Virgin River 1: Η πόλη δίπλα στο ποτάμι – Το βιβλίο της επιτυχημένης σειράς του Netflix

Virgin River 1: Η πόλη δίπλα στο ποτάμι Πηγή εικόνας: netflix.com, Virgin River 1: Η πόλη δίπλα στο ποτάμι

Η υπόθεση

Στο μυθιστόρημα «Virgin River 1: Η πόλη δίπλα στο ποτάμι», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis, παρουσιάζονται οι περιπέτειες της πρωταγωνίστριας μετά τη μετακόμιση της στη μικρή πόλη, Virgin River. Η Μελίντα Μονρό, έχοντας, πρόσφατα, χάσει τον σύζυγό της, αποφασίζει να κάνει μια νέα αρχή, μακριά από την πολύβουη πόλη του Los Angeles. Στο μικρό κι απομονωμένο οικισμό του Virgin River, όπου οδηγείται για να εργαστεί ως νοσοκόμα, τα πράγματα δεν έμελλε να είναι απλά. Μια ετοιμόρροπη καλύβα, ένας πεισματάρης κι αδιάλλακτος γιατρός, ένα εγκαταλειμμένο μωρό και μια απροσδόκητη γνωριμία με έναν χαρισματικό και γοητευτικό άντρα, τον Τζακ, εμφανίζονται μπροστά της για να ανατρέψουν τις ισχύουσες ισορροπίες.

Πως θα προσαρμοστεί η Μελίντα στις νέες συνθήκες;

Τι άλλο επιφυλάσσει γι’ αυτήν το Virgin River;

Η πρωταγωνίστρια

Η ζωή της Μελίντα Μονρό, γύρω από την οποία η υπόθεση του μυθιστορήματος οικοδομείται, είναι, αδιαμφισβήτητα, το στοιχείο εκείνο που καθιστά το βιβλίο άξιο ανάγνωσης. Στην προσωπικότητα της, όπως αυτή φανερώνεται μέσα από τον τρόπο που διαχειρίζεται τα γεγονότα, ενσαρκώνεται ένα περίπλοκο μυθιστορηματικό πρότυπο. Στο πρόσωπο της συμπυκνώνεται το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο και το αίτημα της υπέρβασης του προσωπικού της δράματος. Το άγχος, και το χρέος προς τους ασθενείς της, τη βαραίνουν, ενώ, την ίδια στιγμή, το παρελθόν και το φορτίο του πένθους αποδεικνύονται εξίσου δυσβάσταχτα. Η Μελίντα μετατρέπεται σε μια δυναμική γυναίκα, καθώς ως χαρακτήρας αναπτύσσεται, χωρίς, όμως, να στερείται την ευαισθησία της.

Η θεραπευτική δύναμη του έρωτα

Η ευαισθησία αυτή, βέβαια, δοκιμάζεται μπροστά σε ένα συναισθηματικό κι ηθικό δίλλημα. Η μνήμη του νεκρού συζύγου της ανταγωνίζεται τα πρωτόγνωρα αισθήματα για τον Τζακ. Ο Τζακ Σέρινταν, πρώην πεζοναύτης και ιδιοκτήτης του τοπικού μπαρ, γρήγορα, γοητεύεται από τη Μελίντα. Εκείνη, ωστόσο, διστάζει να ανοιχτεί μετά τον θάνατο του προηγούμενου αγαπημένου της. Οι δυο τους, καθώς περνούν όλο και περισσότερο χρόνο μαζί και μοιράζονται τις εμπειρίες και τα τραύματα τους, αρχίζουν να έχουν αισθήματα ο ένας για τον άλλον. Παρά την αρχική τους απροθυμία να αφήσουν κάποιον άλλον να μπει στην καρδιά τους, τα αισθήματα επικρατούν έναντι του παρελθόντος κι η σχέση τους εξελίσσεται από τη φιλία στον έρωτα, αναδεικνύοντας, έτσι, τη θεραπευτική λειτουργία του δεύτερου.

Διαβάστε επίσης  Θοδώρα με λένε του Νίκου Καλομοίρη, ένα νέο μυθιστόρημα

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Πηγή εικόνας: robyncarr.com

Η Robyn Carr ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη συγγραφή τη δεκαετία του 1970. Τότε, μητέρα δύο παιδιών και σύζυγος στρατιωτικού της Αεροπορίας, η Carr δυσκολεύτηκε να εργαστεί στο αντικείμενο των σπουδών της, τη Νοσηλευτική, λόγω των συχνών μετακινήσεων που επέβαλλε το επάγγελμα του συζύγου της.
Σήμερα συγκαταλέγεται στις δημοφιλέστερες συγγραφείς αισθηματικής λογοτεχνίας, με περισσότερα από εξήντα μυθιστορήματα, που έχουν μεταφραστεί σε δεκαεννιά γλώσσες. Έντεκα από τα έργα της έχουν φτάσει στην κορυφή των best-sellers των New York Times, ενώ το 2016 τιμήθηκε με το βραβείο Nora Roberts Lifetime Achievement Award από το Romance Writers of America (RWA) για τη συμβολή της στο αισθηματικό μυθιστόρημα.
Η σειρά βιβλίων της Virgin River ενέπνευσε τη δημοφιλή σειρά του Netflix, που βρίσκεται ήδη στην 5η σεζόν της. Το 2017, το Virgin River μπήκε στη λίστα με τα 200 εμβληματικά βιβλία των τελευταίων 200 ετών της HarperCollins. H Robyn Carr ζει στο Λας Βέγκας της Νεβάδα με το σύζυγό της.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι