Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Ένα μουσείο για τον άνθρωπο με το γαρύφαλλο

μουσείο μπελογιάννη

Στις 27 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν στην Αμαλιάδα, τα εγκαίνια του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης», το οποίο θα στεγαστεί στο σπίτι που γεννήθηκε ένα από τα πλέον ηρωικά στελέχη του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή στήριξε την προσπάθεια δημιουργίας του Μουσείου. Στις 13 Δεκεμβρίου 2015, ο Δ. Κουτσούμπας είχε επισκεφτεί την Αμαλιάδα με αφορμή εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΚΕ του ΚΚΕ στην γενέτειρα του Ν. Μπελογιάννη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, στον οποίο τόνισε ότι το ΚΚΕ θα δώσει κάθε δυνατή βοήθεια, τόσο για την οργάνωση του Μουσείου, όσο και για τα εκθέματά του, με υλικό από το Αρχείο της ΚΕ του κόμματος για τον Ν. Μπελογιάννη και τους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος στην ευρύτερη περιοχή.

Στις 20 Ιανουαρίου 2016, ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε εκ νέου με τον δήμαρχο Αμαλιάδας, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, όπου συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του σχεδίου λειτουργίας του Μουσείου.

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης» την Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι. Στα εγκαίνια θα παρευρεθούν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων και θα γίνουν τρεις ημέρες πριν τη συμπλήρωση 65 χρόνων από την εκτέλεση του μεγάλου αγωνιστή Νίκου Μπελογιάννη, στις 30 Μάρτη του 1952.

Στα εγκαίνια του Μουσείου θα παραβρεθεί ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ  υπευνθίζεται πως το κόμμα έχει παραδώσει πλούσιο ιστορικό και αρχειακό υλικό από το Αρχείο της Κεντρικής Επιτροπής του.

Ο δήμαρχος Αμαλιάδας απευθύνθηκε στο προεδρείο της Βουλής, έτσι ώστε το Μουσείο να λειτουργήσει σε συνεργασία του Δήμου Αμαλιάδας με το ελληνικό Κοινοβούλιο.

μουσείο μπελογιάννη

Φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο. Μεγάλη μου αδυναμία η δημοσιογραφία.! Αγαπώ την μουσική (τρέλα για τις τρύπες), τα ταξίδια, τον κινηματογράφο, την ιστορία!

Περισσότερα από τη στήλη: Πολιτισμός

Πολιτισμός

Αρχαιοελληνικές ερωτικές επιγραφές: Ίχνη πάθους και καθημερινότητας στον δημόσιο χώρο

Πλήθος επιγραφικών ευρημάτων αναδύονται διαρκώς από τον ελλαδικό χώρο, αποτέλεσμα των συστηματικών ανασκαφικών ερευνών που…

Πολιτισμός

Πούμα Πούνκου: η μυστηριώδης αρχαία πόλη της Βολιβίας

Στην Δυτική Βολιβία σε υψόμετρο σχεδόν 4.000μ στις Άνδεις, βρίσκεται κρυμμένο μέσα στις ορεινές πεδιάδες…

Πολιτισμός

Η ιστορία του Barber’s Pole: Ένα σύμβολο αιώνων

Αν περπατήσεις σήμερα στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας ή και σε οποιαδήποτε άλλη πόλη…

Πολιτισμός

«Greek Mythology»: το επιτραπέζιο-πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού

Το «Greek Mythology» είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Ελλάδα. Η Κατερίνα…

Πολιτισμός

Vico Giambattista: Περί ποιητικής σοφίας

Στο παρόν άρθρο θα γίνει μία σύντομη ανάλυση της έννοιας της ποιητικής σοφίας όπως την…

Πολιτισμός

Kumpo: Ο μυστηριώδης χορός της Δ. Αφρικής

Ο μυστηριώδης χορός Kumpo έχει προκαλέσει φρενίτιδα στα βίντεο του TikTok λόγω του εξής παράδοξου:…

Πολιτισμός

Scrabble: Το παιχνίδι φαινόμενο

Σε μια εποχή όπου η γλώσσα μετατρέπεται σε παιχνίδι και η σκέψη σε στρατηγική, το…