Απελευθερώθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

 

Ελεύθερος μετά από έξι μήνες, ο 53χρονος επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, ύστερα από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κρησφύγετο των απαγωγέων του. Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε μισή ώρα μετά τις 7:00 και μέχρι τις 8:00 είχαν προκύψει όλες οι συλλήψεις, ενώ ήταν τόσο αιφνιδιαστική που οι απαγωγείς του στον χώρο που κρατείτο, κυριολεκτικά δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν. Στη συνέχεια, εντοπίστηκε δεμένος ο κ. Λεμπιδάκης, με μία αλυσίδα στο πόδι και φοβερά αδυνατισμένος. Στην πλειονότητά τους οι δράστες είναι ντόπιοι, εκτός από έναν Σκοπιανό, όπου κρατούσαν το θύμα σε μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων με την επωνυμία «Κλάδος Δράκος», στο 5ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ρεθύμνου-Χανίων (στην γέφυρα Ζουρίδα).

Ανάμεσα στα μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν είναι και ένα άτομο που είχε εμπλακεί στο παρελθόν και στην απαγωγή Παναγόπουλου γνωστός τότε με το ψευδώνυμο και ως ο «Κρητικός». Κανείς από τους συλληφθέντες δεν είχε επαγγελματική ή άλλη σχέση με το θύμα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων. Άλλωστε από το πρωί που απελευθερώθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης έως και τις 17:00 κατέθετε συνεχώς στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση αυτή. Υπόθεση για την οποία ήδη έχει σχηματισθεί μία ογκώδη δικογραφία η οποία περιλαμβάνει στοιχεία που κατάφερε να συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ., τεχνικό υλικό από τις παρακολουθήσεις και πλήθος καταθέσεων.

Το χρονικό της απαγωγής

Το  απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου, τη στιγμή που ο 53χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν στον δρόμο που οδηγεί από το Ηράκλειο προς τον οικισμό του Καλέσσα και σε μικρή σχετικά απόσταση από το σπίτι του, οι δράστες επιχείρησαν την απαγωγή και την υλοποίησαν. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε από την αστυνομία τρακαρισμένο και εγκαταλελειμμένο με τις πόρτες ορθάνοιχτες. Μέσα στο αυτοκίνητο είχε βρεθεί το κινητό τηλέφωνο του Μιχάλη Λεμπιδάκη και προσωπικά του αντικείμενα και έγγραφα. Μετά από μία ασυνήθιστα μεγάλη απουσία οι απαγωγείς επικοινωνούν με την οικογένεια, εκφράζοντας τις απαιτήσεις τους (αρχικά ζητούσαν 200 εκατομμύρια και σιγά-σιγά «πέσαν» στα 18). Λίγα λόγια στην αρχή και σταδιακά άρχισαν να έρχονται SMS πάντα από «πακιστανικά τηλέφωνα» για να μην εντοπιστούν, σε κάθε λογής ύφος που αποδείκνυε ότι πρόκειται για σκληρούς και αδίστακτους κακοποιούς.

Διαβάστε επίσης  «Είναι πλέον αναγκαίο να μάθουμε να κοιτάμε από μέσα προς τα έξω» οι ηθοποιοί του Μολυβένιου Στρατιώτη μιλούν για τη διαφορετικότητα

Οι απαγωγείς κρατούσαν φυλακισμένο τον επιχειρηματία, δεμένο με αλυσίδα από το πόδι, για να μην μπορεί να φύγει, ενώ τον πρόσεχε ένας από αυτούς. Το νήμα της υπόθεσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιούλιο, όταν σε έλεγχο που είχε γίνει στην Κρήτη, σε τρία άτομα επιβαίνοντες σε ΙΧ αυτοκίνητο, δεν έφερε κανένας κινητό τηλέφωνο και διαπιστώθηκε ότι τα είχαν πετάξει νωρίτερα. Το γεγονός προκάλεσε υποψίες στους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας, καθώς (όπως πεοαναφέραμε) οι απαγωγείς επικοινωνούσαν μόνο με καρτοτηλέφωνα μιας χρήσεως, στέλνοντας μηνύματα με τις απαιτήσεις τους και στη συνέχεια τα πετούσαν. Από την στιγμή αυτή, το παζλ άρχισε να συμπληρώνεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Κρήτη με την πολύτιμη συνεργασία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο νησί. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε χώρο στα Σφακιά, όπου όμως δεν βρέθηκε τίποτα. Έτσι, αποφασίστηκε να μη γίνει άλλη κίνηση ώσπου να λήξει η απαγωγή, για να μην κινδυνεύσει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Ύστερα από έρευνες και παρακολουθήσεις οι αστυνομικοί κατάφεραν χτες να εντοπίσουν το κρησφύγετο, όπου κρατείτο ο όμηρος, και χτες το μεσημέρι οργανώθηκε η επιχείρηση για την απελευθέρωσή του.

Advertisements
Ad 14

Ποιος είναι ο Μιχ. Λεμπιδάκης

Από νεαρή ηλικία, ο κ. Λεμπιδάκης μπήκε στην «Πλαστικά Κρήτης» μία μικρή ΕΠΕ που δημιούργησε το 1970, στον νομό Ηρακλείου ο πατέρας του Γιάννης, γνωστότερος για την ενασχόληση του με την Παγκρήτια Τράπεζα. Η «Πλαστικά Κρήτης» καταπιάστηκε τα επόμενα χρόνια στο να προσφέρει εξειδικευμένα προϊόντα – λύσεις στα θερμοκήπια του νησιού. Στο τέλος της δεκαετίας του ’80 θα δημιουργήσει το σύγχρονο εργοστάσιο της στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου ενώ το 1992 θα ξεκινήσει πρώτη στην Ελλάδα την παραγωγή των γεωμεμβρανών για την στεγανοποίηση λιμνοδεξαμενών, χωματερών και άλλων τεχνικών έργων.

Διαβάστε επίσης  Πολιομυελίτιδα: παθογένεια και συμπτώματα

Ήταν η χρονιά που ο Μιχάλης (ως Χημικός Μηχανικός και κάτοχος MBA από το INSEAD) μαζί με τον αδελφό του Μανώλη αναλαμβάνουν τα ηνία της επιχείρησης από τον πατέρα τους Γιάννη, ο οποίος όμως παραμένει ακόμη και σήμερα Πρόεδρος της εταιρείας. Μία νέα μονάδα ανακύκλωσης θα δημιουργηθεί στην Κρήτη το 2000, ενώ ένα χρόνο αργότερα ο όμιλος θα μεγεθυνθεί και άλλο με μία εξαγορά στην Τουρκία και την ίδρυση δύο θυγατρικών σε Πολωνία και Γερμανία. Το 2001 όμως ήταν και χρονιά της Κίνας καθώς ιδρύθηκε από κοινού με κρατικές κινεζικές εταιρείες η «Shanghai HiTec Plastics». Σύμφωνα με τα μεγέθη της τελευταίας οικονομικής χρήσης ο όμιλος της «Πλαστικά Κρήτης» εμφάνισε το 2016 αυξημένες πωλήσεις κατά 8,58% φθάνοντας τα 134 εκατ. ευρώ με τα κέρδη προ φόρων αυξημένα κατά 34,8% αγγίζοντας τα 20 εκατ. ευρώ.

 

Πηγές: 

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Τρεις μήνες από την απαγωγή του

Λεμπιδάκης: Ελεύθερος μετά από επέμβαση της αστυνομίας

 

 

Ονομάζομαι Δημήτρης Βότσος, κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη όπου ζω, είμαι απόφοιτος του τμήματος επιστημών προσχολικής εκπαίδευσης και αγωγής του Α.Π.Θ. και έχω εργαστεί στο παρελθόν σε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κατάλυση του χρόνου

“Η κατάλυση του χρόνου” φέρει την πολιτική ανατροπή

Ο πολλά υποσχόμενος Μιχάλης Αλμπάτης, μετά την επιτυχία του βιβλίου

Σορτσάκια: Τα trend του καλοκαιριού

Στη λίστα καθώς μπήκε το καλοκαίρι, μπήκαν και τα σορτσάκια,