Η πρωταθλήτρια ρυθμικής Ιωάννα Μαγοπούλου στο Maxmag

Η Ιωάννα Μαγοπούλου είναι μια αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής που πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η Ιωάννα Μαγοπούλου στη συνέντευξη στο Maxmag μας μίλησε για τη ρυθμική,τον πρωταθλητισμό και τη καλύτερη στιγμή στη ζωή της όταν πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες νεότητας το 2018.

Η Ιωάννα Μαγοπούλου κάνει προπόνηση πολλές ώρες την ημέρα και προσπαθεί για το καλύτερο που μπορεί,στη Θεσσαλονίκη που είναι η γενέτειρά της.

Advertisements
Ad 14

Επιμέλεια συνέντευξης : Βασιλική Ευαγγέλου-Παπαθανασίου

Ιωάννα Μαγοπούλου
Ιωάννα Μαγοπούλου

Τι είναι η ρυθμική για σένα, Ιωάννα Μαγοπούλου;

Η ρυθμική για μένα πλέον είναι μέρος της καθημερινότητας μου. Είναι ένα άθλημα πολύ δύσκολο που κάνω από μικρή και μέσα από αυτό γνώρισα πολλές διαφορετικές πτυχές του εαυτού μου και με έκανε να αποκτήσω πολλά θετικά στοιχεία για τον χαρακτήρα μου.

 

 

Πώς οδηγήθηκες στη ρυθμική;

Όπως και τα περισσότερα παιδιά σε μικρή ηλικία έτσι και εγώ δοκίμασα διάφορα αθλήματα μέχρι να κατασταλάξω σε ένα που θα με κέρδιζε. Στην αρχή δεν ήταν στο μυαλό μου ο πρωταθλητισμός αλλά στην πορεία είδα ότι εξελισσόμουν γρήγορα και μου άρεσε αυτό, οπότε το άφησα να με οδηγήσει όσο πιο μακριά θα μπορούσε και ξεκίνησα τον πρωταθλητισμό.

 

 

 

Ιωάννα Μαγοπούλου
Ιωάννα Μαγοπούλου

Ποιο είναι το πρότυπο αθλήτριας για την Ιωάννα Μαγοπούλου;

Υπάρχουν πολλές αθλήτριες από πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο που είναι άξιες θαυμασμού και όλες είναι με τον τρόπο τους ξεχωριστές. Εμένα μου αρέσει πολύ η Margarita Mamun αθλήτρια της Ρωσίας και ολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016

Διαβάστε επίσης  Νίκος Γραίγος: «Τα βλέμματα των ανθρώπων είναι η δύναμή μου. Σε αυτούς χρωστάω»

 

 

 

Έχεις κάποιο στόχο στη  ζωή;

Στόχος ζωής όλων των αθλητών θεωρώ είναι οι ολυμπιακοί αγώνες παρ’ όλα αυτά είναι κάτι αρκετά δύσκολο στο άθλημα της ρυθμικής γιατί υπάρχουν πάρα πολλές δυνατές χώρες και οι θέσεις περιορισμένες.

 

 

Ιωάννα ΜαγοπούλουΈχεις ανοδική πορεία από το 2017 ως σήμερα  τι θυσίες έχεις κάνει;

Έχει χρειαστεί να κάνω πολλές θυσίες και εγώ και οι γονείς μου. Για παράδειγμα το μόνο γυμναστήριο στη Θεσσαλονίκη που πληροί τις προδιαγραφές για πρωταθλητισμό, είναι αρκετά μακριά από το σπίτι μου οπότε οι γονείς μου μπαίνουν στη διαδικασία να με πηγαίνουν και να με περιμένουν να τελειώσω την προπόνηση για να γυρίσουμε πίσω .Οι προπονήσεις είναι πολύωρες και κουραστικές, υπάρχει μεγάλη σωματική και ψυχική κούραση και πρέπει να αφιερωθείς εκεί.

 

Πόσες ώρες προπονείσαι;

Προπονούμαι 5 με 6 την ημέρα 6 φορές την εβδομάδα

 

 

Ιωάννα Μαγοπούλου
Ιωάννα Μαγοπούλου

Τι εφόδια  πρέπει να έχει  ο πρωταθλητής;

Ένας πρωταθλητής πρέπει να έχει επιμονή, υπομονή, συνέπεια, σεβασμό, να ξέρει να βάζει στόχους και να μπορεί να τους στηρίξει με δουλειά και επίσης να έχει πειθαρχία και θέληση.

 

 

Η μουσική τι ρόλο παίζει στη ρυθμική;

Η μουσική παίζει μεγάλο ρόλο στη ρυθμική κυρίως στο συναίσθημα που πρέπει να βγάλει μια αθλήτρια κατά την διάρκεια του προγράμματος και να περάσει αυτό το συναίσθημα στο κοινό. Η μουσική πρέπει να είναι εναρμονισμένη με την κάθε κίνηση.

 

 

 

 

 

 

 

Ιωάννα Μαγοπούλου
Ιωάννα Μαγοπούλου

Ο προπονητής πόσο σε βοηθά;

Ο ρόλος της προπονήτριας είναι πολύ σημαντικός. Έχει την ευθύνη και το συντονισμό της προπόνησης, με βοηθάει και με στηρίζει σε όλες μου τις αποφάσεις και κάνει και αυτή μαζί με εμένα τις απαραίτητες θυσίες για να εξελίσσομαι συνεχώς.

Διαβάστε επίσης  Θάνος και Ηλιάνα "Σέριφος" από τη spider music

 

 

Η ρυθμική είναι ένα άθλημα  δαπανηρό έχεις χορηγούς;

Είναι όντως ένα δαπανηρό άθλημα με πολλές απαιτήσεις αλλά δυστυχώς δεν έχω βρει ακόμα κάποιο χορηγό παρά τις πολλές προσπάθειες που έχουμε καταβάλει με τους γονείς μου.

 

 

 

 

 

Στεφάνι ,μπάλα ,κορίνες ,κορδέλα ποιο σου αρέσει περισσότερο;

Μου αρέσουν εξίσου όλα τα όργανα αλλά μπορεί και να ξεχώριζα με μικρή διαφορά την μπάλα.

 

 

2018 έδωσες το εισιτήριο για τους ολυμπιακού αγώνες Νέων πώς το βίωσες;

Οι Ολυμπιακοί αγώνες νεότητας ήταν ο μεγαλύτερος αγώνας που έχω λάβει μέρος και ήταν ένας αγώνας που πάλεψα πολύ και ήθελα πολύ να πάω και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βιώσω εκεί τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου και να πάρω μια εμπειρία που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο αγώνα. Πραγματοποιήθηκαν στο Μπουένος Άιρες τον Οκτώβριο του 2018.

 

 

 

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για σενα;

Η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα θεωρώ είναι να συνεχίσω με το ίδιο μεράκι και την ίδια διάθεση αυτό που κάνω, μέχρι να ολοκληρωθεί η καριέρα μου ως πρωταθλήτρια ρυθμικής. Ο μεγαλύτερος στόχος όλων των αθλητών-όπως και δικός μου- είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς.

 

 

 

Τι θα συμβούλευες τα νέα κορίτσια;

Στα νέα κορίτσια θα έλεγα να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σ αυτό το όμορφο άθλημα. Εάν καταλάβουν ότι τους αρέσει και θέλουν να συνεχίσουν θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να κατακτήσουν τα όνειρά τους.

 

Ευχαριστώ πολύ!

Η Ιωάννα Μαγοπούλου στο Facebook εδώ

Ευχαριστούμε πολύ την Ιωάννα Μαγοπούλου για το φωτογραφικό υλικό.

Διαβάστε επίσης  Τάσος Ανδριώτης, ταξίδι στο μαγικό κόσμο του θεάτρου σκιών!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου
Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω.
Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη.
Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι

Космобет – Нове ліцензійне онлайн казино Cosmobet.ua

Рік заснування 2024 Мінімальний депозит 100 грн Advertisements Мінімальний вивод