Συμβολική κατεδάφιση των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού

25 Ιουλίου 2017

γυναικείες φυλακές κορυδαλλού

Στην κατεδάφιση του εξωτερικού τοίχου των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και τοπικών παραγόντων προχώρησαν ο δήμος Κορυδαλλού σήμερα Τρίτη 25 Ιουλίου, κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό.

Ο δήμαρχος της πόλης έκανε λόγο για μια πρώτη νίκη του λαού του Κορυδαλλού και «την θέση των γκρίζων τοίχων και των κελιών θα πάρει σύντομα ένα πάρκο πρασίνου και αναψυχής» που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Σταύρος Κασιμάτης.

Πρόκειται για έναν χώρο 10 στρεμμάτων όπου βρίσκονταν παλαιότερα τρεις πτέρυγες των γυναικείων φυλακών. Για τον χώρο αυτόν υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη από τον Δήμο Κορυδαλλού για τη διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου αναψυχής, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Σε σχετική ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης στάθηκε στην καθυστέρηση στο έργο της κατεδάφισης για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και στην πρωτοβουλία του υπουργού για την επίσπευση των διαδικασιών  που θα δώσει ευκαιρία για ανάπλαση της περιοχής και την δυνατότητα στους κατοίκους να αποκτήσουν έναν πνεύμονα πρασίνου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα και προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις να υλοποιήσει αυτό που είχε υποσχεθεί».

Για την ιστορία Το 2008 οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών μεταφέρθηκαν στο νέο σωφρονιστικό κατάστημα του Ελεώνα στη Θήβα και δημοπρατήθηκε το έργο κατεδάφισης. Το 2010 ξεκίνησε η πρώτη φάση της κατεδάφισης, ενώ στις 8 Νοεμβρίου 2011 με απόφαση του τότε  υπουργού Χάρη Καστανίδη παραχωρήθηκαν στον Δήμο Κορυδαλλού τα 10 στρέμματα των πρώην γυναικείων φυλακών. Το έργο είχε πρακτικά παγώσει από το 2013 και η επανέναρξη των εργασιών έγινε μόνο από το 2017.

Με πληροφορίες από το http://www.protagon.gr/

Advertising

Φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο. Μεγάλη μου αδυναμία η δημοσιογραφία.! Αγαπώ την μουσική (τρέλα για τις τρύπες), τα ταξίδια, τον κινηματογράφο, την ιστορία!

Περισσότερα από τη στήλη: Πολιτισμός

Πολιτισμός

Οι ποιητές στην υπηρεσία της Κομμούνας

    Μία από τις πιο εκρηκτικές στιγμές της ευρωπαικής ιστορία τους 19ου αιώνα, συνιστά…

Πολιτισμός

Το χαμένο έπος του Ισκούρ

Πολύ πριν την γέννηση της Ιλιάδας, στην Μεσοποταμία υπήρξε ένας άλλος κόσμος αφήγησης της φαντασίας…

Πολιτισμός

Ονόματα ελληνικών νησιών εμπνευσμένα από τη μυθολογία

Τα ελληνικά νησιά αποτελούν αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους…

Πολιτισμός

Παλαιστίνη και Γενοκτονία: Μια πραγματικότητα

Η εθνοκάθαραση είναι η οργανωμένη εκδίωξη ή αναγκαστική μετακίνηση ενός πληθυσμού από την πατρίδα του,…

Πολιτισμός

Οικονομική αβεβαιότητα και εξουθένωση γενεών (burnout)

Η έννοια της εργασιακής εξουθένωσης γενεών burnout έχει γίνει τα τελευταία χρόνια επίκαιρη όσο ποτέ,…

Πολιτισμός

Τα Ίχνη της Ενετοκρατίας στο Ναύπλιο

Το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα του σύγχρονου Ελληνικού κράτους, κρύβει στα σοκάκια και τα μνημεία…

Πολιτισμός

Αναδρομή στην ιστορία του γυμνισμού

Είναι επαναστατική πράξη ο γυμνισμός; Είναι μόδα; Είναι τρόπος ανάγκης για ένωση με τη φύση;…