Τζίντζερ: Πότε η κατανάλωσή του μπορεί να γίνει επικίνδυνη

Πηγή εικόνας: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τζίντζερ έχει φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί να ενισχύσει τόσο την πέψη όσο και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος . Παρόλα αυτά, πρέπει να δίνεται προσοχή στη ποσότητα κατανάλωσής του. Η ημερήσια δόση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δύο έως το πολύ τέσσερα γραμμάρια.

Προσοχή λοιπόν στην υπερβολική κατανάλωση του τζίντζερ.

Αυτοί που ανήκουν στις ακόλουθες ομάδες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κατανάλωση τζίντζερ:

  • Τα άτομα που υποφέρουν από καούρα
  • Άτομα έπειτα από χειρουργική επέμβαση
  • Οι γυναίκες που υποφέρουν από κράμπες εμμηνόρροιας
  • Οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη

Ας τα δούμε και πιο αναλυτικά:

Advertising

Advertisements
Ad 14

Για τα άτομα που υποφέρουν από καούρα: Ένα τσάι τζίντζερ μετά το γεύμα μπορεί να μειώσει την αίσθηση της πληρότητας και να διευκολύνει την πέψη, αλλά επίσης εξασφαλίζει ότι παράγεται περισσότερο οξύ στο στομάχι. Το αποτέλεσμα; Καούρα. Επομένως, εκείνοι που υποφέρουν συχνότερα, θα πρέπει να το καταναλώνουν με μέτρο.

Για τα άτομα έπειτα από χειρουργική επέμβαση: Όποιος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας επέμβασης ή αναρρώνει από κάποια επέμβαση, θα πρέπει να απέχει από την κατανάλωση τζίντζερ. Το φαρμακευτικό φυτό έχει ως αποτέλεσμα την αραίωση του αίματος. Αυτό μπορεί να έχει επικίνδυνες συνέπειες έπειτα από μια επέμβαση όπου αναμένεται επούλωση.

Για τις γυναίκες που υποφέρουν από κράμπες εμμηνόρροιας: Ισχύει ό,τι και παραπάνω λόγω της ιδιότητας του τζίτζερ στην αραίωση του αίματος.

Και τέλος, όσον αφορά τις γυναίκες στην εγκυμοσύνη: Η κατανάλωση τζίτζερ στην εγκυμοσύνη ενδέχεται να αυξήσει τις πιθανότητες αιμορραγίας. Μια ερευνά έδειξε ότι το τζίντζερ μπορεί να προκαλέσει αποβολή κατά τη διάρκεια της 12ης  εβδομάδας της κύησης. Επομένως, κρίνεται απαραίτητο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να συζητήσετε το με τον γιατρό σας εάν θα αποβάλλετε τελείως το τζίτζερ από τη διατροφή σας.

Advertising

Συμπέρασμα:

Το φαρμακευτικό φυτό μπορεί να βοηθήσει με πολλές ασθένειες, αλλά πρέπει όπως και άλλα τρόφιμα, να καταναλώνεται με μέτρο. Πάνω απ ‘όλα, οι προαναφερόμενες ομάδες κινδύνου θα πρέπει να ζητούν την συμβουλή του θεράποντος ιατρού πριν προβούν στη κατανάλωσή του.

 

Η κατάλληλη διατροφή για το κρυολόγημα

https://www.onmed.gr/ygeia/story/368077/nero-me-tzintzer-poia-ta-ofeli-toy-gia-tin-ygeia

Advertising

Παπαδάκη Χαρά : Σύμβουλος διατροφής , γεννημένη το 1991 στη Καβάλα και κάτοικος Μονάχου . Λάτρης των βιβλίων , της μουσικής και των ταξιδιών. Ανεξήγητη αγάπη για τη φιλοσοφία. Δυσανασχετεί στη ρουτίνα και λατρεύει τις προκλήσεις.

Περισσότερα από τη στήλη: Σώμα & Υγεία

Σώμα & Υγεία

Δόντια: το κρυφό στέκι των μικροβίων

Τα δόντια που φημίζονται για την ομορφιά και όχι για την εργατιά τους Τα δόντια…

Σώμα & Υγεία

Δυσανεξία στη λακτόζη: Τι μπορώ τελικά να καταναλώσω;

Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι ένα σύνδρομο που το καταλαβαίνεις ότι το “έχεις” όταν μετά…

Σώμα & Υγεία

Προϊόντα ομορφιάς: Οι αποχρώσεις που δεν είναι εμφανείς

Πρότυπα ομορφιάς: Οι πίνακες που ποτέ δεν μπορούν να πετύχουν μια καλή πόζα Από πολλά…

Σώμα & Υγεία

Το φαινόμενο του placebo και nocebo: Όταν ο νους επηρεάζει το σώμα

Η ψυχολογία και η ιατρική συναντώνται με εντυπωσιακό τρόπο στο φαινόμενο του placebo και του…

Σώμα & Υγεία

Ο απόλυτος οδηγός άσκησης στην περίοδο

Η περίοδος είναι κάτι που επηρεάζει κάθε γυναίκα διαφορετικά, όχι μόνο στη διάθεση ή την…

Σώμα & Υγεία

Skincare: Πώς αλλάζει ανάλογα με τις φάσεις του έμμηνου κύκλου;

Το δέρμα αλλάζει κατά τις διαφορετικές φάσεις του έμμηνου κύκλου λόγω των ορμονικών διακυμάνσεων. Οι…

Σώμα & Υγεία

Ψυχολογία και χρόνιες ασθένειες: Ο ρόλος της ψυχολογικής υποστήριξης σε ασθενείς με καρκίνο

Ο καρκίνος δεν αποτελεί μόνο μια σωματική νόσο αλλά και μια βαθιά ψυχολογική εμπειρία που…