Atypical: Η κανονικότητα ενός “μη κανονικού”

Το Atypical είναι μια πρωτότυπη κοινωνική σειρά του Netflix, κάθε νέα σεζόν της οποίας ήταν πάντα στα top 10 του μήνα. Η σειρά παρουσιάζει με τρυφερό τρόπο την εικόνα ενός ατόμου με αυτισμό που προσπαθεί να εξερευνήσει τον κόσμο. Σε αυτό άρθρο θα σας δώσουμε μόνο μια μικρή εικόνα από την πρώτη σεζόν και θα σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε τη συναρπαστική της συνέχεια.

Πλοκή

Ο Σαμ είναι ένας έφηβος 18 ετών που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Ζει με την οικογένεια του και πηγαίνει σε γενικό λύκειο μαζί με την μεγαλύτερη αδερφή του. Σκοπός του είναι να ανακαλύψει τον κόσμο και να γίνει πιο ανεξάρτητος. Στο ταξίδι του αυτό ερωτεύεται μια συμμαθήτρια του και τα πράγματα εξελίσσονται ανατρεπτικά. Παράλληλα η μητέρα του ζει την δική της αναζωογονητική ρομαντική περιπέτεια.

Κοινωνικά στοιχεία

Το Atypical έχει έντονα κοινωνικά στοιχεία, καθώς παρουσιάζει τον κόσμο μέσα από τα ματιά του Σαμ. Ο αυτισμός είναι μια αρκετά συνθέτη διαταραχή με πολλούς τύπους. Τα παιδιά με αυτισμό κυρίως δυσκολεύονται αρκετά στην κοινωνικοποίηση τους και αντιμετωπίζουν, δυστυχώς για την κοινωνία μας, αρκετό στιγματισμό. Το να προσπαθήσει να ερωτευτεί είναι μια αρκετά περιπλοκή συνθήκη για τον Σαμ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και η στάση των γονιών του απέναντί του, όπως και ο ρόλος της αδερφής του. Η μητέρα του είναι υπερπροστατευτική απέναντί του, ενώ ταυτόχρονα έχει και μία εξωσυζυγική σχέση που θα ταρακουνήσει τα θεμέλια του σπιτιού.

atypical
Πηγή εικόνας: indie wire

Παραγωγή

Σε γενικές γραμμές οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι καλές,με προσωπικά αγαπημένες αυτές των νεαρών χαρακτήρων. Η αλήθεια είναι πως το Atypical  χρειάζεται λίγο χρόνο για να το συνηθίσετε. Οι μεταβάσεις από το χιούμορ στα σοβαρά στοιχεία μπορεί να σας φανούν αρχικά αρκετά απότομες. Οι αφηγήσεις από τον Σαμ υποτίθεται ότι θα μας μεταφέρουν στον κόσμο του, θα δώσουν την οπτική του, και το κάνουν, αλλά με έναν υπερβολικά ανάλαφρο, σχεδόν επιφανεικαό τρόπο. Ωστόσο το φορμά του sitcom ανταμείβει το κοινό και δεν κουράζει. Τα επεισόδια είναι σύντομα, περίπου στα 30 λεπτά και η ροή κυλά ομαλά. Η σειρά παρότι δεν είναι ακριβής στις αναπαραστάσεις της, είναι αρκετά πρωτότυπη και ψυχαγωγική.

Διαβάστε επίσης  Stranger Things: άσχημα νέα για έναν αγαπημένο χαρακτήρα

Επίλογος

Το Atypical είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες σειρές του Netflix. Ξεκίνησε το 2017 ολοκληρώθηκε φέτος ,καθώς είναι επίσημο πως δεν θα επιστρέψει για 5η σεζόν. Είναι περισσότερο μια εφηβική κοινωνική σειρά με αρκετά δραματικά και κωμικά στοιχεία. Αν θέλετε κάτι το διαφορετικό από μια συνηθισμένη σειρά περιπέτειας του Netflix, τότε μην διστάσετε να παρακολουθήσετε το Atypical .

Σπουδάζω ψυχολογία στο Παντείο Πανεπιστήμιο. Μου αρέσουν οι σειρές, οι ταινίες, το gaming και τα φεστιβάλ. Θέλω να δοκιμάζω πράγματα και ασχολούμαι με αρκετά διαφορετικά θέματα ώστε να γεμίζει η κάθε μου ημέρα δημιουργικά.
Instagram: @demetrios_chatzis / website: https://www.dimitrioschatzis.eu/

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.