Nicolas Hamilton: Αναπηρία και μηχανοκίνητος αθλητισμός

Πηγή εικόνας: facebook.com

Ο Nicolas Hamilton δεν έχει τη διασημότητα του έξι φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της F1 αδερφού του, Lewis Hamilton. Σίγουρα όμως είναι πρωτοπόρος, καθώς το 2015 έγινε ο πρώτος οδηγός με αναπηρία που αγωνίστηκε στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC).

Αντιμετωπίζοντας τη σπαστική διπληγία

Ο Nicolas Hamilton, γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου 1992 και πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, του τύπου σπαστική διπληγία. Σε ηλικία δεκαοχτώ (18) μηνών οι ιατροί ενημέρωσαν τους γονείς του, ότι δεν θα μπορούσε να περπατήσει. Επιπλέον, είχε ιδιαίτερα μειωμένη όραση, η οποία θα επιδεινωνόταν καθώς θα μεγάλωνε.

nicolas hamilton, σπαστική διπληγία, εγκεφαλική παράλυση, μηχανοκίνητος αθλητισμός
Πηγή εικόνας: facebook.com

Από την παιδική ηλικία μέχρι και την εφηβεία, ο Nicolas Hamilton χρησιμοποιούσε αναπηρικό αμαξίδιο για να μετακινείται. Σε ηλικία δεκαεφτά (17) χρονών, κατάφερε να περπατήσει πλήρως ανεξάρτητος, χωρίς τη χρήση κάποιου άλλου βοηθήματος.

Μάλιστα, στις 6 Οκτωβρίου 2019, την Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικής Παράλυσης, ο Nicolas Hamilton ανάρτησε ένα βίντεο στην σελίδα του στο facebook όπου έγραφε το έξης:

Μου είπαν ότι δεν θα περπατούσα ποτέ κι ότι θα μετακινούμουν με αναπηρικό αμαξίδιο. Δέχτηκα εκφοβισμό (bulling), περιφρόνηση και επίμονα βλέμματα μέχρι και σήμερα. Δεν υπάρχει ούτε μία μέρα που να μην πονάω, αλλά θα δεχόμουν οποιοδήποτε πόνο ώστε να βρίσκομαι σήμερα εδώ. Περπατώντας, συμμετέχοντας στο κορυφαίο επίπεδο του Βρετανικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, εναντίον αρτιμελών οδηγών και ζώντας τη ζωή μου όσο καλύτερα μπορώ. Σε όλους που έχουν Εγκεφαλική Παράλυση, να είσαστε υπερήφανοι για αυτό που είσαστε…είσαστε μοναδικοί και δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάτε!”.

Αγωνιστικό βιογραφικό

Το 2011 πραγματοποίησε το αγωνιστικό του ντεμπούτο, συμμετέχοντας στο Βρετανικό Ενιαίο Πρωτάθλημα Renault Clio Cup και συνέχισε το 2012. Tο 2015 οδηγώντας ένα Audi S3 έγινε ο πρώτος οδηγός με αναπηρία που συμμετέχει στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού. Για το 2017 και το 2018, επέστρεψε στο Βρετανικό Renault Clio Cup. Το 2019 επανήλθε στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, οδηγώντας ένα Ford Focus RS.

Διαβάστε επίσης  Εγκεφαλική παράλυση και ποιότητα ζωής: Ο Νικόλας και ο φύλακας άγγελός του
nicolas hamilton, σπαστική διπληγία, εγκεφαλική παράλυση, μηχανοκίνητος αθλητισμός
Πηγή εικόνας: facebook.com

Πρέπει να επισημανθεί ότι για το Nicolas Hamilton είναι ιδιαίτερα επίπονο και απαιτεί τιτάνια προσπάθεια η συμμετοχή σε αγώνα. Γυμνάζεται για να διατηρήσει την όποια ευλυγισία του, αλλά η σπαστική διπληγία δεν επιτρέπει ν’ αποκτηθεί η ιδανική φυσική κατάσταση. Στην όλη του προσπάθεια, οι διασκευές που έχουν γίνει στ’ αγωνιστικά του αυτοκίνητα, υποβοηθούν και διευκολύνουν το χειρισμό τους.

Το 2011, στην αρχή της αγωνιστικής του καριέρας, το BBC δημιούργησε ένα πραγματικά ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με τίτλο «Racing with the Hamiltons: Nic in the driving seat»,

Επαγγελματικός προσανατολισμός

Εκτός από επαγγελματίας οδηγός αγώνων, ο Nicolas Hamilton συνεργάζεται από το 2012 με την εταιρεία δημιουργίας video games που έχει κυκλοφορήσει το Project CARS. Μέσω της αγωνιστικής εμπειρίας του, παρέχει συμβουλές σχετικά με την προσομοίωση στο χειρισμό των εικονικών αγωνιστικών αυτοκινήτων. Όπως, αναφέρει ο ίδιος είναι πάρα πολύ καλός οδηγός αγώνων σε εικονικό περιβάλλον, όπου κερδίζει ακόμα και τον αδερφό του!

nicolas hamilton, σπαστική διπληγία, εγκεφαλική παράλυση, μηχανοκίνητος αθλητισμός
Πηγή εικόνας: facebook.com

Επιπροσθέτως, προσκαλείται σε συνέδρια, ημερίδες ή εκδηλώσεις οργανισμών, όπου του αρέσει να μοιράζεται την προσωπική του ιστορία. Με αυτό τον τρόπο επιθυμεί να εμπνεύσει όλους να παλέψουν και ν’ αγωνιστούν για να πετύχουν τους μικρούς ή μεγαλύτερους στόχους τους.

Από το Φεβρουάριο 2019, ο Nicolas Hamilton συνεργάζεται με την Team Brit η οποία λειτουργεί την πρώτη ακαδημία για οδηγούς αγώνων με αναπηρία.

 

Πηγή άρθρου: gocar.gr

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

η χώρα του τσαγιού

Το βιβλίο του τσαγιού του Οκάκουρα Κακούζο και η διάδοση της ασιατικής και ιαπωνικής κουλτούρας

Το 1906, στη Βοστώνη των αρχών του αιώνα, γράφτηκε ένα

Αφιέρωμα στην συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου

Την συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου την γνωρίσαμε μέσα από το νέο