Χρήστος Σανδαλάκης: δυνατότητες χωρίς όρια

Πηγή εικόνας: newsbomb.gr

Ο Χρήστος Σανδαλάκης είναι παραολυμπιονίκης που προκρίθηκε στους ολυμπιακούς του Τόκυο. Η ιστορία του ξεχωρίζει, καθώς ο αθλητής γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση και έχει χάσει το 99% της όρασής του.  Με αγάπη για αυτό που κάνει όμως συνεχίζει. Χάρη στην τεχνολογία, ο Χρήστος έκανε για πρώτη φορά μόνος του ποδήλατο στο βουνό.

Ο αθλητισμός στην ζωή του Χρήστου

Ο Χρήστος Σανδαλάκης από το 2017 έχει δεθεί με το ποδήλατο. Το δέσιμο ήταν μοιραίο. Μετά από τρία χρονιά στις πίστες ποδηλασίας είναι σε θέση να μέτρα αρκετά μετάλλια καθώς και διακρίσεις παγκοσμίως.

Το πρόβλημα όρασης που αντιμετωπίζει δεν τον εμποδίσει στο να ακολουθεί το δρόμο του. Συνεχώς προσπαθεί με την ψύχη του να ανέβει στο υψηλότερο βάθρο. Η βαθιά επιθυμία του και η αγάπη για το άθλημα είναι αυτά που του δίνουν της δύναμη να συνεχίζει και να εξελίσσετε.

Χρήστος
Πηγή εικόνας: cycle365.gr

Συνοδοιπόρος και οδηγός του ο Σωτήρης Μπρέτας που κατάγετε από την Αθηνά. Συνεργάζονται τα δυο τελευταία χρονιά και κατάφεραν να ζήσουν το όνειρο ακόμα και αν οι συνθήκες δεν βοηθούν. Οι κοινές προπονήσεις αποτελούν σπάνιο φαινόμενο. Ο Χρήστος μένει στο Ηράκλειο Κρήτης και ο Σωτήρης στην Αθηνά.   Τα μέρη που μπορεί να προπονηθεί δεν είναι ασφαλείς ούτε ‘βολικά’.      Η πρώτη του επιλογή είναι η παραλιακή της Αλικαρνασσού, που τον χειμώνα περνούν τον δρόμο. Δεύτερη επιλογή είναι η εθνική οδός, όπου καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι ασφαλείς για να κινηθεί με ποδήλατο κανείς εκεί.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Παιδιά με προβλήματα όρασης: εκπαιδευτικές πρακτικές
Ad 14

Η τεχνολογία που αλλάζει τα δεδομένα

Με πίστη, θάρρος και πολύ θέληση ο Χρήστος Σανδαλάκης ανέβηκε και πάλι στο ποδήλατο του για να κάνει κατάβαση σε βουνό. Η διάφορα είναι ότι αυτή την φορά είχε ένα smartphone στο κράνος του, και θα έκανε την κατάβαση μόνος του!

Είναι ένας σωματικά προετοιμασμένος αθλητής, άλλα η απώλεια όρασης τον περιορίζει στο να το κάνει μόνος. Αυτή η ιδέα λοιπόν, κατατρίφθηκε χάρη στο 5G. Η σύγχρονη αυτή τεχνολογία μέσω της Vodafone έδωσε στον Χρήστο την δυνατότητα να φτάσει στον τερματισμό. Μέσα από την οθόνη του κινητού με σύνδεση 5G, ο Σωτήρης μπορούσε να βλέπει την διαδρομή σε πραγματικό χρόνο. Έτσι αν και ήταν μακριά έδινε οδηγίες σε ζωντανό χρόνο για την κατεύθυνση που θα έπρεπε να ακολουθεί ο Χρήστος Σανδαλάκης και έτσι τα κατάφερε, τερμάτισε “μόνος” του.

 

Πηγή άρθρου: newsbomb.gr

 

Σπουδάζω τουριστικά σε ιδιωτικό ιεκ στα Χανιά, και ενδιαφέρομαι για τον τουρισμό των ΑμεΑ. Ασχολούμαι 10 χρόνια με τους παραδοσιακούς χορούς και το τελευταίο χρονικό διάστημα και με την παραδοσιακή μουσική, και τις τέχνες.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

10+2 ταινίες για να δεις στο Ertflix

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι επιλογές για διασκέδαση είναι
L.A. Confidential

L.A. Confidential: Μια αψεγάδιστη noir ταινία

Το L.A. Confidential είναι μία νέο-νουαρ ταινία μυστηρίου του 1997,