτή η κατάλληλη και σωστή επιλογή για εμένα;».

Σας διαβεβαιώνω πως η λογική σκέψη σώζει ζωές και επενδύει κανείς ένα σταθερό και οργανωμένο μέλλον πάνω σε αυτή αλλά όταν γίνεται έμμονη ιδέα το να υπεραναλύουμε καταστάσεις και συμβάντα ευχάριστα που προέκυψαν στην ζωή μας μπορεί και να μας καταστρέψει. Αφήστε όσο είναι δυνατόν το καλό να σας οδηγήσει δίνοντάς του εσείς την κατεύθυνση που θέλετε να πάτε έχοντας τις επιφυλάξεις σας αλλά χωρίς να σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο στην αναζήτηση προβλημάτων εκεί που ουσιαστικά δεν υπάρχουν.

Μπορεί να έχετε πιεστεί και ταλαιπωρηθεί αρκετά μέχρι να πετύχετε αυτό που επιθυμούσατε σε όποιον τομέα της ζωής σας και αν περιλαμβάνεται αλλά είναι κρίμα αυτός ο κόπος και η αγωνία αντί να τελειώνουν να ανακυκλώνονται. Τα όμορφα πράγματα στην  ζωή είναι για να τα χαιρόμαστε και όχι να τα προδικάζουμε και να τα αφήνουμε να μας αγχώνουν!

Advertising

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Περισσότερα από τη στήλη: #Egrapsa

#Egrapsa

Πώς τα Βιντεοπαιχνίδια Έγιναν Μορφή Διαλογισμού για τη Γενιά Ζ

Τα βιντεοπαιχνίδια βρίσκονται σε άνθιση και η γενιά Ζ, δηλαδή όσοι είναι γεννημένοι από το…

#Egrapsa

Τα πιο περίεργα ρίσκα που πήραν γνωστοί επιχειρηματίες

Το ρίσκο υπάρχει παντού στην ζωη μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να το αποφεύγουν στην…

#Egrapsa

Τι δώρο μπορείς να πάρεις σε έναν άντρα που τα έχει όλα;

Η επιλογή δώρου για έναν άντρα είναι από μόνη της μια δύσκολη διαδικασία, γιατί οι…

#Egrapsa

Ποιοι ήταν οι τραυματισμοί που επηρέασαν τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού

Ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2025 μεταξύ των δύο αιωνίων, Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.…

#Egrapsa

Πώς τα ακουστικά Gaming επηρεάζουν την απόδοση στο παιχνίδι

Στον κόσμο των video games, η οπτική εμπειρία συχνά μονοπωλεί την προσοχή μας. Ωστόσο, ο…

#Egrapsa

Τα Ελληνικά Trends: Ποιες είναι οι Διασημότερες Διαδικτυακές Δραστηριότητες;

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει γνωρίσει μία ραγδαία αλλαγή στο τρόπο με τον οποίο…

#Egrapsa

Η Πολιτισμική Επίδραση Των Παιχνιδιών Arcade: Από Τα Coin-Op Στα Διαδικτυακά Φρουτάκια

Τα παιχνίδια arcade, με τα ζωντανά τους χρώματα, τις πιασάρικες μελωδίες και τους pixelated χαρακτήρες,…

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Διάγνωση αυτισμού: Περιορισμένα ενδιαφέροντα vs έλλειψη κοινωνικών δεξιοτήτων

Διάγνωση αυτισμού: Περιορισμένα ενδιαφέροντα vs έλλειψη κοινωνικών δεξιοτήτων Οι επαναλαμβανόμενες

Misericordia: Μια βόμβα κάτω από το τραπέζι

Ο Alain Guiraudie δεν είναι ένας τυχαίος σκηνοθέτης στη σύγχρονη