Πώς μπορείς να τρως καθημερινά σωστά σε 6 απλά βήματα!

Υπάρει τελικά σωστός τρόπος για να τρως καθημερινά σωστά; Στη σημερινή εποχή που ζούμε, η κατανάλωση των προβλεπόμενων καθημερινών γευμάτων, έχει γίνει για πολλούς μια γρήγορη και βιαστική “δουλειά” λόγω άγχους και έλλειψης χρόνου. Παρακάτω αναφέρονται 6 παραδείγματα που στοχεύουν στο να δείξουν τη σημασία του να απολαμβάνεις τα γεύματά σου, όπως και το πώς να είναι σωστά φυσικά, για την υγεία και τη σιλουέτα σου! Δώσε λίγο χρόνο παραπάνω στην επιλογή των τροφών και στη διαδικασία του γεύματος που θα καταναλώσεις και σίγουρα δε θα χάσεις!

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: ΜΑΓΕΙΡΕΥΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Με τη μαγειρική εκτιμάς καλύτερα το φαγητό και την ποιότητα που έχεις στο τραπέζι σου. Επίσης μαγειρεύοντας, έχεις τον έλεγχο των τροφίμων που θα επιλέξεις να βάλεις στο πιάτο σου και στο στομάχι σου (ολόκληρα δημητριακά – επεξεργασμένα λευκά δημητριακά, άπαχο κρέας – λιπαρό κρέας, ελαιόλαδο – σπορέλαιο). Έχεις επίσης και τον έλεγχο στην ποσότητα συστατικών που θα καταναλώσεις (π.χ. στο αλάτι, στη ζάχαρη, στο λάδι). Μη ξεχνάς ότι υπάρχει η τάση να θέλουμε να καταναλώνουμε όλο το φαγητό που έχουμε στο πιάτο μπροστά μας και ποιος μπορεί να βάλει την ιδανική μερίδα για σένα, καλύτερα από εσένα?

 

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ

Πρόσθεσε στο μισό του πιάτου σου λαχανικά ή/και φρούτα. Στο άλλο μισό του πιάτου η ποσότητα των δημητριακών που θα καταναλώσεις να είναι ολικής άλεσης. Προσοχή θέλει και το λίπος στη μερίδα του κρέατος που θα επιλέξεις να φας. Όλα θέλουν μέτρο και ποικιλία και μη ξεχνάς ότι η Μεσογειακή κουζίνα μας προσφέρει αυτήν την ποικιλία απλόχερα στο πιάτο!

Αποτέλεσμα εικόνας για my plate gif

Advertising

Advertisements
Ad 14

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙΣ

Να μην καταφεύγεις  σε έτοιμες – πρόχειρες λύσεις αλλά να ασχολείσαι με το τι θα περιλαμβάνει το πιάτο σου. Κάνε ακόμα και το σάντουιτς που θα ετοιμάσεις για να πάρεις στη δουλειά ένα δικό σου δημιούργημα! Δώσε του χρώμα, ποικιλία ζωντάνια, υγεία!

Αποτέλεσμα εικόνας για veggies gif

ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙΣ

Κάτι πολύ σημαντικό αλλά άγνωστο ή/και αδιάφορο σε πολλούς.  Τα τρόφιμα αναγράφουν την προέλευση τους, τα συστατικά τους, όπως και τις ποσότητες των θρεπτικών συστατικών που περιέχονται σε αυτά, έτσι ώστε να ενημερωθείς για το τι πρόκειται να καταναλώσεις. Την επομένη φορά ρίξε μια μάτια στη συσκευασία και μην μένεις μόνο στο όνομα του τροφίμου!

Αποτέλεσμα εικόνας για συσκευασια τροφιμων διατροφικα

Advertising

ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ

Νερό και πάλι νερό!  Είτε καλοκαίρι είτε όχι είναι απαραίτητο για να ενυδατώσει το σώμα μας και να βοηθήσει τον μεταβολισμό μας. Μην το ξεχνάς και να πίνεις πριν διψάσεις! Να θυμάσαι ότι όταν δεν πίνουμε πολύ νερό, συνήθως τρώμε περισσότερο φαγητό.

Αποτέλεσμα εικόνας για glass of water gif

ΒΗΜΑ ΕΚΤΟ: ΚΑΘΙΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Οι βιασύνες δεν έχουν θέση στο τραπέζι. Το άγχος και η έλλειψη χρόνου δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν αλλά αυτά τα λεπτά που χρειάζονται για την κατανάλωση του κάθε γεύματος, θέλουν ηρεμία και αποκλειστικότητα! Δίνοντας χρόνο στο γεύμα, δίνεις χρόνο και λειτουργικότητα στο στομάχι σου, που θα σου προσφέρει την επιθυμητή και σωστή χώνεψη.

Αποτέλεσμα εικόνας για ratatouille gif

Advertising

http://www.cookinglight.com/eating-smart/smart-choices/how-to-eat-clean

Ονομάζομαι Χαρά Παύλου και είμαι Διατροφολόγος - Διαιτολόγος. Στόχος μου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω της διατροφής. Αυτήν την περίοδο κάνω το μεταπτυχιακό μου πάνω στα λειτουργικά τρόφιμα και παράλληλα εργάζομαι σε μια εταιρείας παραγωγής τροφίμων. Χόμπυ μου είναι η μαγειρική, η άθληση και το διάβασμα! Email επικοινωνίας: chpavlou91@gmail.com

Περισσότερα από τη στήλη: Σώμα & Υγεία

Σώμα & Υγεία

Σοκαριστική Αλήθεια για τη Σωματοδυσμορφική Διαταραχή (ΣΔΔ): Όταν η Εικόνα του Σώματος Γίνεται Εμμονή

Τι είναι η Σωματοδυσμορφική Διαταραχή (ΣΔΔ); https://i.pinimg.com/1200x/59/0c/08/590c0844b6d7d7f87df67e84d71001d7.jpg Η Σωματοδυσμορφική Διαταραχή (ΣΔΔ) είναι μια σοβαρή ψυχική…

Σώμα & Υγεία

Πρωτεΐνες αίματος: Η σχέση τους με τη γήρανση

Πρωτεΐνες αίματος: Η σχέση τους με τη γήρανση Μια πρωτοποριακή μελέτη η οποία ανέλυσε πάνω…

Σώμα & Υγεία

Bρυγμός: Ορισμός, αιτίες και αντιμετώπιση

Το παρόν άρθρο, με τίτλο Bρυγμός: Ορισμός, αιτίες και αντιμετώπιση, θα ορίσει τον βρυγμό, τις…

Σώμα & Υγεία

Μονοθεραπεία με εσκεταμίνη για τη θεραπεία της κατάθλιψης

Το παρόν άρθρο, με τίτλο Μονοθεραπεία με εσκεταμίνη για τη θεραπεία της κατάθλιψης, θα παρουσιάσει…

Σώμα & Υγεία

Διαχείριση βάρους: Η προσέγγιση «30-30-30»

Το παρόν άρθρο, με τίτλο Διαχείριση βάρους: Η προσέγγιση «30-30-30», θα παρουσιάσει πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα…

Σώμα & Υγεία

Σύνδεση μεταξύ του καταρράκτη και της άνοιας

Τα μάτια και η όραση συνδέονται πολύ στενά με τον εγκέφαλο, αλλά πόσο ισχυρή είναι…

Σώμα & Υγεία

Υγιεινή Φυτική Διατροφή: Συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού;

Το παρόν άρθρο, με τίτλο Υγιεινή Φυτική Διατροφή: Συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού; παρουσιάζει…

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Jurrasic Park vs Jurrasic World – Το “δεινοσαυρικό” franchise μέσα στον χρόνο

Πριν 230 εκατομμύρια χρόνια εμφανίστηκαν οι δεινόσαυροι στην Γη και

Μια ανάσα δροσιάς

Είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, η θερμοκρασία είναι στα ύψη