Melanie Martinez: The Bakery και εμπερία της στο χώρο αυτό

Το ”The Bakery” είναι το έβδομο και τελευταίο κομμάτι της Melanie Martinez, το οποίοε εμφανίζεται στο καινούργιο EP με τίτλο After School. Κυκλοφόρησε ως το πρώτο single του EP στις 25 Σεπτεμβρίου 2020.

Πολλοί υπέθεσαν ότι το After School θα αποτελούσε τη συνέχεια της ταινίας K-12, η οποία κυκλοφόρησε, μαζί με το άλμπουμ στις 6 Σεπτεμβρίου, μέσω της Atlantic Records.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Σχετικά με την ταινία και το ep η Melanie ανέφερε το εξής:

Νομίζω ότι ακούγοντας Κ-12 και στη συνέχεια το After school είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε την εξέλιξη μεταξύ ιδεών και σκέψεων, καθώς και την ανάπτυξη της εμπιστοσύνης μου μεταξύ των τραγουδιών.

Όσον αφορά το κύριο single, The Bakery, την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του έφτασε τις 4,2 εκατομμύρια προβολές στο Youtube. Σε πολλές χώρες έφτασε το νούμερο ένα στις τάσεις αλλά και στην Ελλάδα κατέκτησε υψηλή θέση.

Πρόκεται για μια άσχημη βιωματική εμπειρία που είχε η Melanie, όταν δούλευε σε ένα σε ένα αρτοποιείο από το οποίο ήθελε να φύγει τόσο πολύ, αλλά έπρεπε να χρηματοδοτήσει την τέχνη και τη μουσική της. Στο τέλος του βίντεο είναι ολοφάνερο ότι η δουλειά αυτή την σκότωνε, εξ΄ου και το σπαθί με το ζελέ που αντιπροσωπεύουν το αίμα της.

Advertising

Πιο αναλυτικά, στους πρώτους στίχους  περιγράφει τις διαδικασίες που εμπλέκονται στο ψήσιμο του κέικ και των μπισκότων αλλά και για τη συσκευασία τους. Επίσης προσθέτει ότι δεν θέλει να εργάζεται στο αρτοποιείο, τουλάχιστον δεν είναι η προτίμησή της. Απλώς θέλει να κερδίσει κάποια μετρητά και να προχωρήσει για να κάνει καλύτερα πράγματα όπως να ξεκινήσει τη  μουσική της καριέρα.

Στο δεύτερο στίχο, η Melanie μιλάει για το αφεντικό της στο φούρνο. Την αποκαλεί με το όνομα της Παναγίας, Μαρία, μια βιβλική αναφορά στη μητέρα του Ιησού Χριστού, η οποία ήταν παρθένος. Ωστόσο, η Melanie λέει στη συνέχεια ότι το αφεντικό της είναι αρκετά κακό και δεν δείχνει κανένα έλεος στο παραμικρό λάθος. Έτσι, η μελάνη μπορεί να υπονοεί ότι το αφεντικό της είναι στην πραγματικότητα κακό με το πρόσωπο ενός αγίου.

Advertising

Στο ρεφρέν του τραγουδιού, η Melanie Martinez εξηγεί περαιτέρω τους λόγους για τους οποίους μισεί το αρτοποιείο.

Στο τρίτο στίχο, η Melanie προσθέτει ότι το αφεντικό της ήταν η χειρότερη παρουσία μέσα στο φούρνο. Για οποιοδήποτε λάθος, η κυρία αυτή  κατηγορούσε ολόκληρη την ομάδα, το οποίο είναι άδικο.

Στην αρχή του μουσικού βίντεο, η Melanie είναι μικροσκοπική και εμφανίζεται  μέσα από το σπάσιμο ενός αυγού και πέφτει μπολ. Ένας λαγός, ο οποίος είναι και ο αρτοποιός, χτυπάει με το μίξερ τα υλικά μέσα στα οποία βρίσκεται και η Melanie, η οποία προσπαθεί να ξεφύγει. Στη συνέχεια, δημιουργείται η ζύμη και ο λαγός ξεκινάει να πλάθει ένα κουλουράκι.

Advertising

Το κουλουράκι αυτό είναι η Melanie, η οποία κατα τη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας της παρασκευής αντιπροσωπεύει το κεφάλι του κουλουριού και τραγουδάει τους στίχους. Αμέσως μετά, μπαίνει στο φούρνο να ψηθεί και όταν βγαίνει από το φούρνο το στολίζουν, το πακετάρουν και το στέλνουν στο σπίτι μιας κυρίας, η οποία είναι το αφεντικό.

Το αφεντικό παίρνει το κουτί, κατευθείνεται προς το τραπέζι της για να φάει το κουλουράκι, δηλαδή την Melanie. Φαίνεται «πεινάσμενη» και αρχίζει να τρώει με μαιχεροπίρουνο το κουλούρι. Όσο η γυναίκα τρώει το κουλούρι, η Melanie φαίνεται φοβισμένη, και όσο την κόβει σε κομματάκια αρχίζει να βγαίνει ζελές, το οποίο αντιπροσωπεύει το αίμα της.

Advertising

Στο βίντεο υπάρχουν και στιγμιότυπα όπου η Melanie χορεύει πάνω σε ψηλές γόβες.

Προφανώς, γίνεται αντιληπτό σε όλους, ότι στο βίντεο το αφεντικό της, κυριολεκτικά, την σκοτώνει και την καταβροχθίζει.

Advertising

Περισσότερα από τη στήλη: Μουσική

Μουσική

Candlelight Concert: Στο ημίφως των εγχόρδων

Το παγκόσμιο φαινόμενο που σαγήνεψε τις πέντε ηπείρους, περισσότερες από 100 πόλεις και πάνω από…

Μουσική

Ντένις Μπράουν: Ο πρίγκιπας της ρέγκε

Ο Ντένις Μπράουν, γνωστός ως “The Crown Prince of Reggae” (Ο Πρίγκιπας της Ρέγκε), αποτελεί…

Μουσική

5 ιστορίες μουσικής: αναπόφευκτο και λόγια που δεν υπόνονται φωναχτά

  5 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Στο βιβλίο Nocturnes ή αλλιώς Νυχτερινά, ο Kazuo…

Μουσική

Πόσο υπέροχος μπορεί να είναι ο κόσμος των εφήβων;

Ο υπέροχος κόσμος  των εφήβων μας σήμερα… Πόσο υπέροχος μπορεί να είναι; Αν όχι καθόλου,…

Μουσική

Μουσική εκπαίδευση στην αρχαία Ελλάδα: οι απόψεις του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη

Πηγή: alfavita.gr Η μουσική και γενικότερα οι τέχνες, είναι γνωστό ότι κατέχουν περίοπτη θέση, τόσο…

Μουσική

Το συνολικό έργο τέχνης του Richard Wagner

          Πηγή εικόνας: classical-music.com      Ο Richard Wagner είναι Γερμανός…

Μουσική

Κρητική Παράδοση & Νέοι: Συναντώντας τον Ζαχαρία Επιτροπάκη

Στην καρδιά της Κρήτης, οι νέοι βρίσκουν νέους τρόπους για να συνδεθούν με την πλούσια…

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η Ιστορία του Μαυρίσματος: Από την Αρχαιότητα στη Σύγχρονη Εποχή

Η Ιστορία του Μαυρίσματος: Από την Αρχαιότητα στο Σήμερα

Η επιθυμία για ένα χρυσαφί μαύρισμα δεν είναι καινούριο φαινόμενο,

Η τέχνη ως εργαλείο για την κατανόηση ψυχικών διαταραχών

Η τέχνη λειτουργεί ως εξερευνητής της ψυχής—ειδικά σε διαταραχές όπως