Ο Φίλος Μου Ο Διαβητούλης της Φραντζεσκάκη Κωνσταντίνας

Φραντζεσκάκη ΚωσταντίναΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη που πέρασε στις 14 Νοεμβρίου, οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και η Φραντζεσκάκη Κωνσταντίνα εκδίδουν το βιβλίο Ο Φίλος Μου Ο Διαβητούλης για τους μικρούς αναγνώστες. Ένα βιβλίο που δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά που μόλις συνάντησαν αυτή τη σύνθετη πάθηση, αλλά στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και κυρίως, στην ενημέρωση των παιδιών που δεν γνωρίζουν γι’ αυτήν.

 

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κόσμου για τον διαβήτη, φθάνοντας σε παγκόσμιο επίπεδο σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε περισσότερες από 160 χώρες. Η ημερομηνία επιλέχθηκε, καθώς είναι τα γενέθλια του Frederic Banting, ο οποίος, μαζί με τον Charles Best, πρώτος συνέλαβε την ιδέα που οδήγησε στην ανακάλυψη της ινσουλίνης τον Οκτώβριο του 1921. Η εκστρατεία εφιστά την προσοχή σε ζητήματα υψίστης σημασίας για τα αίτια, τα συμπτώματα και την αντιμετώπιση του διαβήτη και βασικός της στόχος είναι να παραμείνει ο διαβήτης στο προσκήνιο των διαβουλεύσεων για την δημόσια υγεία σε κάθε χώρα του πλανήτη.

Advertising

Advertisements
Ad 14

 

Γιατί να αγοράσεις ένα παιδικό βιβλίο για τον διαβήτη;

Ο καλύτερος τρόπος για να μιλήσεις στη γλώσσα των παιδιών είναι να παραμείνεις ειλικρινής και συγχρόνως, να χρησιμοποιήσεις τρόπους προσέγγισης που έχουν συνηθίσει στην καθημερινότητά τους και νιώθουν άνετα με αυτούς. Το πιο σημαντικό για τα παιδιά είναι να μην διαταραχθεί η σταθερότητα του περιβάλλοντός του και συνεπώς, η ισορροπία που προσφέρει το καθιερωμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης  Βιβλία συμπεριφοράς ως ερεθίσματα για συζήτηση, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Μετά τη συζήτηση με τον γιατρό, του οποίου ο ρόλος συνήθως τρομάζει τα παιδιά με το φόβο πως θα πονέσουν ή πως θα νιώσουν άβολα, ένα παραμύθι με χρωματιστές εικόνες και έναν ήρωα με την ίδια πάθηση θα αποδομήσουν το φόβο τους ως προς το γιατρό και γενικότερα, ως προς την πάθηση. Συγχρόνως, θα απλοποιήσει τις τυχόν δύσκολες λέξεις που πρέπει, πια, το παιδί να αντιμετωπίσει, όπως η «πάθηση», το «σάκχαρο» και ο «διαβήτης» και θα συνεισφέρει στη συναισθηματική του αποφόρτιση.

Ακόμα κι αν το παιδί δεν ταυτιστεί με τον μικρό ήρωα, το παραμύθι μπορεί να αποτελέσει -συνδυαστικά, πάντοτε, με τη δράση του περιβάλλοντος του- εκείνο το ερέθισμα που θα ενισχύσει την πεποίθηση του πως δεν αντιμετωπίζει μόνο εκείνο αυτήν την πάθηση, ούτε είναι κάτι που το ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους, αλλά υπάρχει έξω στον κόσμο κι όλοι οι πάσχοντες την αντιμετωπίζουν με την ίδια αγωγή.

Advertising

 

Ποιές είναι οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική;

Η εταιρεία με τη σημερινή νομική μορφή της ξεκίνησε τις δραστηριότητές της τον Ιούνιο του 2004. Το σχήμα της Ανώνυμης Εκδοτικής και Εμπορικής Εταιρίας προήλθε από τη συγχώνευση της ατομικής επιχείρησης «Ελληνοεκδοτική – Λεκατσά Σταματία – εκδόσεις και εμπορία βιβλίων» και της ομόρρυθμης εταιρείας «Δ. Βαλεριάνος και Σία Ο.Ε. – εκδόσεις και εμπορία βιβλίων», οι οποίες δραστηριοποιούνταν στο συγκεκριμένο αντικείμενο από το 1991 και το 1999, αντίστοιχα.

Συνεργάζεται με την πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, τη Μαθηματική Εταιρεία (παράρτημα Θεσσαλονίκης) κι αυτό σημαίνει πως μπορείτε να βρείτε και σχολικά βοηθήματα στην ιστοσελίδα τους, καθώς συνεργάζεται και με το Διορθόδοξο κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδας. Μπορείτε να βρείτε την ιστοσελίδα τους εδώ.

Διαβάστε επίσης  Λούνα μου αρέσει να παίζω μπάλα, ένα αξιαγάπητο σκυλάκι
Advertising

 

 

Πηγές: Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, iatropedia

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Δυσγραφία στα Παιδιά: Πώς να την Αναγνωρίσετε και να την Αντιμετωπίσετ

Δυσγραφία στα Παιδιά: Πώς να την Αναγνωρίσετε και να την Αντιμετωπίσετε

Το παρόν άρθρο, με τίτλο Δυσγραφία στα παιδιά: Πώς να
H σύνδεση με τα πράγματα που φυλάμε

H σύνδεση με τα πράγματα που φυλάμε

H σύνδεση με τα πράγματα που φυλάμε Υπάρχει ένα μεγάλο