“Δύο Ξεροκέφαλες Κουτάλες”

Στο”Δύο Ξεροκέφαλες Κουτάλες” ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει φέρνει δύο από τους καλύτερους μάγειρες στην αυλή ενός αυταρχικού βασιλιά. Η συνεργασία όμως, ανάμεσα τους μοιάζει αδύνατη και η θέση στο παλάτι μία και μοναδική! Μα, τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Για να το ανακαλύψουν, θα ταξιδέψουν ως τη Μακρινή Χώρα των Σκέψεων, όπου όλες οι σκέψεις πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο μέρος, όμως, κανείς δεν θα μπορεί να ξεφύγει αν δε μάθει πρώτα να … ακούει!

Το παιδικό βιβλίο “Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες” είναι ένα από τα καλύτερα του είδους του, καθώς είναι γεμάτο διδακτικά μηνύματα για τους μικρούς μας φίλους. Μέσα από την πλοκή μπορεί ο καθένας να συνειδητοποίησει τη μεγάλη σημασία της συνεργασίας, αλλά και της επικοινωνίας, αφού αυτές ήταν οι αξίες που βοήθησαν τελικά τους δύο μάγειρες και το βασιλιά να βοηθήσουν τον πρίγκιπα να γίνει και πάλι καλά. Ταυτόχρονα, τονίζεται ιδιαίτερα το πόσο κρίσιμο είναι οι γονείς να λαμβάνουν υπόψιν τις κλίσεις και τα ταλέντα των παιδιών τους, να συζητούν μαζί τους και να τα βοηθούν να επιτύχουν τους στόχους τους, χωρίς να τα πιέζουν να κάνουν κάτι που δεν αγαπούν.

Advertisements
Ad 14

Ιδιαίτερα ψυχαγωγικό, το βιβλίο είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει στιγμές απίστευτης διασκέδασης στον κάθε νεαρό αναγνώστη. Γεμάτο με σκηνές δράσης και γέλιου, αλλά και εμπλουτισμένο με συναρπαστικούς χαρακτήρες είναι ικανό να προκαλέσει το γέλιο, την αγωνία και τη συγκίνηση. Η φαντασία διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στο έργο, αφού ταξιδεύει τα παιδιά σε κόσμους μαγικούς μέσα από κάθε σελίδα.

Διαβάστε επίσης  Κερδίστε 2 αντίτυπα του βιβλίου “Εκείνο το ταξίδι" από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Γραμμένο από τον Άγγελο Αγγέλου και την Έμη Σίνη και εμπλουτισμένο με την υπέροχη εικονογράφηση της Μαργαρίτας Τζαννέτου, το βιβλίο “Δύο Ξεροκέφαλες Κουτάλες” είναι ένα έργο που πρέπει ωποσδήποτε να υπάρχει σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη. Στρέψτε τα παιδιά σας προς τον κόσμο του διαβάσματος μέσω αυτού του υπέροχου παραμυθιού.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.


O ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ και η ΕΜΗ ΣΙΝΗ έχουν γράψει δεκάδες θεατρικά έργα, κείμενα και βιβλία για παιδιά, ξεκινώντας την πορεία τους από το 2005. Το 2007 κερδίζουν το  Α΄ Βραβείο στο διαγωνισμό Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού Έργου για Παιδιά, ενώ το 2008 και το 2009 γράφουν και σκηνοθετούν τις μουσικοθεατρικές ραδιοφωνικές σειρές «Τα Χριστούγεννα του μικρού Κοπέρνικου» και «Ο μικρός Κοπέρνικος και οι 7 ‘Aθλοι» που εκπέμπονται καθημερινά από τη συχνότητα του Δεύτερου Προγράμματος και κερδίζουν την αγάπη των μικρών ακροατών σε όλη την Ελλάδα. Το 2009 κυκλοφορεί ο δίσκος τους «Ο Κόσμος Ανάποδα», με τραγούδια για παιδιά που ερμηνεύει ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Σπύρος Σακκάς, η Δανάη Παναγιωτοπούλου κ.α. Την ίδια χρονιά ιδρύουν την καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ (www.kopernikos.gr) που αποτελείται από ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς σκηνογράφους και εικονογράφους και που έχει σαν στόχο τη δημιουργία πρωτότυπων και ποιοτικών παραστάσεων για παιδιά κάθε ηλικίας. Παραστάσεις τους έχουν ανέβει στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Ελληνικός Κόσμος) και σε άλλα θέατρα της Αθήνας, αλλά και της επαρχίας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι