Βραβεία Best Workplaces 2018 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Την Κυριακή 1η Απριλίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces 2018, που διεξήγαγε για 16η χρονιά το  Great Place to Work®Hellas. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος στη χώρα μας και τελεί υπό την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece. Στην έρευνα έλαβαν μέρος πολλές επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων, από το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Ορισμένες από αυτές ήταν αμιγώς ελληνικές, ενώ συμμετείχαν και αρκετές πολυεθνικές. Η τελική αξιολόγηση ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 και η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Απριλίου 2018.

Η έρευνα βασίστηκε για μια ακόμη φορά σε ανώνυμα ερωτηματολόγια, στα οποία καταγράφηκε η άποψη των εργαζομένων για την εταιρεία στην οποία εργάζονται. Το ερωτηματολόγιο είναι ειδικά μελετημένο και περιλαμβάνει ερωτήσεις ανοιχτού και κλειστού τύπου, ενώ οι απαντήσεις των εργαζομένων είναι εμπιστευτικές και τηρείται απόλυτη εχεμύθεια. Οι εταιρείες συμμετέχουν εθελοντικά στην έρευνα και εκτός από τις απαντήσεις των εργαζομένων, αξιολογούνται βασικοί τομείς όπως : η αξιοπιστία της Διοίκησης, ο σεβασμός προς τους εργαζομένους, το αίσθημα δικαιοσύνης που καλλιεργείται εντός της εταιρείας, η υπερηφάνεια που νιώθουν οι εργαζόμενοι, αλλά και η συντροφικότητα. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο ανθρώπινος παράγοντας, ως κινητήριος δύναμη για μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Το Great Place to Work®Hellas, σε συνεργασία με το τμήμα εφαρμοσμένης έρευνας του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece αξιολογούν και τελικά βραβεύουν τρεις κατηγορίες εταιρειών, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους. Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται οι εταιρείες που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζομένους, στην δεύτερη κατηγορία οι εταιρείες που απασχολούν συνολικά από 50- 250 εργαζομένους και στην τρίτη οι εταιρείες εκείνες που απασχολούν 20- 49 εργαζομένους. Στις δύο πρώτες κατηγορίες βραβεύονται συνολικά 10 εταιρείες, ενώ στην τρίτη κατηγορία βραβεύονται 5 εταιρείες.Φέτος λοιπόν αναμένεται να βραβευτούν εταιρείες που απασχολούν μόλις 21 εργαζομένους, αλλά και εταιρείες που απασχολούν πάνω από 6500 υπαλλήλους.

Διαβάστε επίσης  Εργαζόμενοι με αναπηρία εν μέσω Κορωνοϊού

Ακολουθούν οι πίνακες με τις εταιρείες που βραβεύτηκαν ανά κατηγορία Best Workplaces 2018:

Πρώτη κατηγορία- περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι:

 1. DHL  Express HELLAS (336 εργαζόμενοι)
 2. Epsilon Net (355 εργαζόμενοι)
 3. Diamantis Masoutis S.A Supermarkets (6.695 εργαζόμενοι)
 4. Praktiker Hellas ( 1.450 εργαζόμενοι)
 5. YGEIA (1.280 εργαζόμενοι)
 6. OPAP Group (996 εργαζόμενοι)
 7. Coca Cola Tria Epsilon (1.375 εργαζόμενοι)
 8. Calin Group (450 εργαζόμενοι)
 9. V. Kafkas S.A (798 εργαζόμενοι)
 10. Barba Stathis (330 εργαζόμενοι)

Δεύτερη κατηγορία- 50 έως 250 εργαζόμενοι:

 1. Microsoft Hellas (67 εργαζόμενοι)
 2. British American Tobacco Hellas ( 90 εργαζόμενοι)
 3. AbbVie Pharmaceuticals (122 εργαζόμενοι)
 4. Beiersdorf Hellas (87 εργαζόμενοι)
 5. Data Communication (147 εργαζόμενοι)
 6. 3M Hellas (65 εργαζόμενοι)
 7. Genesis Pharma (198 εργαζόμενοι)
 8. Novo Nordisk Hellas (58 εργαζόμενοι)
 9. Edenred Greece (60 εργαζόμενοι)
 10. Mars Greece (161 εργαζόμενοι)

Τρίτη κατηγορία- 20 έως 49 εργαζόμενοι:

 1. S.C. Johnson Hellas (21 εργαζόμενοι)
 2. Temenos Hellas (41 εργαζόμενοι)
 3. PCS (34 εργαζόμενοι)
 4. Convert Group e- Business Consulting (22 εργαζόμενοι)
 5. Bizerba (23 εργαζόμενοι)

 

 

Σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τώρα κάνω το μεταπτυχιακό μου πάνω στα Νέα Μέσα και τη Δημοσιογραφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τα ενδιαφέροντά μου κινούνται γύρω από το Digital Marketing, τα social media και την παραγωγή περιεχομένου. Αγαπώ τις βόλτες στη θάλασσα, την ηλεκτρονική μουσική, το ελληνικό καλοκαίρι και τα βιβλία. Συνηθίζω να παρατηρώ και να καταγράφω τα πάντα, ενώ με εξιτάρει κάθε τι καινούριο στον τομέα της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης. Διαχρονικό μοτο μου: "sky is the limit"

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μαδαγασκάρη

Μαδαγασκάρη: Ταξιδεύοντας στην όγδοη ήπειρο

Η Μαδαγασκάρη, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου κι ένας

Φακίδες: Tips για να φαίνονται ρεαλιστικές

Οι φακίδες είναι ένα στοιχείο που κολακεύει την νεανική επιδερμίδα