Σύνταγμα: 1και 15 το μεσημέρι:
Από τις σπάνιες φορές που αποφασίζω να ασχοληθώ και λίγο με το κινητό μου. Χτυπάει. Το σηκώνω. Μια φωνή από μέσα: Καλά εντάξει! Άστο σου λέω! Έμαθες για την νέα άφιξη στην πόλη; Ώπα, λέω! Τρωτός στις γαστριμαργικές απολαύσεις [ως συνήθως], ρωτάω ποια είναι αυτή η νέα άφιξη. Το Dickie Dee, παγωτατζίδικο στην οδό Βουλής 23, μαθαίνω. Δυο βήματα παρακάτω είμαι ήδη απέξω. Κάποιος προσπαθεί να μου κάνει πλάκα, λέω. Δεν γίνεται αυτό. Για παγωτό μου είπαν, εστιατόριο βλέπω. Δυο λεπτά μετά, ευθύς αμέσως, και το βλέμμα μου έχει ήδη σαλέψει ο κατάλογος της εισόδου. Παγωτό τριαντάφυλλο, παγωτό ανθόγαλα, παγωτό φιστίκι, παγωτό Vegan Σοκολάτα, και παγωτό Fiori di Latte. Μια που το λάτρεψα, μια που προγραμμάτισα την πρώτη δοκιμή αυθημερόν κατά τις 7 το απόγευμα.
7:00, το απόγευμα:
Στο κατάστημα μας υποδέχεται ο ένας εκ των ιδιοκτητών του Dickie Dee, Κυριάκος Στυλιανου (Yoko). Δυστυχώς, ο Δημήτρης Φωτόπουλος (Άνετον εστιατόριο), το έτερον ήμισυ αυτής της υπόθεσης που ονομάζεται Dickie Dee εκείνη την ημέρα απουσίαζε. Παγωτό μηχανής θα βρεις παντού στην Αθήνα. Σημασία στο τέλος όμως έχουν τρία πράγματα: η γεύση, η ποιότητα, και η πρωτοτυπία. Ήταν τα πρώτα λόγια του ευγενή Κυριάκου στην ερώτηση μας “τι διαφορετικό υπάρχει σε αυτό το παγωτό”; Το αποτέλεσμα δεν άργησε να μας δικαιώσει. Η υφή, η σύσταση και η γεύση του τριαντάφυλλου ως γεύσης παγωτού ευωδίαζε την όσφρηση σου λίγο πριν καταλήξει στον ουρανίσκο. Πραγματικά απολαυστικό μα συνάμα παραμυθένιο το παγωτό τριαντάφυλλο είναι μια πρόταση που δεν πρέπει να αφήσει κανείς ανεκμετάλλευτη.
Το τίμιο το παγωτό…
Τα υλικά επίσης είναι όλα αγνά χωρίς προσθήκης ζάχαρης, χρωμάτων κλπ. Ένα αρτιζαναλ παγωτό. Σε γεύσεις και συνδυασμούς που κανένα άλλο soft ice-cream μηχανής στην Αθήνα δεν προσφέρει. Χορταστικές μερίδες χωρίς υπερβολές μαγεύουν το κοινό σε ένα χώρο μιας άλλης οπτικής που περισσότερο με πολυτελή σουσάδικο μοιάζει, και όχι τυχαία. Όπως μας εξηγεί ο Κυριάκος, ήταν ιδιοκτήτης του Υοκο, ενός από τα καλύτερα σουσάδικα της Αθήνας το οποίο έκλεισε και ετοιμάζεται να υποδεχτεί και πάλι το κοινό του. Αυτό το γεγονός τον ενέπνευσε και για τον στολισμό του Dickie Dee. Η μαρμάρινη μπάρα του προσφέρεται από το πρωί για μια λεμονάδα με άρωμα τριαντάφυλλου ενώ το βράδυ λειτουργεί και ως προορισμός για κρασί και φυσικά, για γλυκό.
Προσθήκες…
Κεφάτος, με πολύ όρεξη και πρόθυμος για συζήτηση κάθεται μαζί μας. Τόσο για το κατάστημα, για την όμορφη Κύπρο, τον επιχειρηματικό χώρο της Αθήνας, τις νέες αφίξεις της πόλης, τα σχέδια του και την επαφή του με την περιοχή, για όλα ήταν ετοιμόλογος. «Αυτό που κέρδισε τον κόσμο λοιπόν είναι η ποιότητα στην γεύση που αισθάνεται . Επίσης είναι αυτές οι 4 γεύσεις που ανά σεζόν θα αλλάζουν ή και θα προσθέτουμε καινούργιες.» Ποιο είναι το πιο δημοφιλή παγωτό τελικά μπορείς να καταλάβεις με βάση τα στατιστικά; «Βάση στατιστικών πρώτο σε πωλήσεις είναι το φιστίκι γιατί ο κόσμος αγαπά το φιστίκι και εδώ τρώει αληθινό φιστίκι»! Peanut butter brownies, cheesecake brownies και κρουασάν γεμιστά με αυθεντική creme patisserie και σοκολάτα, συμπληρώνουν τον κατάλογο.
Πώς και Dickie Dee όμως;
Στα τέλη της δεκαετίας του ‘50, η Dickie Dee εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγωτών στη Βόρεια Αμερική. Η Dickie Dee είχε περίπου 1500 επιχειρήσεις σε όλο τον Καναδά και στις Βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες. Οι γεύσεις της εταιρείας μεταφέρονταν σε λοφώδεις περιοχές που με τη χρήση ενός λευκού τρίκυκλου που εξοπλισμένο με ένα κουδούνι ενημέρωνε μικρούς και μεγάλους για την άφιξη του παγωτατζή.
Ώρες λειτουργίας και τιμές:
Καθημερινά 10- 1 εκτός Κυριακής. Από Σεπτέμβριο το ωράριο θα μεταβληθεί σε 12-1. Οι τιμές του Dickie Dee ξεκινούν από 3 ευρώ στο παγωτό και φτάνουν έως τα 6 ευρώ.
*Όλες οι γεύσεις παγωτού μπορούν να συνοδευτούν και από cotton candy. Για να μην μεγαλώσουμε ποτέ…