Ο κόσμος λέει ναι στην νομιμοποίηση της κάνναβης!

κάνναβης

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήσαμε μια δημοσκόπηση σχετικά με ένα φλέγον θέμα: την νομιμοποίηση της κάνναβης. Ο κόσμος κλήθηκε να απαντήσει όπως συνήθως σε 4 ερωτήσεις οι οποίες καλύπτουν πλήρως το θέμα. Ο καθένας έδωσε την απάντησή του πάνω σε αυτό το «καυτό» θέμα με τις οποιεσδήποτε γνώσεις του. Ας τα δούμε.

1η ερώτηση

Συμφωνείς με την νομιμοποίηση της κάνναβης;

Εδώ το συντριπτικό 77% κατέπνιξε τις άλλες 2 απαντήσεις. 19% απάντησε : ναι , αλλά μόνο για θεραπευτική χρήση και μόνο το 4% απάντησε αρνητικά. Απ, ότι φαίνεται ο κόσμος επιθυμεί την αποποινικοποίηση της κάνναβης.

2η ερώτηση

Πιστεύεις ότι είσαι πλήρως ενημερωμένος για τους κινδύνους και τα οφέλη της;

Σε αυτή την ερώτηση το 74% απάντησε θετικά. Το 23% γνωρίζει κάποια βασικά πράγματα και μόλις το 3% απάντησε αρνητικά. Εδώ όλο και κάποιες αμφιβολίες θα έχει ο κάθε αναγνώστης που θα αναρωτηθεί : «μα καλά, γνωρίζουν τα πάντα για την κάνναβη; Είναι δυνατόν ή μόνο το λένε για να πραγματοποιηθεί η αποποινικοποίηση της ;» Στον μέσο αναγνώστη μάλλον ανήκω και εγώ.

3η ερώτηση

Εδώ ζητήσαμε από τον κόσμο να μας απαντήσει στο ποιοι πιστεύει ότι είναι οι λόγοι της νομιμοποίησης της.

Το 27 % απάντησε : οικονομικοί/εμπορικοί. Το 14% : θεραπευτικοί/φαρμακευτικοί. Το 3 % απάντησε : οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας τα τελευταία έτη. Και το 56% όπως ήταν αναμενόμενο απάντησε : όλα τα παραπάνω.

4η ερώτηση

Εδώ ζητήσαμε από το κοινό να μας απαντήσει αν θεωρεί πιο επιβλαβής για την υγεία την κάνναβη ή το αλκοόλ.

Μόνο το 9% θεωρεί την κάνναβη πιο επιβλαβής και όπως σωστά μαντέψατε το 91% απάντησε το αλκοόλ. Θα λέγαμε ότι δεν διαφωνούμε μαζί τους.

Διαβάστε επίσης  Μακεδονικό και διαπραγμάτευση: Tι πιστεύετε;

Τελικά συμπεραίνουμε ότι ο κόσμος επιθυμεί την αποποινικοποίηση της κάνναβης και όχι για μόνο ιατρικούς λόγους καθώς το 74% θεωρεί ότι είναι πλήρως ενημερωμένο για τους κινδύνους και τα οφέλη της. Επίσης το σύνολο την θεωρεί πιο υγιεινή από το αλκοόλ.

Τα λέμε στην επόμενη δημοσκόπηση.

22 ετών. ,αθεράπευτος ονειροπόλος( λίγο κλισέ ε;),βιβλιοφάγος και λάτρης της έντεχνης μουσικής. Μήπως υπάρχει και άτεχνη;Μπα!!
Συγγραφέας του βιβλίου «Φθηνές Ιστορίες».
Εύχομαι να απολαύσεις τις ανησυχίες μου στην οθόνη σου!!!
(Και αν κάτι δε σου αρέσει υπάρχει το link από το φβ για να μου στείλεις και να το συζητήσουμε) .

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Εθνικό Σύστημα Υγείας

Εθνικό Σύστημα Υγείας: ποιες χώρες διαθέτουν;

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) εξασφαλίζει στους πολίτες ενός κράτους

Barbie: η εξέλιξη της στα χρόνια στο Design Museum του Λονδίνου

Barbie: Η εξέλιξη της στα χρόνια. Το Design Museum του