Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, οπότε “κατευθείαν στο ψητό”. Ακολουθούν τα 6 καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας από το maxmag. Προτάσεις φωτιά και σήμερα!
Κοσμικόν:
Στα στενά της πόλης, σε έχει πιάσει μια λιγούρα να φας ένα γλυκό ταψιού, αλλά δεν ξέρεις που να πας. Κι όμως, αν βρεθεί περαστικός που θα σε στείλει πέρα από το Κοσμικόν, μάλλον δεν έχει ιδέα από ζαχαροπλαστική. Από το 1961 συνομολογείται πως στο Κοσμικόν βρίσκεις το καλύτερο γαλακτομπούρεκο της πρωτεύουσας, και όχι άδικα. Μακράν η πιο διαχρονική, μυστική και αυθεντική συνταγή για γαλακτομπούρεκο. Μια συνταγή με χιλιάδες πιστούς και αμέτρητες διακρίσεις.
Εξάλλου λίγοι είναι εκείνοι που κρατούν αταλάντευτη τη γεύση και την ποιότητα των παραδοσιακών γλυκών στη χώρα μας. «Ο κώδικας ποιότητας και νοστιμιάς του γαλακτομπούρεκου θα παραμείνει αδιαπραγμάτευτος: «Σεβασμός στην παράδοση, ολόφρεσκες πρώτες ύλες της καλύτερης ποιότητας, μόνο χειροποίητο φύλλο, βούτυρο γάλακτος μόνο από τη Θεσσαλία και τη Μυτιλήνη, η μαγική μυστική μας συνταγή, άπειρη προσοχή στην εκτέλεση και ποτέ χυμός λεμονιού στο σιρόπι γιατί χαλά όλη τη μαγεία της αυθεντικής γεύσης».
Αφοί Ασημακόπουλοι:
1915- χωματόστρωτη τότε Χαριλάου Τρικούπη-παρυφές των Εξαρχείων, όπως αναφέρει και η επίσημη σελίδα. Ποιος να το φανταζόταν ότι μετά από χρόνια ένα ζαχαροπλαστείο θα έμενε στην ιστορία. Φημισμένο για τα γαλακτοκομικά του, το ζαχαροπλαστείο Ασημακόπουλος, χτίζει σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους πελάτες του πολλά χρόνια τώρα. Με πρώτη ύλη το γάλα και το φρέσκο βούτυρο να ευωδιάζει το χώρο, τα must προϊόντα του έχουν ως εξής: ρυζόγαλο, κρέμα, προφιτερόλ και παγωτό. Μέσα από τη φρεσκάδα και την απόλαυση, το ζαχαροπλαστείο συνεχίζει αδιάλειπτα την μεγάλη ιστορία του.
Εσκιμώ Παγωτά:
Μόνο για μανιακούς γλυκατζήδες,το Εσκιμώ, παρασκευάζει το καλύτερο εκμέκ κανταΐφι. Γεύση και εξωτερική όψη δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Παραδοσιακό καϊμάκι πολίτικο, απολαυστικά παρφέ, λαχταριστά cheesecakes και δροσιστικά sorbet προσφέρονται από το κατάστημα. Η “έκσταση” όμως συνεχίζεται με το εκτυφλωτικό εκμέκ κανταΐφι σε παγωτό. Ναι καλά άκουσες!
Μπιγιάκης Γαλακτομπούρεκο:
Στα Δυτικά Προάστια, στην ιστορική γειτονία του Περιστερίου, Ο Μπιγιάκης φτιάχνει ένα από τα κορυφαία γαλακτομπούρεκα που έχεις δοκιμάσει ποτέ σου. Παρόλα αυτά, και λόγω της λατρείας μου στο κανταΐφι (το αγαπημένο μου γλυκό), αρκεί να πω ότι: τέτοιο κανταΐφι, όσο και αν σκέπτεσαι να ψάξεις δεν θα βρεις πουθενά. Και όταν λέω πουθενά το εννοώ και επαυξάνω. ΠΟΥΘΕΝΑ. Καλοψημένο, λαχταριστό, γεμάτο από άκρη σε άκρη με καρύδια και τόσο όσο στο σιρόπι. O Μπιγιάκης κάνει θαύματα, ώστε και στην άλλη άκρη της πόλης να μένεις αξίζει μια επίσκεψη.
Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής “Φουσταλιεράκης”:
Τι να πει κάνεις για τη φρεσκάδα και την ποιότητα των γλυκών του εργαστηρίου Φουσταλιεράκης. Tα λόγια περισσεύουν όταν το μεράκι και η αγάπη των ανθρώπων για την τέχνη τους είναι η πρώτη ύλη της επιτυχίας. Μελομακάρονα, δίπλες, πάστες (κυρίως κατά την Χριστουγεννιάτικη περίοδο), και καθετί που παράγεται εδώ συναρπάζει και ευφραίνει κάθε ουρανίσκο.
Cookieland:
Το no1 εργαστήριο παραγωγής μπισκότων και ζαχαροπλαστικής. Στο Cookieland, παρασκευάζονται οι πιο γευστικές τούρτες και πάστες σε ολόκληρη την πόλη. Μια μόνο δοκιμή και θα σας πείσει για το πόσο ανάρπαστες γίνονται σε κάθε παραγγελία.
Αυτά ήταν τα 6 καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας από το maxmag. Ξεχυθείτε και απολαύστε λοιπόν! Και αν κάτι δεν σας άρεσε είμαστε και εμείς εδώ, μην αγχώνεστε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: κατά σειρά με βάση τα καταστήματα από το πρώτο έως το τελευταίο:
1) Λεωφ. Ιωνίας 104, Αθήνα και πολλά άλλα υποκαταστήματα
2) Χαρ. Τρικούπη 82, Αθήνα
3)Φωτόπουλου 3, Σκαραμαγκάς και υποκαταστήματα.
4) Kωνσταντινουπόλεως & Χιου 3 Περιστέρι, και υποκαταστήματα
5) Δολιανών 54, Ίλιον
6) Ερμού & Καπνικαρέας 3, Αθήνα +Παπαδιαμαντοπούλου 150, Ζωγράφου