Το αλμυρό προηγείται του γλυκού, συνηθίζουν να λένε. Σίγουρα αυτό δεν ισχύει για την δική μου παμφάγα φάρα. Μετά από ένα δροσιστικό παγωτό στην οδό Βουλής, στο Σύνταγμα, λίγα μέτρα πιο πέρα στην Σκούφου, η ταμπέλα έγραφε: Pink Flamingo Dim Sum. Ιδιοκτήτης; Ο Βασίλης Καλλίδης ένας από τους πιο γνωστούς μάγειρες στην Ελλάδα. Στο λιλιπούτειο Pink Flamingo, οι ασιατικές γεύσεις είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να δοκιμάσει κάποιος αυτήν τη στιγμή στην Αθήνα. Άλλωστε, ο πολυταξιδεμένος μάγειρας, δεν είναι παρά ένας δεξιοτέχνης του Ασιατικού street food, καθώς σε αυτό βοήθησαν οι γνώσεις και οι εμπειρίες του από τα ταξίδια.
Το όνομα…
Σε συνεντεύξεις του για το όνομα του καταστήματος έχει δηλώσει: “Οι λόγοι που με οδήγησαν στο συγκεκριμένο όνομα είναι πολλοί. Πρώτον γιατί μου αρέσει η ταινία Pink Flamingos με πρωταγωνίστρια την Divine. Πέραν του γεγονότος ότι με το πρώτο άνοιγμα της πόρτας, το 2017 ξεκίνησε και η μόδα Flamingo.
Design…και άλλα…
Το μικροσκοπικό Pink Flamingo, δίνει το δικό του ρεσιτάλ στο μικρό στενό του Συντάγματος, σαν μια μακρινή σκηνή του μέλλοντος με διώροφα περίπτερα γειτονιάς. Τα δύο Flamingo, στον επάνω και στον κάτω χώρο, ορίζουν το κυρίως στυλ της διακόσμησης. Οι ροζουλί αποχρώσεις του εσωτερικού, τα μπαμπού καλαθάκια, τα παιχνιδιάρικα γατάκια, καθώς και το ιδιαίτερα φωτεινό χρώμα της πινακίδας με το όνομα του μαγαζιού, είναι η λεπτεπίλεπτη και ελκυστική διακόσμηση που δεν γίνεται να μην την προσέξεις. Η αισθητική απογειώνεται με τα λαμπάκια δρόμου και τον καθρεπτισμό της λέξης “SEATS” δίπλα από την λευκή σιδερένια σκάλα. Η κουζίνα βρίσκεται κάτω και είναι ανοιχτή για τον κόσμο και τις παραγγελίες. Ο επάνω όροφος είναι ντυμένος με λευκά πλακάκια, σκαμπό και τραπεζάκια.
Menu…
Λάτρης της κινέζικης κουζίνας στην πιο λιτή της μορφή ο Βασίλης Καλλίδης την διαχωρίζει σε 2 κυρίως μέρη: Bao και Dim Sum. Αν πετύχεις και τη σούπα; Πραγματικός πειρασμός καθώς θεωρείται το no1 πιάτο του Pink Flamingo που καταναλώνεται με τρελούς ρυθμούς. Τα Dim Sum χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Το πρώτο είναι το vegetarian με γέμιση από φακές και κάρυ. Ακολουθούν το χοιρινό με ginger και σόγια σως, και τελευταίο το dim sum με γαρίδα και κοτόπουλο. Γεμιστά ζυμαρικά που ψήνονται στον ατμό σε καλάθια από μπαμπού, τα dim sum είναι σαν μικρά πουγκάκια με ρίζες από την Μογγολία και την Ταϊλάνδη. Μια trendy εκδοχή κινέζικης κουζίνας που συναντάς σε πολλές χώρες. Αρκετές παραλλαγές στην γέμιση, θα βρει κανείς και στα bao τα οποία είναι μικρά ψωμάκια του ατμού. Σαλάτες και άλλες γλυκές πανδαισίες συμπληρώνουν τον κατάλογο.
Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ: Ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα στο Pink Flamingo του Βασίλη Καλλίδη. Είχα ακούσει τόσα πολλά για αυτό το εγχείρημα από φίλους και άλλους πολλούς. Όλο έλεγα θα πάω, και όλο κάτι τύχαινε. Τελικά πριν λίγες μέρες ήμουν εκεί. Και ναί! Είναι από εκείνες τις προσπάθειες που αξίζει κανείς να παινέψει. Ο Βασίλης Καλλίδης πέτυχε κάτι διαφορετικό σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία και ο κόσμος το εκτιμάει όσο τίποτε άλλο. Η κουζίνα, οι πρώτες ύλες, η ποιότητα, ο χώρος, ο σεβασμός προς τον πελάτη, και το κλίμα που αποπνέει είναι εκείνα τα συστατικά στοιχεία που πραγματικά αγάπησα και εγώ. Οι νοστιμιές, η γεύση μου σε κάτι που δεν είχα συνηθίσει και το μείγμα της παραγγελίας απλά μοναδικό!..Επόμενη στάση λοιπόν: Σκούφου 2-4, Αθήνα