Η καρδιά του εθελοντισμού χτυπάει στην Καρδία Θεσσαλονίκης

«Εθελοντική Ομάδα Καρδίας»
«Εθελοντική Ομάδα Καρδίας». Πηγή εικόνας: facebook.com


Εθελοντική Ομάδα Καρδίας

Σύμφωνα με την «Βικιπαίδεια», ο όρος εθελοντισμός (Αγγλικά: volunteer), αναφέρεται στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, προς όφελος της κοινωνίας. Ο εθελοντισμός δεν είναι υποχρεωτικός, δηλαδή στηρίζεται στην αυτόβουλη συμμετοχή του ενεργού πολίτη. Όμως, εθελοντής χαρακτηρίζεται και εκείνος που συνεισφέρει υλικά αγαθά σε καταστάσεις που αυτά θεωρούνται αναγκαία για την κάλυψη ανθρωπίνων αναγκών, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Στόχος ενός εθελοντή είναι η βελτίωση των κοινωνικών, οικονομικών, περιβαλλοντικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών και άλλων θεμελιωδών αναγκών μίας κοινωνίας.

Ένας από τους βασικούς λόγους που οι άνθρωποι γίνονται εθελοντές, είναι το πάθος τους για κάτι που αγαπούν. Για παράδειγμα, κάτοικοι μίας περιοχής, δρουν εθελοντικά, έχοντας ως στόχο να δημιουργήσουν ένα καλύτερο και πιο όμορφο περιβάλλον μέσα από τις δράσεις τους, για τους ίδιους και τους συνδαιτυμόνες τους.

Αυτός ήταν και ο λόγος που δημιουργήθηκε η «Εθελοντική Ομάδα Καρδίας», κωμόπολης του Δήμου Θέρμης. Μίας ομάδας που με μόνο όπλο την αγάπη για το τόπο τους και έντονο το αίσθημα ευθύνης και προσφοράς, παλεύουν να ομορφύνουν την περιοχή τους.

Μερικές από τις δράσεις του συλλόγου:

Καθαρισμός πλαγιάς σε παράδρομο κεντρικής οδού, αποφεύγοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς

«Εθελοντική Ομάδα Καρδίας»
«Εθελοντική Ομάδα Καρδίας» – καθαρισμός πλαγιάς

 

Ζωγραφική σε διάβαση γέφυρας από τα παιδιά της Καρδίας

«Εθελοντική Ομάδα Καρδίας» – ζωγραφική σε υπόγεια διάβαση. Πηγή εικόνας: facebook.com

 

«Εθελοντική Ομάδα Καρδίας»
«Εθελοντική Ομάδα Καρδίας» – ζωγραφική σε υπόγεια διάβαση. Πηγή εικόνας: facebook.com

 

Το «Πάρκο των Τεσσάρων Εποχών» στην Καρδία

Η ανακοίνωση ης ομάδας:

Το Πάρκο των Τεσσάρων Εποχών. Έτσι ονομάσαμε το κεντρικό πάρκο του χωριού που μεταδίδει μια χαρούμενη διάθεση σε όποιον περνάει από μπροστά. Βάφτηκαν τα παγκάκια ένα για κάθε εποχή, τα χρωματίσαμε αναλόγως (φθινόπωρο-κίτρινο από τα ξερά φύλλα, χειμώνας-άσπρο από το χιόνι, άνοιξη πράσινο από την άνθηση των φυτών, καλοκαίρι-μπλε από το χρώμα ουρανού και θάλασσας) φυτεύτηκαν λουλούδια, κόπηκαν τα κλαδιά, βάφτηκαν τα καλάθια απορριμμάτων, ασπρίστηκε το πεζούλι, μπήκαν κορδέλες στο δέντρο, και πολλά άλλα.

Διαβάστε επίσης  Η καταστροφή της αποστολής Φράνκλιν
Σύλλογος Δράσεων Κατοίκων Καρδίας
Το Πάρκο των Τεσσάρων Εποχών. Πηγή εικόνας: facebook.com

 

Το Πάρκο των Τεσσάρων Εποχών. Πηγή εικόνας: facebook.com

 

Εικαστικές παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία

Οι εθελοντές – κάτοικοι της Καρδίας, παρεμβαίνουν σε διάφορα σημεία, δίνοντας άλλο τόνο και διάθεση στους διερχόμενους.

Πηγή εικόνας: facebook.com

Η Ομάδα και όλοι οι εθελοντές, προσπαθούν με όσα μέσα διαθέτουν, να καλυτερεύσουν τον χώρο που ζούνε και να δώσουν νέα πνοή στην καθημερινότητά τους.

Πηγή εικόνας: facebook.com

Στόχος τους όπως δηλώνουν είναι να γίνει η Καρδία ένα από τα ομορφότερα και καθαρότερα χωριά της Ελλάδας.

Μέσα από τις πράξεις τους, δίνουν παράδειγμα σε όσους νιώθουν την ανάγκη να δράσουν για να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο περιβάλλον για όλους.

Και μην ξεχνάμε, πως αν όλοι βάλουμε ένα μικρό «λιθαράκι», τότε σιγά-σιγά θα καταφέρουμε να φτιάξουμε όλο τον κόσμο καλύτερο.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση και τις δράσεις της μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα της στο facebook:

Από μικρή ηλικία μου άρεσε να γράφω. Στιχάκια, κειμενάκια, σκέψεις. Στο γυμνάσιο άρχισα να γράφω και άρθρα στην εφημερίδα που είχε ο μπαμπάς μου, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Αυτό το μικρόβιο, λοιπόν, φώλιασε μέσα μου κι έτσι αποφάσισα να σπουδάσω δημοσιογραφία. Τελείωσα, παντρεύτηκα, έκανα δύο υπέροχες κόρες κι όποτε έβρισκα χρόνο, έγραφα. Τι άλλο; Παρακολουθώντας σεμινάρια δημιουργικής γραφής, συνέχισα να κάνω αυτό που αγαπούσα, λίγο καλύτερα. Διαβάζω, ακούω μουσική και το βασικότερο; Ζω την κάθε μου στιγμή, σαν να είναι η τελευταία μου.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νεο-νουάρ: Η εξέλιξη του φιλμ νουάρ

Οι νεο-νουάρ ταινίες είναι ένα υποείδος του φιλμ νουάρ που
Klute

Klute: Ωδή στην ανθρώπινη ψυχή

Μετά από την τραγική είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού