Θυμάμαι πόσο είχα ενθουσιαστεί, όταν έμαθα ότι το Netflix θα επαναφέρει την κοινωνική εκπομπή “Queer Eye for the Straight Guy”. Άλλωστε η αναβίωση παλαιότερων τηλεοπτικών προϊόντων φαίνεται να είναι μία νέα, ευχάριστη τακτική του καναλιού.   Σίγουρα η συγκεκριμένη σειρά δεν είχε το φανατικό κοινό του sense 8, που επέστρεψε πρόσφατα με ένα τελευταίο δίωρο επεισόδιο. Ωστόσο το “Queer Eye” – που βρίσκεται ήδη στη δεύτερη σαιζόν– φάνηκε να είχε το κοινό, και πλέον ευρύτερα  δημογραφικά, για να επιστρέψει δυναμικά.

Queer Eye for the Straight Guy- η νέα ομάδα των Fab5
Queer Eye for the Straight Guy- η νέα ομάδα των Fab5

Περί Τίνος Πρόκειται

To “Queer Eye” ανήκει στην κατηγορία της realityTV, με κωμικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Κατά  τη διάρκεια του κάθε ωριαίου επεισοδίου πέντε ομοφυλόφιλοι άντρες αναλαμβάνουν το ρετουσάρισμα ενός ετεροφυλόφιλου. Σκοπός τους είναι να τονώσουν την αυτοπεποίθηση του άντρα, παρέχοντάς του τις κατάλληλες υπηρεσίες και πολύτιμες συμβουλές. Καθένας από την επονομαζόμενη ομάδα των Fab 5  αναλαμβάνει ένα συγκεκριμένο πεδίο καλλωπισμού και φροντίδας του υποψηφίου. Η εκπαίδευση του τελευταίου διακρίνεται για την ακρίβεια στις εξής κατηγορίες: Εσωτερική διακόσμηση, Μόδα, φαγητό και ποτό (μαγειρική), μαλλιά και σωματική φροντίδα (grooming) και καλοί τρόποι (culture).


Πώς ξεκίνησε το Queer Eye;

Η εκπομπή έκανε την πρεμιέρα της το 2003 στο κανάλι Bravo με ένα εντυπωσιακό επιτελείο “ανακαινιστών”. Με ονόματα όπως ο Kyan Douglas, o Ted Allen και ο Jai Rodriguez η σειρά ξεκίνησε ως ένα τηλεοπτικό πείραμα υψηλών προσδοκιών. Επικεφαλής της τότε ομάδας ήταν ο γνωστός στυλίστας Carson Kressley– τον τελευταίο καιρό έχει το ρόλο του κριτή στο reality show “Rupaul’s Drag Race”. Την ομάδα συμπλήρωνε ο επιτυχημένος διακοσμητής Tom Filicia.

Queer Eye for the Straight Guy- η ομάδα των Fab5 της περιόδου 2003-2007
Queer Eye for the Straight Guy- η ομάδα των Fab5 της περιόδου 2003-2007


Τι άλλαξε;

Η επαναφορά της εκπομπής εισήγαγε μία νέα ομάδα πρωταγωνιστών, νεότερων και πιο… ομοφυλόφιλων! Τα καινούρια πρόσωπα της εκπομπής είναι πιο φωνακλάδες, πιο εκδηλωτικοί και σίγουρα πιο ανοιχτοί  σχετικά με την ομοφυλοφιλία και τα διαφορετικά κοινωνικά φύλα. Δέκα χρόνια μετά την επανεκκίνηση του τηλεοπτικού φορμά και το κοινό είναι ήδη πιο δεκτικό και εξοικειωμένο με τις διαφορετικές  εκδηλώσεις των φύλων. Όπως δηλώνουν και οι ίδιοι οι παρουσιαστές, η παλαιότερη σειρά επεδίωκε την ανοχή, ενώ αυτή τώρα επιδιώκει την αποδοχή. Σχεδόν σε κάθε επεισόδιο της εκπομπής υπάρχουν εκ βαθέων δακρύβρεχτες εξομολογήσεις για τα θέλω και τους φόβους τόσο των υποψηφίων ετεροφυλόφιλων αντρών όσο και των παρουσιαστών. Εξάλλου οι μεγάλες κουβέντες και οι εντυπωσιακές χειρονομίες είναι τυπικές και αναμενόμενες στην αμερικάνικη ” πραγματική” τηλεόραση. Τα “εν οίκω εν δήμω”, δηλαδή η παντελής έλλειψη ιδιωτικότητας είναι αναπόσπαστο κόμμάτι της αμερικανικής κουλτούρας. Βέβαια οι έντονα συγκινησιακές φάσεις του επεισοδίου εναλλάσσονται με το εφευρετικό χιούμορ των πέντε νεαρών πρωταγωνιστών, κάτι που κάνει την εκπομπή ανάλαφρη και διασκεδαστική.

Διαβάστε επίσης  Dare me: Εσύ τολμάς να τις προκαλέσεις;

Να το δω;

Τα νέα επεισόδια της εκπομπής “Queer Eye” είναι εξίσου ευχάριστα στην παρακολούθηση όπως και οι παλαιότερες σαιζόν. Είναι σαφώς μία καλή επιλογή για τις ώρες χαλάρωσης . Επιπλέον το αντρικό κοινό μπορεί  να επωφεληθεί των ιδεών και προτάσεων των νέων Fab5 για την προσωπική τους φροντίδα!

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Klute

Klute: Ωδή στην ανθρώπινη ψυχή

Μετά από την τραγική είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού

Οι ψάθινες τσάντες είναι το απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ.

Οι ψάθινες τσάντες, ιδιαίτερα δημοφιλείς τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελούν