Γερμανία και αντισημιτικά εγκλήματα σήμερα

Σύμφωνα με έρευνα, στη Γερμανία υφίστανται αρκετές αντισημιτικές επιθέσεις και εγκλήματα, γεγονός που δεν προβληματίζει μόνο την κοινωνία της Γερμανίας, αλλά και την παγκόσμια κοινότητα, της οποίας, το μεγαλύτερο μέρος της τουλάχιστον, επιθυμεί να ζει σε έναν κόσμο χωρίς ρατσιστικές προθέσεις και επιθέσεις.

Γερμανία

Η αστυνομία κατέγραψε πάνω από 1.400 εγκλήματα που στοχεύουν τους Εβραίους στη Γερμανία, μέσα το 2017. Η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων διεξήχθησαν από ακροδεξιούς εξτρεμιστές ή ανθρώπους με ακροδεξιές τάσεις.

Η εφημερίδα Tagesspiegel δημοσιεύει τη σχετική έρευνα, τα στοιχεία της οποίας συγκεντρώθηκαν ως απάντηση σε ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής και της βουλευτού του αριστερού κόμματος Petra Pau. Τα εγκλήματα περιλάμβαναν 32 πράξεις βίας, 160 περιπτώσεις υλικών ζημιών και 898 περιπτώσεις υποκίνησης βίας. Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι οι αριθμοί θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, δεδομένου ότι τα στοιχεία δεν είναι ακόμη τελικά, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ: Σύμφωνα με την αστυνομία, οι 1.377 από τις εγκληματικές υποθέσεις -δηλαδή το 95% του συνόλου- διεξήχθησαν από ακροδεξιούς. Οι αρχές απέδωσαν 33 από τα αδικήματα σε αντισημίτες που γεννήθηκαν στο εξωτερικό, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι ισλαμιστές. Άλλες 25 από τις περιπτώσεις είχαν να κάνουν με «θρησκευτικά κίνητρα», συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούσαν είτε ξένους είτε Γερμανούς μουσουλμάνους με εξτρεμιστικές πεποιθήσεις. Σε 17 περιπτώσεις, οι αρχές δεν ήταν σε θέση να καθορίσουν το πολιτικό κίνητρο πίσω από το έγκλημα ενώ μόλις σε μία περίπτωση υποκίνησης, θεωρούν πως το κίνητρο είναι αριστερό.

Η Petra Pau σημειώνει ότι «ο αριθμός των υποθέσεων θα μπορούσε να είναι σημαντικά υψηλότερος», αφού πολλοί από τους πληγέντες φοβούνται να αναφέρουν το έγκλημα.

Διαβάστε επίσης  Η κατάχρηση εξουσίας: Κίνηση Roi Mat για τα ΜΑΤ

Πρόσφατα, οι Γερμανοί ψήφισαν νομοσχέδιο για την εφαρμογή αυστηρότερων νόμων ώστε να αντιμετωπίσουν τον αντισημιτισμό. Σ’ αυτό συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία μιας θέσης επιτρόπου, που στόχο θα έχει να αναπτύξει μια στρατηγική η οποία όχι μόνο θα εξαλείψει τα εγκλήματα αλλά κυρίως θα καταφέρει να νικήσει το αντισημιτικό αίσθημα από το οποίο πηγάζουν.

Η ακροδεξιά υπάρχει στην Ευρώπη και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, όπως και οι επιθέσεις που προέρχονται από την παραπάνω. Η έγκαιρη αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, όπως προσπαθεί να γίνει και στη Γερμανία, θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση αυτού του θλιβερού ζητήματος.

Οι συγκεκριμένες επιθέσεις στη Γερμανία δεν αποτελούν σημερινό φαινόμενο, καθώς συνεχίζονται εδώ και αρκετά χρόνια, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο από το euronews:

Πληροφορίες από doctv

Φοιτήτρια της Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που κράτησε μόνο τη φιλοσοφία. Βολιώτισα, αλλά με μεγάλη αγάπη στη συμπρωτεύουσα. Εδώ και λίγα χρόνια δηλώνω ερωτευμένη με τη συγγραφή και την αρθρογραφία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

αγνοούμενοι

Αγνοούμενοι της Κύπρου, η ανοιχτή πληγή του Αττίλα

50 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Βήμα βήμα

Μουσικές ανησυχίες με κρατούν ξάγρυπνο απόψε, καθώς ένα αρκετά υποφερτό