
Σίγουρα, αυτές τις μέρες και όσο θα πλησιάζει το καλοκαίρι ένα δροσιστικό παγωτό τα απογεύματα είναι ιδανικό. Τι γίνεται όμως με τη διατροφή; Σε μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, τα γλυκά είναι εκτός ορίων… σωστά; Λοιπόν, ναι (δυστυχώς) – αλλά υπάρχουν μερικές ελαφριές συνταγές παγωτού, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε ένα παγωμένο επιδόρπιο χωρίς τύψεις.
Οι κανόνες για το τι επιτρέπεται και τι όχι είναι απλοί. Το βασικό είναι να αποφεύγετε τα σάκχαρα. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα μπορείτε να σταματήσετε στο τοπικό ζαχαροπλαστείο για έναν κώνο. Η λύση είναι να φτιάξετε το δικό σας ελαφρύ παγωτό με λίγα λιπαρά και πλούσια γεύση.
Η ελαφριά κρέμα και τα γλυκαντικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και λιπαρά θα είναι οι καλύτεροι φίλοι σας στο παγωτό σας – μαζί με πολλά φρούτα ή γεύσεις που περιέχουν ξηρούς καρπούς ή πρόσθετα χωρίς θερμίδες και υδατάνθρακες, όπως κανέλα και λεμόνι.
Ενώ ακούγεται δύσκολο να φτιάξετε το παγωτό μόνοι σας, είναι σίγουρα εφικτό. Για να ξεκινήσετε, εδώ είναι 3 από τις καλύτερες συνταγές παγωτού εκεί έξω.
Frozen yogurt ροδάκινο
3 ½ κούπες τεμαχισμένων παγωμένων ροδάκινων
½ κούπα ζάχαρης, κατά προτίμηση άχνης
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Τοποθετείστε τα ροδάκινα και τη ζάχαρη σε ένα μούλτι. Χτυπήστε μέχρι τα κομμάτια να μείνουν σχετικά χοντροκομμένα. Ανακατέψτε το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού σε ένα δοσομετρητή. Σταδιακά, τοποθετείτε το μείγμα γιαουρτιού στο μούλτι. Χτυπήστε μέχρι να γίνει απαλό και με κρεμώδη υφή, αφαιρέστε αυτά που μένουν στις άκρες. Σερβίρετε αμέσως.
Παγωτό με καστανή ζάχαρη και αμύγδαλα
1-3 / 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι βρώμης
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρύδια ή αμύγδαλα
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1-1 / 2 φλιτζάνια σιρόπι καραμέλας
2 κιλά παγωτό βανίλιας

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη βρώμη, τα αμύγδαλα (ή τα καρύδια) και την ζάχαρη. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα αντικολλητικό ταψί, απλώνετε το μείγμα και το ψήνετε στους 180 C για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, ανακατεύοντάς το.
Μόλις είναι έτοιμο το αφήνετε για λίγο να κρυώσει. Σε ένα πιρέξ απλώνετε περίπου το μισό μείγμα, προσθέτετε σιρόπι καραμέλας και το παγωτό. Καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα, ραντίζετε πάλι με σιρόπι καραμέλας και βάζετε το παγωτό στο ψυγείο για περίπου 10-15 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Πηγή: www.tasteofhome.com
Παγωτό σοκολάτα-μπανάνα
6 ώριμες μπανάνες
3 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. φουντούκι ή πραλίνα

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μπανάνες σε χοντρές ροδέλες, περίπου δύο εκατοστά, και τις απλώνουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος, πιάτο ή μπολ. Τις βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες ή, ακόμα καλύτερα, για μια νύχτα ολόκληρη. Μόλις η ώρα περάσει, τις βγάζουμε και παγωμένες όπως είναι τις αδειάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το κακάο και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε σε γρήγορη ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί κρέμα, για περίπου 2 λεπτά. Σταματάμε, ένα καλό ανακάτεμα με το κουτάλι και χτύπημα ξανά μέχρι το μίγμα να πάρει υφή λεία και πηχτή. Έτοιμο!
Προτεινόμενα άρθρα: DIY: Σπιτικό παγωτό