Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Υπάρχει και ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας

8 Οκτωβρίου 2025

Υπάρχει και ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας

Πέρα απ’ τον χρόνο που χάσαμε, υπάρχει και ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας. Υπάρχει πάντοτε χρόνος, ακόμη κι όταν έχουμε βάλει την τελεία και δυσκολευόμαστε να ξεκινήσουμε μια καινούρια πρόταση. Ακόμη κι όταν θεωρούμε πως όλα έχουν χαθεί, πως τίποτε δεν αξίζει – τίποτε δεν έχει νόημα. Τα πάντα έχουν, εκεί ακριβώς που νομίζεις πως δεν έχεις άλλο χρόνο, κουράγιο, αντοχή – εκεί ακριβώς έρχεται αυτό το κάτι που δεν το περιμένεις για να σου ανταποδώσει όσα έχασες για λίγο (ή έστω όσα νόμισες πως έχασες). Έρχεται αυτό το κάτι να σου δείξει πως έτρεχες πολύ βιαστικά για να προλάβεις τη ζωή ξεχνώντας εσένα και την ψυχή σου, ξεχνώντας την ουσία, την αγάπη, όσα είσαι και όλα όσα έχεις πραγματικά ανάγκη να έχεις.

Πολλά γεγονότα αλλά και η περίεργη πια καθημερινότητά μας “πλάθουν” με έναν συγκεκριμένο τρόπο κάνοντας μας, ψυχολογικά, να αντιλαμβανόμαστε το χρόνο με έναν διαφορετικό και αγχώδη τρόπο. Νιώθουμε πως ο χρόνος μας τελειώνει με γνώμονα κάτι το οποίο συνέβη (ή και δεν συνέβη). Νιώθουμε από την άλλη πως χάσαμε αρκετό χρόνο επειδή κάτι δεν πήγε όπως θέλαμε ή επειδή εσφαλμένα τις περισσότερες φορές συγκρίνουμε τη ζωή μας, τα κατορθώματα μας αλλά και τον εαυτό μας με τους άλλους.

Το ταξίδι του κάθε ένα από εμάς δε φαίνεται μονάχα αλλά και είναι διαφορετικό. Τα επιτεύγματα μας ωστόσο έχουν την ίδια αξία ανεξάρτητα από το πότε τα επιτυγχάνουμε. Κάτι θα έρθει, ακόμη κι αν δεν το περιμένουμε. Αργά ή γρήγορα, το φως πέφτει σε κάθε σκιά και γωνιά. Πράγματι, πέρα απ’ τον χρόνο που χάσαμε, υπάρχει και ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας. Μπορεί τίποτε να μην είναι δεδομένο, μα έχουμε ακόμη πράγματα να ζήσουμε. Πολλές πρώτες φορές, πρώτα φιλιά, πρώτες στιγμές, πρώτα συναισθήματα.  Πρώτη μέρα σε ένα νέο σπίτι, πρώτη μέρα σε μια νέα σχέση, πρώτη μέρα σε μια νέα δουλειά. Πρώτα ραντεβού, πρώτες επετείους, πρώτο άκουσμα ενός τραγουδιού που θα γίνει το αγαπημένο σου. Και η πιο λατρεμένη μου έκφραση, τα ωραιότερα ταξίδια που δεν έχουμε ζήσει ακόμη.

Ο χρόνος δεν χάθηκε, δεν τελειώνει. Ό,τι σου συνέβη δα, δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Για κάποιον λόγο βρίσκεσαι όπου είσαι. Έχεις τόσα πρωινά ακόμη να ξυπνήσεις για να ερωτευτείς τη ζωή από την αρχή ξανά. Έχεις τόσους αγνώστους να γνωρίσεις που θα γίνουν φίλοι σου, συνεργάτες σου, άτομα που θα σε αγαπήσουν αβίαστα και θα σου αλλάξουν τη ζωή. Θα μπεις κάτω από τη ντουζιέρα αμέτρητες ακόμη φορές για να ξεπλύνεις ό,τι δεν σου ανήκει, μέρες κουραστικές και κακές. Έχεις τόσες πανσελήνους να χαζέψεις, κάνοντας σε να ενωθείς ξανά με την ψυχή σου, να σε βρεις ξανά. Έχεις τόσες ακόμη φορές να κάτσεις για φαγητό στο τραπέζι με πρόσωπα που σε κάνουν να χαμογελάς. Έχεις ακόμη μπροστά σου μέρες που δεν έχουν συμβεί ακόμη πιο συγκεκριμένα κάποιες από τις καλύτερες μέρες σου οι οποίες δεν έχουν συμβεί ακόμη. Δεν τα έχεις δει όλα. Θα είσαι στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή, με το σωστό άνθρωπο. Δεν τα έχεις νιώσει ακόμη όλα. Δεν έχεις αγαπηθεί ακόμη στο έπακρο όσο θα ήθελες – όσο θα έπρεπε, έχεις ακόμη…

Λένε πως μέχρι την ηλικία των 80, η καρδιά μας θα χτυπήσει 2,5 δισεκατομμύρια φορές, αυτό σημαίνει πάνω από δύο δισεκατομμύρια υπενθυμίσεις πως είσαι πράγματι εδώ. Για κάποιο λόγο. Για λίγο ακόμη ευτυχία, αγάπη, ομορφιά, φως, αισιοδοξία… Να την έχεις, έρχονται όμορφες μέρες.

Θα μπορούσε κανείς να με περιγράψει ως μια αθεράπευτα ρομαντική εκδοχή σε ανάμειξη της Φοίβη Μπουφέι με τον Τσάντλερ Μπίνγκ. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στη Δημοσιογραφία και Αρχισυνταξία το 2017, αρθρογραφώ στο MAXMAG από το 2021 και διαβάζω βιβλία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Περισσότερα από τη στήλη: Αψυχολόγητα

Αψυχολόγητα

Απλά δεν έχω όρεξη

Τις τελευταίες μέρες κάτι μου συμβαίνει. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά ούτε και να…

Αψυχολόγητα

Ξέρουμε τι είναι πραγματικά η αγάπη;

Ξέρουμε τι είναι πραγματικά η αγάπη; Αυτό το κάτι το οποίο έχει γίνει αφορμή να…

Αψυχολόγητα

Δεν είσαι αυτή που γνώρισα

«Δεν είσαι αυτή που γνώρισα». Ήταν μια φράση που άκουσα πρόσφατα από μια φίλη μου,…

Αψυχολόγητα

Όσα δεν είπα… μέχρι τώρα!

Όσα δεν είπα… μέχρι τώρα» Δεν ξέρω αν υπάρχει σωστή στιγμή για να πεις «πονάω».…

Αψυχολόγητα

Η ζωή μέσα από μερικά τεστ προσωπικότητας

Τα τεστ προσωπικότητας στο ίντερνετ Πριν μερικές μέρες έκανα ένα τεστ προσωπικότητας, που βρέθηκε τυχαία…

Αψυχολόγητα

Τρέχοντας μακριά από τα πάντα

                             …

Αψυχολόγητα

Όταν όλα όσα έχεις σχεδιάσει πάνε λάθος

Τι γίνεται όταν όλα όσα έχεις σχεδιάσει πάνε λάθος; Όταν  προκύπτουν αναποδιές και προβλήματα από…